Επιλογή Σελίδας



Χάρη σε δυο γκολ του Τοπαλίδη στο 30′ και στο 90′, ο Δίας Δίου επικράτησε με 2-0 των Μετεώρων στο Δίον, για τη 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και μείωσε τη διαφορά του από τη σωτηρία στους 3 βαθμούς. Ο Δίας εκτός από τα δυο γκολ είχε και τρία δοκάρια μέσα σε 3 λεπτά με τους Μανίκα (52′, 54′) και Α. Παναγιωτίδη (53′) ενώ δοκάρι είχαν και οι Τρικαλινοί με τον Πολυζόπουλο στο 59′.
Η ομάδα της Πιερίας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας, βρίσκεται πλέον στην 11η θέση του πίνακα με 13 βαθμούς, ξεπερνώντας τη σημερινή της αντίπαλο και ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Δίας έκανε μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του και έφτασε δίκαια στην επικράτηση χάρη στα δυο γκολ του Τοπαλίδη, παρότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν οι φιλοξενούμενοι ισοφάριζαν σε 1-1 στις αρχές του β’ μέρους με διπλή χαμένη ευκαιρία των Τσιαντούλα – Γεωργάκη, ή στο δοκάρι του Πολυζόπουλου. Φυσικά, τα πράγματα πιθανόν να είχαν απλοποιηθεί για την πιερική ομάδα αν γινόταν το 2-0 στο δοκάρι του Μανίκα στο 52′ ή στην αμέσως επόμενη φάση με το διπλό δοκάρι των Α. Παναγιωτίδη (53′) και Μανίκα (54′).

Στο φινάλε του α’ γύρου η ομάδα του Δίου θα “δοκιμαστεί” στην έδρα του Διαγόρα Στεφανοβικείου σε ένα ακόμη “εξάποντο” παιχνίδι.

Το “φιλμ “του αγώνα
23′ Ο Αν. Παναγιωτίδης έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, όμως ο Τοπουζλής έδιωξε με τα πόδια.
30′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Τοπαλίδης εκμεταλλεύτηκε κακή απομάκρυνση αμυντικού με το κεφάλι, κοντρόλαρε με το στήθος και με υποδειγματικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τοπουζλή, κάνοντας το 1-0.
40′ Διαγώνιο σουτ του Μανίκα από αριστερά, ο Τοπουζλής απέκρουσε.
45′ Ανάποδο ψαλίδι του Ιωάννου, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

48′ Διπλή χαμένη ευκαιρία για τα Μετέωρα. Ο Τσιαντούλας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Ουσταμπασίδης απέκρουσε και στη συνέχεια ο Γεωργάκης πήρε το ριμπάουντ και σούταρε με τη μπάλα να φεύγει σύριζα από το κάθετο δοκάρι του Ουσταμπασίδη.
52′ Η μπάλα στρώθηκε στον Μανίκα μετά από κόντρα, αυτός σούταρε με το αριστερό όμως σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.
53′ Τετ α τετ του Αν. Παναγιωτίδη με τον Τοπουζλή, το πλασέ του χτύπησε στο κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης ο παίκτης του Δία έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και τη γύρισε για τον Μανίκα που εξ επαφής βρήκε ξανά το κάθετο δοκάρι!
57′ Ο Αν. Παναγιωτίδης επιχείρησε να “κρεμάσει” με λόμπα τον Τοπουζλή αλλά αυτός απέκρουσε με το ένα χέρι.
59′ Σουτ του Πολυζόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία “έσκασε” στο έδαφος, λίγο έξω από τη γραμμή τέρματος.
67′ Ο Κατσαντώνης ανέτρεψε τον Αν. Παναγιωτίδη που έβγαινε τετ α τετ με τον Τοπουζλή και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.
68′ Εκτέλεση φάουλ του Λιόλιου, έδιωξε με τις γροθιές ο Τοπουζλής.
75′ Μετά από σέντρα του Καραθάνου από δεξιά, ο Μανίκας έκανε το γυριστό σουτ εν κινήσει στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Τοπουζλή.
90′ ΓΚΟΛ! 2-0: Σε αντεπίθεση για τον Δία ο Αν. Παναγιωτίδης την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Τοπαλίδη ο οποίος με ψύχραιμο δεξί πλασέ “έγραψε” το τελικό 2-0.
90’+ Αποβολή του Παπαστεργίου που βρισκόταν στον πάγκο του Δία με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπανώτας με βοηθούς τους Τσεχελίδη και Αγγελόπουλο.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Παρασίδης): Ουσταμπασίδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Παπαστεργίου (80′ Μπακούρας), Τοπαλίδης, Μαυρίδης (65′ Καραθάνος), Καλουσίδης, Α. Παναγιωτίδης, Μανίκας (90′ Τσουρέκας).
Στον πάγκο: Γ. Παναγιωτίδης, Ευαγγέλου, Ευαγγελόπουλος, Καλαμπάκας.
Μετέωρα (Νίκος Μανούρας): Τοπουζλής, Μπέτσας, Δάσσιος (80′ Νικλητσιώτης), Λουκάς, Κατσαντώνης, Φωτίκας, Παπαευθυμίου, Πολυζόπουλος, Γεωργάκης, Τσιαντούλας (61′ Περέιρα), Ιωάννου.
Στον πάγκο: Χριστοδουλόπουλος, Γρηγορίου, Καρατζάς, Κοτόρρι, Πούλιος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This