Επιλογή Σελίδας



Θρίαμβος του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης! Η ομάδα της πόλης μας τερμάτισε στην 6η θέση στο 12ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων – Κορασίδων 2019 (έως 16 ετών).

Πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης με συνολικό απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες (από τους δυο πρωτοπόρους της βαθμολογίας) σε 6 αγώνες!

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης στο 12ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων – Κορασίδων 2019 (μέχρι 16 ετών) ο οποίος τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά στην ιστορία του, εξασφαλίζοντας έτσι την συμμετοχή
του και του χρόνου (επειδή τερμάτισε στ ν πρώτη εξάδα της βαθμολογίας) στο 13ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων – Κορασίδων 2020 χωρίς να χρειαστεί να λάβει μέρος στο 13 ο Προκριματικό – Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας όπου και ανήκει.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης ο οποίος προκρίνεται στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα (μέχρι 16 ετών) ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, αγωνίστηκε στην Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 1 Δεκεμβρίου 2019, στο πιο δύσκολο και αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων στο οποίο συμμετείχαν οι 20 καλύτερες σκακιστικές ομάδες από όλη την Ελλάδα που προκρίθηκαν ως πρώτες από τα πρωταθλήματα των περιοχών τους.

Το επίτευγμα κρίνεται σπουδαίο, αν αναλογισθούμε το τεράστιο υπόβαθρο των άλλων πανίσχυρων ομάδων που είχε να ανταγωνισθεί ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης σημείωσε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε σύνολο 6 αγώνων στο πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με απλό Ελβετικό σύστημα (6 γύρων).

Ο Σκακιστικός Σύλλογος της πόλης μας κέρδισε τον Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας (τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μία θέση επάνω από εμάς), τον Όμιλο Σκακιστών Τριανδρίας (τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο περσινό 11ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα) και τον Σκακιστικό Όμιλο “Σαχ” Θεσσαλονίκης, έφερε ισοπαλία με την Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών (τερμάτισε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, μία θέση κάτω από εμάς) ενώ έκανε δύο ήττες από τις ομάδες που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίας, τον Ε.Ο.Α.Ο. “Φυσιολάτρη” Νίκαιας (που φέτος τερμάτισε πρώτος και αήττητος με 5 νίκες και μία ισοπαλία σε 6 αγώνες και πέρσι τερμάτισε τρίτος) και την περσινή Πρωταθλήτρια Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης (που φέτος τερμάτισε στην δεύτερη θέση κάνοντας 5 νίκες και 1 ήττα σε 6 αγώνες, χάνοντας μόνο από τον Ε.Ο.Α.Ο. “Φυσιολάτρη” Νίκαιας).

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης με τις ομάδες που αναφέραμε και που αντιμετώπισε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (ανά αγωνιστική), σε σύνολο έξι σκακιέρων ανά αγώνα, έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική:
Ο.Σ. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ – Σ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 1,5 – 4,5

2η αγωνιστική:
Σ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Ε.Ο.Α.Ο. “ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ” ΝΙΚΑΙΑΣ = 1,5 – 4,5

3η αγωνιστική:
Σ.Π.Ζ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Σ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 2,5 – 3,5

4η αγωνιστική:

Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Σ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 4 – 2

5η αγωνιστική:
Σ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Ε.Α. ΠΑΤΡΩΝ = 3 – 3

6η αγωνιστική (τελευταία):
Σ.Ο. “ΣΑΧ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Σ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 1 – 5

Στον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης αγωνίστηκαν οι εξής αθλητές: Βαρδάκας Γρηγόριος, Παπαγιάννης Αστέριος, Γεωργιάδης Αθανάσιος, Γραμμένος Νικόλαος, Βαρδάκα Στυλιανή, Βαρδάκα Σοφία και Φλουρή Βασιλεία.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, η ομοιογένεια, η συνοχή, το ταλέντο και η θέληση των σκακιστών και σκακιστριών του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης ήταν τα κυριότερα στοιχεία που τον οδήγησαν στην κατάκτηση της έκτης θέσης στο 12 ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων –
Κορασίδων 2019.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης επιτεύχθηκε χάρις στη σοβαρή, σταθερή και επίπονη προσπάθεια όλων των παικτών, το κλίμα ομοψυχίας και προσήλωσης στο στόχο που υπήρχε αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση των γονέων των μικρών σκακιστών. 

Η συνολική εικόνα της ομάδας στους αγώνες επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του τμήματος σκάκι τα τελευταία χρόνια στην Κατερίνη.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

skaki

 

Δελτίο τύπου του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This