Επιλογή Σελίδας


 

Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Οι “αναλυτές” του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναζητούν εναγωνίως λόγους για να αιτιολογήσουν το γιατί ο Lewis Hamilton είναι ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 της τελευταίας δεκαετίας. Λογικά, όμως, μετά από το αμερικανικό Grand Prix στην πίστα του Όστιν πρέπει να βρήκαν τις απαντήσεις που έψαχναν.

Όχι, δεν θα σταθούμε στην μαθηματική κατάκτηση του έκτου τίτλου στην καριέρα του Βρετανού στη Formula 1. Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο Hamilton θα έκανε το «3 στα 3» την τελευταία τριετία, όπως και το ότι θα μείωνε στον… πόντο της διαφορά του από τον «κορυφαίο όλων των εποχών», Michael Schumacher, «απειλώντας» ξεκάθαρα πλέον το ρεκόρ των επτά κατακτήσεων του Schumi.

Αυτό που χρήζει ιδιαίτερης μνείας είναι πόσο διαφορετικά αντιμετώπισε ο Hamilton την φετινή κατάσταση. Τέσσερις βαθμοί του αρκούσαν για να πάρειο το πρωτάθλημα, όμως πάλεψε μέχρις εσχάτων για τη νίκη, σε έναν αγώνα στον οποίον πολύ απλά δεν την είχε απολύτως καμία ανάγκη.

Ο τρόπος οδήγησης του Hamilton ήταν ακόμα μία απόδειξη ότι ο Βρετανός πέραν της δεδομένης ικανότητάς του, κουβαλά μιαν ιδιαίτερη «ευλογία», η οποία τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του. Και μας τη μοιράζει απλόχερα, διότι –κακά τα ψέματα- είμαστε ευλογημένοι που ζούμε τη δεκαετία του Hamilton (και του Vettel).

Ο Lewis έχει αλλάξει. Έχει πάει σε άλλο επίπεδο στοιχεία όπως η διαχείριση των ελαστικών. Και η κίνηση του Vettel να σπεύσει να τον συγχαρεί για την κατάκτηση του τίτλου, και μάλιστα έπειτα από έναν αγώνα καταστροφικό για τον Γερμανό με την πρόωρη εγκατάλειψη λόγω σπασμένης ανάρτησης, μαρτυρά το πόσο ο Hamilton έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Προεξάρχοντος του κατά τεκμήριο σημαντικότερο αντιπάλου του όλα αυτά τα χρόνια.

«Game over», λοιπόν, για φέτος. Ή μήπως όχι; Θεωρητικά όλα έχουν τελειώσει και οι δύο τελευταίοι αγώνες της σεζόν σε Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι αποκτούν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Όμως με αυτόν τον Hamilton Ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος! Άλλωστε μπροστά του πλέον βλέπει μόνον δύο αριθμούς: «91» και «7»! 

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This