Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Η 14η αγωνιστική ξεκίνησε με τη εντός έδρας νίκη της Rennes με 1-0 επί της Toulouse, η οποία επιτεύχθηκε μόλις στο 1′ με γκολ του Yohann Gourcuff και της δίνει για κάποιες τουλάχιστον ώρες την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σημερινό πρόγραμμα ως είθισται περιλαμβάνει έξι αναμετρήσεις, τις οποίες σας αναλύουμε μια προς μια παρακάτω. Πάμε να τις δούμε: 

AS Monaco (2) – Olympique de Marseille (11)     @ Stade Louis II, Monte Carlo
Προϊστορία:
22 – 8 – 16  (τελευταία 10 ματς:  5-1-4,  5/10 Under,  5/10 NG)
Φόρμα:
[ASM εντός]  5-1-0  (22-6 γκολ),  όλα Over,  4/6 GG
[OM εκτός]  0-2-4  (7-12 γκολ),  4/6 Over, 5/6 GG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Οι Μονεγάσκοι του Leonardo Jardim εκπλήρωσαν μεσοβδόμαδα το στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League με την εντός έδρας νίκη επί της Totenham επιβεβαιώνοντας την καλή τους εικόνα εντός και εκτός συνόρων. Απόψε υποδέχονται τους Μασσαλούς, σε μια αναμέτρηση γοήτρου εκτός του βαθμολογικού ενδιαφέροντος.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη υπό την καθοδήγηση του Rudi Garcia, δείχνοντας ότι σταθερά αρχίζουν να κερδίζουν θέσεις αγωνιστική με την αγωνιστική. Απόψε ωστόσο η αποστολή θα τους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη μιας και η ομάδα του Πριγκιπάτου δείχνει να εκμεταλλεύεται και την έδρα της, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές.
Δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι ακόμα και στα rotation παρουσιάζονται πολύ αποτελεσματικοί, διαθέτοντας ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές σε κάθε αναμέτρηση, και επιθετικά είναι πιο ελκυστικοί από ποτέ, θα τους προτιμήσουμε απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της για να προβάλει αντίσταση σε ματς με τέτοιο συντελεστή δυσκολίας. Άσος!

FC Girondins de Bordeaux (7) – Dijon FCO (14)     @ Matmut Atlantique, Bordeaux
Προϊστορία:
0 – 1 – 0  (31.03.2012/ 1-1)
Φόρμα:
[GdB εντός]  3-2-1  (7-5 γκολ),  4/6 Under,  3/6 NG
[DFCO εκτός]  0-2-4  (2-9 γκολ),  4/6 Under, 4/6 NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Η αήττητη εδώ και πέντε αγωνιστικές Bordeaux πραγματοποιεί πολύ καλή έως τώρα πορεία υπό την καθοδήγηση του Jocelyn Gouvernnec και η βαθμολογική της θέση το αποδεικνύει έμπρακτα, Εντός έδρας μετρά μόλις μια ήττα -από την Angers προ διμήνου- και δείχνει ικανή για να πρωταγωνιστήσει.
Απέναντί της απόψε θα βρει τη νεοφώτιστη Dijon, η οποία πραγματοποιεί μια πορεία που λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν μεταξύ των είκοσι μονομάχων της Ligue 1. Αν και μετρούν μόνο μια ήττα στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, αυτή της προηγούμενης εβδομάδας στην έδρα της Nancy, χάνουν πολλή από τη δύναμή τους εκτός έδρας έχοντας μάλιστα πετύχει μόλις δύο γκολ σε έξι φετινά τους ταξίδια.
Αναμένουμε μια σκληρή αναμέτρηση, πιο αμφίρροπη και δύσκολη απ’ ότι δείχνουν οι αποδόσεις. Η ομάδα που θα πετύχει το πρώτο γκολ, θα έχει το σαφές προβάδισμα για τη νίκη και οι γηπεδούχοι Γιρονδίνοι έχουν περισσότερες πιθανότητες για αυτό. Θα αποφύγουμε την επιλογή σημείου και θα επιλέξουμε το no goal που επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα και των δύο ομάδων.

