Επιλογή Σελίδας



Ο Χάρι Κέιν σημείωσε για μία ακόμη φορά τρία γκολ σε αγώνα των «λιονταριών» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα αγγλικά χατ-τρικ, που έμειναν στην ιστορία.

Τζεφ Χαρστ
Ένα από τα πιο μνημειώδη χατ-τρικ όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στον τελικό του Μουντιάλ του 1966, στο Γουέμπλεϊ, ο Άγγλος φορ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής απέναντι στη Δυτική Γερμανία, χαρίζοντας στο «λιοντάρια» το τρόπαιο. Στο 2-2 του 90λεπτου, ο Χαρστ είχε πετύχει το πρώτο γκολ της ομάδας του, με τον ίδιο να μετατρέπει την παράταση σε one man show. Πέτυχε άλλα δύο τέρματα, για το τελικό 4-2, με το τρίτο γκολ της Αγγλίας (το δεύτερο προσωπικό του) να μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Κανείς ως τώρα δεν ξέρει αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, μένοντας στην ιστορία ως «γκολ-φάντασμα».

Γκάρι Λίνεκερ
Στο Μουντιάλ του 1986 η Αγγλία μπορεί να αποκλείστηκε στα προημιτελικά από το «χέρι του Θεού», όμως στο ξεκίνημα της διοργάνωσης είχε δυσκολευθεί πάρα πολύ να περάσει από τον όμιλο. Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια είχε μόλις ένα βαθμό, χωρίς να έχει σημειώσει ούτε ένα γκολ στη διοργάνωση. Το τρίτο ματς ήταν «ζωής και θανάτου», αφού χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στην Πολωνία, ώστε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αυτός που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος σημείωσε τρία τέρματα (όλα στο πρώτο ημίχρονο) δίνοντας στα «λιοντάρια» τη νίκη-πρόκριση με σκορ 3-0.

Μάικλ Όουεν
Στο Μουντιάλ του 1998 τον έμαθε ο κόσμος, όμως το καλύτερο του παιχνίδι με τα «λιοντάρια» το έκανε την 1η Σεπτεμβρίου 2001, στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2002. Η Γερμανία είχε κερδίσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Λονδίνο (το τελευταίο στο παλιό Γουέμπλεϊ), με την Αγγλία να παίρνει ρεβάνς με εμφατικό τρόπο, συντρίβοντας τα «πάντσερ» στο Μόναχο με σκορ 5-1. Ο Μάικλ Όουεν σκόραρε τρεις φορές απέναντι στον Όλιβερ Καν, βάζοντας τη σφραγίδα του στη μεγαλύτερη νίκη της Αγγλίας επί της αντιπάλου της. Μάλιστα, η νίκη αυτή έδωσε σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στην ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον, σε έναν όμιλο που συμμετείχε και η Ελλάδα.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This