Επιλογή Σελίδας



Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που πήραν μεταγραφή «μετά βαΐων και κλάδων» το περασμένο καλοκαίρι, όμως ακόμη δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στη νέα τους ομάδα.

Ματάις Ντε Λιχτ
Ένας από τους πρωταγωνιστές της περσινής εκπληκτικής πορείας του Άγιαξ, που εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του με μία μεταγραφή στη Γιουβέντους. Μόλις στα 20 του χρόνια πήρε θέση βασικού στο κέντρο της άμυνας της «Μεγάλης Κυρίας», με τον ίδιο να κάνει ντεμπούτο με αυτογκόλ τον περασμένο Ιούλιο. Υπάρχουν παιχνίδια που δε βρίσκεται στην ενδεκάδα των «μπιανκονέρι» και γενικά η παρουσία του δεν εμπνέει – ακόμα – τη σιγουριά των προκατόχων του. Ακόμη και στο σκοράρισμα (που φημίζεται παρά το γεγονός πως είναι κεντρικός αμυντικός) δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό, πετυχαίνοντας ένα τέρμα.

Λούκα Γιόβιτς
Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ο Καρίμ Μπενζεμά είναι στην πόρτα της εξόδου από το Μπερναμπέου, όμως όχι μόνο παραμένει, αλλά βάζει και τα γυαλιά σε όποιον προσπαθεί να πάρει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης. 60 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησε το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης για να κάνει δικό της τον Λούκα Γιόβιτς, όμως προς το παρών το φίδι από την τρύπα στο σκοράρισμα βγάζει ο Μπενζεμά. Ο 21χρονος Σέρβος επιθετικός έχει σημειώσει ένα τέρμα σε έντεκα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μόλις τρεις φορές έχει βρεθεί στο αρχικό σχήμα της «βασίλισσας».

Χάρι Μαγκουάιρ
Η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 80 εκατομμύρια λίρες στη Λέστερ το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να «δέσει» την άμυνα της με την προσθήκη του Άγγλου στόπερ. Ο Μαγκουάιρ μπορεί να έχει πάρει τη φανέλα βασικού… σπίτι του (δεν έχει χάσει ούτε λεπτό στην Πρέμιερ Λιγκ), όμως δεν έχει καταφέρει να αποσοβήσει την αμυντική τρικυμία. Μόλις σε δύο παιχνίδια (από τα δώδεκα) η Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στο πρωτάθλημα, βολοδέρνοντας στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Εντέν Αζάρ
Μετά από επτά χρόνια παραμονής στην Τσέλσι, ο Βέλγος αστέρας έκανε το βήμα παραπάνω το περασμένο καλοκαίρι. Για χάρη του, η Ρεάλ Μαδρίτης «τίναξε την μπάνκα στον αέρα», δαπανώντας το μεγαλύτερο ποσό που έχει διαθέσει ποτέ για ποδοσφαιριστή στην ιστορία της. 100 εκατομμύρια ευρώ. Στο πρόσωπο του Αζάρ, οι Μαδριλένοι είδαν τον αντικαταστάτη του Κριστιάνο Ρονάλντο (πήρε και το Νο7), όμως μέχρι τώρα ο 28χρονος άσος είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και φυσικά δε θυμίζει σε τίποτα CR7. Ακόμη και για περιττά κιλά είχε κατηγορηθεί, με τον Εντέν Αζάρ να έχει σημειώσει μόλις ένα τέρμα και να έχει παρασυρθεί στη γενική μετριότητα της «βασίλισσας».

Αντουάν Γκριεζμάν
Όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει τα 120 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Μπαρτσελόνα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (συν τον ντόρο που δημιουργήθηκε), αλλά ούτε τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει βρει. Σε αυτό, βέβαια, ευθύνη δε φέρει ο ίδιος, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το Γάλλο επιθετικό. Ο Γκριεζμάν αγνοεί ακόμα το γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα μετρά τέσσερα τέρματα σε έντεκα συμμετοχές. Καμία σχέση – προς το παρών – με το «πολυβόλο» της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This