Stade Malherbe Caen (15) – En Avant de Guingamp (6)     @ Stade Michel d’ Ornano, Caen
Προϊστορία:
5 – 5 – 5  (τελευταία 10ετία:  3-2-3,  5/8 Under,  5/8 GG)
Φόρμα:
[SMC εντός]  4-0-2  (7-10 γκολ),  4/6 Under+NG
[EAG εκτός]  2-1-3  (9-8 γκολ),  3/6 Over+GG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Εκ διαμέτρου αντίθετη η πορεία των δύο ομάδων με την έκτη από το τέλος Caen με την πέμπτη χειρότερη επιθετική συγκομιδή να υποδέχεται την έκτη Guingamp που προέρχεται από πέντε αγωνιστικές χωρίς ήττα εντυπωσιάζοντας στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις.
Με μόλις μια νίκη το τελευταίο δίμηνο οι γηπεδούχοι Νορμανδοί δεν έχουν τίποτα να μιμηθούν ή να αντιγράψουν από την περυσινή ουσιαστική τους πορεία που αποτελούσαν σοβαρό εμπόδιο για κάθε αντίπαλο και πλέον τα περιθώρια για κάτι αξιόλογο φέτος αρχίζουν να στενεύουν.
Με μοιρασμένη την προϊστορία αλλά και την κακή έως τώρα εικόνα, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εμπιστευθούμε την τόσο χαμηλή απόδοση του άσου. Αντιθέτως, το σκοράρισμα των φιλοξενούμενων είναι κάτι που θα μπορούσαμε να σταθούμε και επειδή οι τελευταίες πέντε συναντήσεις τους στο Michel d’ Ornano είχαν 2-3 γκολ, θα προτιμήσουμε αυτή την επιλογή…

FC Metz (12) – FC Lorient (20)    @ Stade Saint-Symphorien, Metz
Προϊστορία:
3 – 1 – 2  (4/6 Over,  3/6 GG,  5/6 2-3 Goals)
Φόρμα:
[FCM εντός]  2-1-3  (7-16 γκολ),  4/6 Over,  4/6 NG
[FCL εκτός]  0-0-6  (4-11 γκολ),  3/6 Over+GG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Με ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση που συνδυάστηκε με νίκη, συνέχισαν οι νεοφώτιστοι Grenats την αξιόλογη φετινή τους πορεία στο Championnat. Η εκτός έδρας νίκη επί της Toulouse έδειξε ότι μόνο εύκολη λεία δεν θα είναι φέτος η ομάδα της Βόρειας Γαλλίας. Το εντυπωσιακό γεγονός είναι βέβαια ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει την έδρα της, μετρώντας τέσσερις εντός έδρας αναμετρήσεις χωρίς νίκη.
Από την άλλη, έχουμε την ουραγό Lorient που κάθε αγωνιστική επιβεβαιώνει το κακό της πρόσωπο και ειδικά εκτός έδρας μετρά μόνο ήττες μέχρι στιγμής. Οι μόλις επτά βαθμοί, με δέκα ήττες ήδη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.
Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα δούμε δύο ομάδες διψασμένες για τη νίκη και ειδικά για τους φιλοξενούμενους Merlus ίσως είναι η τελευταία τους ευκαιρία για ανάκαμψη σε μια έδρα που δεν φοβίζει. Γι αυτό το λόγο εδώ, επιλέγουμε το να μην χάσουν -με καλή εναλλακτική το Over.

