Επιλογή Σελίδας



1976
Ο Κάζιμιρ Γκόρσκι (1921 – 2006) απαντά θετικά σε πρόταση του Παναθηναϊκού για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Πολωνός τεχνικός είχε καταφέρει να εξασφαλίζει και την άδεια της ομοσπονδίας της χώρας του πλέον έμεναν οι υπογραφές.
Ο Γκόρσκι εργάστηκε στην Ελλάδα για αρκετά χρόνια, με άμεση επιτυχία στον Παναθηναϊκό, αλλά και με αξιόλογες πορείες με Καστοριά και Ολυμπιακό. Ολοκλήρωσε την παρουσία του, δουλεύοντας από το 1983 ως το 1985 στον Εθνικό.

1982
Η κοινή επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών συζητά για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να ισχύσει και στα ελληνικά πρωταθλήματα το βαθμολογικό σύστημα 3-1-0, που έχει καθιερωθεί στην Αγγλία.
Η τροποποίηση χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια για να γίνει, καθώς το σύστημα άλλαξε το 1992.

1997
Εκείνη την Κυριακή τα γκολ στο πρωτάθλημα έπεσαν βροχή. Στα έξι παιχνίδια της ημέρας μπήκαν 31 γκολ και αν προστεθούν τα δέκα γκολ το Σάββατο και τη Δευτέρα, έφτασαν τα 42.
Αυτό είναι και το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία της πρώτης Εθνικής σε μια αγωνιστική και ισοφαρίστηκε μετά από 13 χρόνια. ( Την Κυριακή Πανηλειακός – Σκόντα Ξάνθη 4-3, Παναχαϊκή – Αθηναϊκός 4-1, Ολυμπιακός – Ηρακλής 5-2, Καβάλα – Καλαμάτα 5-1, Βέροια – Εθνικός Πειραιώς 3-0, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1. Το Σάββατο Απόλλων – ΑΕΚ 3-4, Πανιώνιος – ΟΦΗ 3-0 και τη Δευτέρα Προοδευτική – Ιωνικός 1-0).

2009
Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας αιφνιδιάζεται δυσάρεστα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Αντόνιο ντε Νίγκρις εκείνο το πρωϊνό.
Ο 31 ετών Μεξικάνος επιθετικός είχε αποκτήσει συμπάθειες από το στιλ του στην θεσσαλική πόλη, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν είχε βρει δίχτυα.
Ο Ντε Νίγκρις τα ξημερώματα αισθάνθηκε δυσφορία και η σύζυγός του κάλεσε ασθενοφόρο. Ενώ μεταφερόταν στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας εξέπνευσε. Η ιατροδικαστική εξέταση αποφάνθηκε ότι ο Μεξικάνος επιθετικός είχε χρόνια δυσπλασία στην καρδιά που ο ίδιος γνώριζε.

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This