Επιλογή Σελίδας



1963
Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος και ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, όταν Τετάρτη μεσημέρι υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Βαγγέλης Πανάκης είναι σε κέφια και πετυχαίνει χατ τρικ, το δεύτερο και τελευταίο στην καριέρα του στην Α’ Εθνική. Ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 4-2 (42’ σουτ, 58’ σουτ, 84’ κεφαλιά Πανάκης, 44’ σουτ Λουκανίδης – 86’ πέναλτι Μυταριώτης, 89’ σουτ Νιφαδόπουλος).

1988
Ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες και τρεις ήττες στα επτά πρώτα παιχνίδια του, με τον Λάγιος Ντέταρι να έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδια χωρίς γκολ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο «Σπύρος Λούης» και ο Ούγγρος σταρ των «ερυθρόλευκων» πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Α’ Εθνική, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, για να νικήσει ο Ολυμπιακός με 3-1 (49’ σουτ, 85’ κεφαλιά Μητρόπουλος, 78’ πέναλτι Ντέταρι – 83’ σουτ Μουστακίδης)

2000
Η μετά Γκέραρντ εποχή στον ΟΦΗ είναι δύσκολη και η ομάδα της Κρήτης δεν έχει νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια της. Η Ξάνθη αντίθετα είναι αήττητη, αλλά στο Ηράκλειο έχει πάρει μόλις μια ισοπαλία σε 10 επισκέψεις. Αυτή τη φορά όμως θα κάνει την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην έδρα του ΟΦΗ με 1-0 (71’ σουτ Γιανότσκο).

2010
Το ντέρμπι των «δικεφάλων» βρίσκει τις δύο ομάδες να είναι μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας. Διεκδικούν με πείσμα τη νίκη και τελικά ο ΠΑΟΚ επικρατεί με 2-1 στις καθυστερήσεις και αφού η ΑΕΚ έπαιζε με 10 παίκτες από το 78’ λόγω αποβολής του Μανωλά (45’ σουτ Φωτάκης, 93’ σουτ Βιεϊρίνια – 69’ πέναλτι Λεονάρντο).

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This