Επιλογή Σελίδας


Δελτίο τύπου για την εντός έδρας νίκη επί του ΣΚ Ιωάννινα με 78-77, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας εξέδωσαν οι Αετοί Βέροιας.

Το κείμενο:

“Λιθαράκι-λιθαράκι” γεμίζουν τις σελίδες της ιστορίας τους οι ομάδες κι αυτό ισχύει και για τους Αετούς Βέροιας!

Η νεοφώτιστη ομάδα της Ημαθίας κατάφερε σήμερα να γυρίσει ένα χαμένο ουσιαστικά παιχνίδι και να πάρει το ροζ φύλλο στην παράταση, επί ενός πολύ αξιόλογου αντιπάλου που μπορεί να είναι επίσης “πρωτάρης” στην κατηγορία ωστόσο απέδειξε εξ αρχής πως είναι από τα φαβορί για την άνοδο.

Άλλωστε, η αξία μίας νίκης στον αθλητισμό αποκτά υπόσταση και από την αξία του αντιπάλου!

Οι τυχεροί που βρέθηκαν σήμερα στο ΔΑΚ “Βικέλας” απόλαυσαν ένα γκραν-γκινιόλ παιχνίδι, που είχε συγκλονιστικό φινάλε. Κι όμως, το ξεκίνημα του δεν προμήνυε σε τίποτα το τι θα επακολουθούσε, καθώς οι Ηπειρώτες επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν 21-13 στο πρώτο δεκάλεπτο και με 16 πόντους διαφορά (38-22) στο ημίχρονο.

Στο διάστημα αυτό, η άμυνα των γηπεδούχων πήγε…περίπατο, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν πάμπολλους τρόπους να απειλούν το καλάθι, ενώ πολλά ήταν και τα άστοχα σουτ των Αετών, που είχαν τη χειρότερη επιθετική συγκομιδή της σεζόν σε ένα ημίχρονο.

Το τρίτο δεκάλεπτο όμως είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Η ομάδα του Ντάνη Τυριακίδη βελτίωσε την άμυνα της και σε συνδυασμό με την επιστροφή στην…κανονικότητα όσον αφορά τις επιθετικές επιλογές, μείωσε τη διαφορά στο -10 του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα μπήκαν με ακόμη μεγαλύτερη φόρα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και “ροκάνισαν” τη διαφορά με αποτέλεσμα το ματς να πηγαίνει πόντο – πόντο. Στην τελευταία φάση του αγώνα και ενώ οι Αετοί βρισκόταν μπροστά με δύο πόντους, οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν σε νεκρό σχεδόν χρόνο και έστειλαν το ματς στον έξτρα χρόνο.

Ακολούθησε η πεντάλεπτη παράταση, που ήταν…ακατάλληλη για καρδιακούς και όπως ήταν φυσιολογικό κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Περίπου 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε δύο βολές με τον Λάζαρο Σιδηρόπουλο και πήραν διαφορά τριών πόντων. Ακολούθησε η επίθεση του IBC, στην οποία ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων και η τελευταία κόρνα στο παιχνίδι έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς από πλευράς γηπεδούχων.

Πρώτος σκόρερ των “ασπρόμαυρων” ήταν ο Κώστας Μαραπίδης, που σημείωσε 28 με πέντε τρίποντα και τον ακολούθησε ο Ιωάννης Αλευρίδης, που πέτυχε 14.

Επόμενο παιχνίδι των Αετών Βέροιας την Κυριακή 1/12 και ώρα 17.00 στον Παλαμά με αντίπαλου τους Τιτάνες.

Τα δεκάλεπτα : 13-21, 22-38, 44-54, 67-67 κ.α., 78-77 παρ.

Διαιτητές: Παπαθανασίου-Καντερές

Αετοί Βέροιας (Τυριακίδης): Τρομπούκης, Αναστασιάδης, Σιδηρόπουλος 2, Γιαννουζάκος 2, Γκεκόπουλος 6, Κουσιάντζας 7, Σταυρουλάκης 8(2), Μαραπίδης 28(5), Αλευρίδης 14, Ιωσηφίδης 8, Γκανάς 3(1).

ΣΚ Ιωάννινα (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας-Μπάθας): Ζαμπέτης 17(3), Ματσάγγας 12(1), Δουρούκης 10(3), Τσιτσώνης 3(1), Βάσης 5(1), Καραμπίνης, Ξιούρας 9, Τσιρώνης, Μπάλλας 21(1)”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This