Επιλογή Σελίδας



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία ξανά, καθώς κέρδισε τον Alexander Zverev με 2-0 σετ και εξασφάλισε από σήμερα την πρόκρισή του στα ημιτελικά του ATP Finals, στην πρώτη του παρουσία στο θεσμό!

Ακόμα μια λαμπρή στιγμή για το ελληνικό τένις και την ιστορία του δημιούργησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του περσινού πρωταθλητή του ATP Finals, Alexander Zverev, με το εμφατικό 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Λονδίνου!

Είναι μόλις ο 2ος παίκτης που το κατάφερε, μετά από τον Dominic Thiem, καθώς και ο πρώτος από τον όμιλό του. Στις πρώτες δυο αναμετρήσεις του στο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς κέρδισε όλα τα σετ απέναντι στους Daniil Medvedev και Zverev, ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να τον αφήνει εκτός ημιτελικών στο Λονδίνο!

Το αν θα είναι στην 1η ή στη 2η θέση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, αλλά ό,τι και αν συμβεί στην αναμέτρησή του με τον Rafael Nadal την Παρασκευή, θα είναι σε μια απ’ αυτές τις δυο θέσεις.

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο ματς, στο οποίο είχε 23 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη! Ο Zverev από την πλευρά του είχε 17 winners και 18 αβίαστα λάθη, με τη διαφορά του σκορ να αντικατοπτρίζει και την εικόνα των δυο παικτών στο γήπεδο.

Η βραδιά βεβαίως δεν ήταν τόσο εύκολη για τον Τσιτσιπά, που ήρθε αντιμέτωπος με break point στο 5ο game, κατάφερε όμως να μείνει όρθιος και να υπερασπιστεί το σερβίς του, κάνοντας το 3-2.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό έως και το 8ο game του 1ου σετ, όταν ο Τσιτσιπάς αξιοποίησε ένα κακό game του Zverev από τη γραμμή του σερβίς και έκανε το πρώτο break, για το 5-3.

Ο πρωταθλητής μας ήταν άψογος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα από τη γραμμή του σερβίς και η απόδοσή του ήταν γενικά πολύ υψηλή, έχοντας έναν ρυθμό που δεν μπορούσε να ακολουθήσει ο Zverev.

Στο 2ο σετ η διαφορά τους ήταν αισθητά μεγάλη, με τον Στέφανο να κάνει break στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1), για να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση σε αυτό το 6-2 και να “κλειδώσει” τη νίκη του σε 73 μόλις λεπτά.

Όσο για τους υπόλοιπους, τα πάντα παραμένουν ανοιχτά για τη 2η θέση, με τον Zverev να έχει λίγο καλύτερη μοίρα, εξαιτίας του καλύτερου ποσοστού στα κερδισμένα σετ. Σε ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας ευνοείται ο Γερμανός, ενώ σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς κάνει το 3 στα 3, θα είναι σίγουρα με νίκη στην επόμενη φάση. Συνδυασμό αποτελεσμάτων χρειάζεται ο Nadal, που δεν κρατάει πλήρως την τύχη στα χέρια του, αλλά έχει πιθανότητες να προκριθεί αν κερδίσει τον Τσιτσιπά, ενώ ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες τρέφει ο Medvedev, που είναι ο μόνος παίκτης χωρίς νίκη στον όμιλο.

group aa

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This