Επιλογή Σελίδας



Ο Βαφύρας ηττήθηκε με 64-71 από τον Αιγινιακό, στο Κλειστό Γυμναστήριο αγίου Σπυρίδωνα, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ο Αιγινιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με περισσότερη συγκέντρωση, κατάφερε τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να προηγηθεί με 8-18 και να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ψυχραιμία το παιχνίδι. Ο Βαφύρας κατάφερε να αντιδράσει πριν το τέλος του και να μειώσουν τη διαφορά στους έξι πόντους, με τον πίνακα να γράφει 14-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αμυντική λειτουργία του γηπεδούχου τον πρόδωσε αρετές φορές. Ο φιλοξενούμενος συνέχισε να είναι παραγωγικός,, ιδιαίτερα μάλιστα έξω από την γραμμή των 6,75 και αυτό του έδωσε την δυνατότητα να διευρύνει το προβάδισμά του. Από την άλλη, οι παίκτες του Μιχάλη Σαραπτσή υπήρξαν ιδιαίτερα άστοχοι, παρόλο που πολλά σουτ έγιναν με καλές προοπτικές. Η διαφορά ανέβηκε στο τέλος του δεκαλέπτου στους δεκαοκτώ με το σκορ στο 28-46.

Συνήθως στο τρίτο δεκάλεπτο και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια και την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Βαφύρας έχει κάποια θετική αντίδραση. Αυτή την φορά όμως δεν την είδαμε τόσο έντονη. Αν και το ξεκίνημα του δεκαλέπτου έδειξε πως έφερνε μια ισορροπία τουλάχιστον προς την απόδοση των δύο ομάδων, ένα ξέσπασμα της ομάδας της βόρειας Πιερίας, στα μέσα του, έφερε την διαφορά στους είκοσι τρεις πόντους. Το τάιμ άουτ του Βαφύρα μας είχε ευεργετικές συνέπειες, καθώς από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε μία αντεπίθεση διαρκείας. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Αιγινιακό να προηγείται με 41-60.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Μιχάλη Σαραπτσή επιχείρησαν την αντεπίθεση ώστε να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, μείωσαν τη διαφορά έως και τους έξι πόντους, αλλά δε μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο με τον Αιγινιακό, ο οποίος διαχειρίστηκε με επιτυχία το προβάδισμά του κι αναδείχθηκε δίκαια νικητής με το τελικό 64-71.

Διαιτητές: Ταρενίδης Στ. – Χρυσάφης Στ.

Δεκάλεπτα: 14-20, 28-46, 41-60, 64-71.

ΓΑΣ Βαφύρας Δίου (Σαραπτσής): Σαραπτσής 6, Τσιμήτρης, Ευαγγελόπουλος 31 (4), Γερομιχαλός 6 (2), Μπατζάκης 13 (3), Σκέντος, Σιώκας 2, Στεφάνου 4 (1), Ντακαρέλας, Στεφανίδης, Μαρινόπουλος 2, Παπακώστας.

ΑΟΚ Αιγινιακός (Λοτζανιώτης): Αργυρόπουλος 11 (2), Κοιλιάς 5 (1), Στογιαννόπουλος 7 (1), Στάμος Κ.Β. 14, Στάμος Κ.Α. 2, Γιουμούκης 2, Βουλτσίδης 19, Βουτσακόπουλος 5 (1), Μελίδης 6, Καλαβρινός.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This