Montpellier Herault SC (13) – AS Nancy-Lorraine (18)     @ Stade de la Mosson, Montpellier
Προϊστορία:
6 – 4 – 2  (9/12 Under,  7/12 NG,  9/12 2-3 Goals)
Φόρμα:
[MHSC εντός]  3-2-1  (9-6 γκολ),  4/6 Under,  4/6 GG
[ASNL εκτός]  1-2-3 (3-10 γκολ),  5/6 Under,  5/6 NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Με δύο νίκες τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, η Nancy κατάφερε να ξεκολλήσει από τον βυθό της βαθμολογίας που φέτος αντικειμενικά είναι ο βασικός της στόχος. Αργά αλλά σταθερά μοιάζει να βρίσκει τα πατήματά της, ειδικά εντός έδρας, και με αυτό τον τρόπο έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους έως τώρα βαθμούς,
Απόψε φιλοξενείται από τη Montpellier η οποία γνωρίζει πώς να παίρνει αποτελέσματα βάσει εμπειρίας ετών στα σαλόνια της Ligue 1. Οι γηπεδούχοι Pailladins έχουν υποστεί μόλις μια ήττα εντός έδρας (από τη Metz σε ένα ματς που το σκορ ήταν μαγική εικόνα) και αντικειμενικά έχουν απόψε τον πρώτο λόγο.
Βάσει λοιπόν της εικόνας των δύο ομάδων, αλλά και της προϊστορίας που δείχνει έδρα, θα μπορούσαμε να δούμε τον άσο, όμως δεν επιλέγουμε σημείο τόσο χαμηλά. Οι φιλοξενούμενοι έχουν επιθετικό πρόβλημα ειδικά εκτός έδρας, κατά συνέπεια θα ποντάρουμε στο να μην σκοράρουν με επιστροφή στην περίπτωση που σκοράρουν μια φορά.

FC Nantes (17) – Lille OSC (19)     @ Stade de la Beaujoire, Nantes
Προϊστορία:
23 – 12 – 8  (τελευταία 15ετία:  2-3-5,  8/10 Under,  6/10 NG,  6/10 2-3 Goals)
Φόρμα:
[FCN εντός]  1-2-3  (3-7 γκολ), 4/6 Under,  4/6 NG
[LOSC εκτός]  0-1-5  (4-10 γκολ),  4/6 Under,  3/6 NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με μια αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που δεν έχουν αλλάξει πολλά στην αγωνιστική τους συμπεριφορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, χωρίς φυσικά να έχουν καταφέρει να επιλύσουν τα προβλήματά τους είτε με αλλαγές προπονητών, είτε με αλλαγή του στυλ που αγωνίζονται. Μόλις στα μέσα της βδομάδας απολύθηκε ο F.Antonetti από τον πάγκο των Lillois και πλέον η ομάδα της Βόρειας Γαλλίας θα ψάξει εκ νέου αγωνιστικό προφίλ.
Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε ή σχολιάσουμε για αυτό τον αγώνα. Ούτε απόψε θα θέλξουν οι δύο ομάδες, όμως περιμένουμε τους φιλοξενούμενους να βγάλουν ένα είδος αντίδρασης μετά την αλλαγή στο τεχνικό πόστο. Επιλογή μας εδώ το γκολ των Lillois, ανεξαρτήτως συνολικού σκορ. 

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
France – Ligue 1  (14eme journee)
18:10 ΑS Monaco – Olympique de Marseille 1 (1.75) 4-0 FT
21:00 FC Girondins de Bordeaux – Dijon FCO No Goal (1.83) 3-2 FT
21:00 SM Caen – EA Guingamp 2 – 3 Goals (2.10) 1-1 FT
21:00 FC Metz – FC Lorient X2 (1.52) 3-3 FT
21:00 Montpellier HSC – AS Nancy-Lorraine AS Nancy-Lorraine Under 1 Goals (1.51) 0-0 FT
21:00 FC Nantes – Lille OSC  Lille OSC Over 0.5 Goals (1.65) 0-0 FT


Pin It on Pinterest

Shares
Share This