Επιλογή Σελίδας



Παίζοντας επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο, ο Πιερικός “σκόρπισε” στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα την Αταλάντη, κερδίζοντάς την με 4-0 στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, για τη 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους 8 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν το τέλος του α’ γύρου. Οι Κατερινιώτες έφτασαν στη νίκη πετυχαίνοντας δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο, ενώ αν οι παίκτες του Σάκη Παπαβασιλείου ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια το σκορ θα μπορούσε να πάρει… αστρονομικές διαστάσεις. Δυο γκολ πέτυχε ο Σαχινίδης στο 40′ και στο 62′, ένα ο Μακρής στο 45’+1′ και ένα ο Κριεμάντι στο 72′ ενώ ο Μπενίσκος είχε δοκάρι στο 52′.

Οι παίκτες του Πιερικού, μπροστά σε 350-400 θεατές μπήκαν από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ και να απλοποιήσουν τα πράγματα. Παραταγμένη με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς η ομάδα της Κατερίνης πίεζε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, “πνίγοντας” τον αντίπαλο, όμως παρά τη σωρεία τελικών προσπαθειών, το γκολ δεν ήλθε παρά μονάχα στο 40′ με εξαιρετική κεφαλιά του Σαχινίδη μετά από σέντρα του Χαρτσιά. Ενώ όλα έδειχναν πως το 1-0 θα ήταν το αποτέλεσμα ημιχρόνου, ο Μακρής στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με καλοζυγισμένο σουτ, έπειτα από στρώσιμο του Παπαδόπουλου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αταλάντης, κάνοντας το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μη τήρηση του fair play από πλευράς Πιερικού καθώς ποδοσφαιριστής της ομάδας της Φθιώτιδας βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή όμως να αφήνει τη φάση να εξελιχθεί. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια φάση που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα και ο Σάκης Παπαβασιλείου στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ζήτησε συγγνώμη από τον αντίπαλο προπονητή για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογούσε, αν και ως γνωστόν, απόλυτος υπεύθυνος για το fair play είναι ο διαιτητής.

Στο β’ μέρος, ο Πιερικός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς απέναντι σε μια Αταλάντη που ήταν αδύνατο να αντισταθεί. Αφού ο Μπενίσκος “προειδοποίησε” στο 52′ σημαδεύοντας το δοκάρι με κεφαλιά, ο Σαχινίδης στο 62′ με προβολή, έκανε το 3-0 ενώ το “κερασάκι” στην “τούρτα” έβαλε ο Κριεμάντι στο 73′ με συρτό σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Κάπου εκεί, οι ρυθμοί από πλευράς Πιερικού έπεσαν, με τους Κατερινιώρες πάντως να απειλούν σε αρκετές ακόμη φάσεις τα αντίπαλα καρέ.

Τα τέσσερα γκολ, οι χαμένες ευκαιρίες, η “χορταστική” εμφάνιση του Πιερικού, που έφεραν την 6η συνεχόμενη νίκη, “αποζημίωσαν” τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος πάντως δεν ήταν όσος περίμεναν οι άνθρωποι του Πιερικού μετά το σερί των 5 συνεχόμενων “τριπόντων”, γεγονος στο οποίο “στάθηκαν” Παπαβασιλείου και Χαρτσιά στη συνέντευξη τύπου. Όσον αφορά στη συνέχεια, ολα δείχνουν πως με ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά ο Πιερικός δε θα έχει αντίπαλο στη συνέχεια της σεζόν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα μπαράζ ανόδου, όμως όλοι στις τάξεις της ομάδας κρατούν χαμηλούς τόνους, βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Επόμενος αγώνας για τον Πιερικό είναι αυτός της επόμενης Κυριακής στα Τρίκαλα κόντρα στον Διγενή Νεοχωρίου, αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται ο α’ γύρος του πρωταθλήματος. 

Το “φιλμ” του αγώνα
1′ Σουτ του Παπαδόπουλου, η μπάλα έφυγε άουτ.
3′ Κεφαλιά του Γιαλαμίδη, μπλόκαρε ο Καπετάνος.
8′ Σουτ του Μακρή έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
9′ Κεφαλιά του Μπενίσκου από τη γωνία της μικρής περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπετάνου.
14′ Κεφαλιά του Γιαλαμίδη μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου, η μπάλα έφυγε άουτ.
18′ Ο Σαχινίδης από δεξιά έκανε το συρτό γύρισμα για τον Μπενίσκο όμως ο Καπετάνος μπλόκαρε.
25′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου από δεξιά ο Μακρής έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
30′ Πολύ καλή στιγμή για τον Πιερικό με τον Χαρτσιά να δέχεται μακρινή μπαλιά από τον Μακρή και να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και να μπαίνει στην περιοχή όμως αντί να σουτάρει επέλεξε δώσει στο άλλο δοκάρι και στον Παπαδόπουλο που από πλάγια σούταρε ψηλά άουτ.
34′ Σέντρα του Ιβανίδη από δεξιά, Μπενίσκος και Παπαδόπουλος κινήθηκαν και οι δυο για να πάρουν την κεφαλιά με αποτέλεσμα να μην το καταφέρει κανείς.
37′ Εκτέλεση κόρνερ του Ιβανίδη από δεξιά, κεφαλιά του Κριεμάντι στην “καρδιά” της άμυνας της Αταλάντης, έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων.
40′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Χαρτσιάς από αριστερά έβγαλε σέντρα στην απέναντι πλευρά για τον Σαχινίδη και αυτός με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Καπετάνου, κάνοντας το 1-0 για τον Πιερικό.
45′ +1′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Παπαδόπουλος μέσα από την περιοχή έστρωσε στον Μακρή κι αυτός με καλοζυγισμένο σουτ έκανε το 2-0 παρά την προσπάθεια αμυντικού που βρήκε τη μπάλα.

52′ Εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου από δεξιά, ο Μπενίσκος έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να “τελειώσει” το παιχνίδι.
61′ Πρώτη τελική για την Αταλάντη με το σουτ του Κ. Μαλισσόβα να περνάει πάνω από την εστία του Γουναρίδη.
62′ ΓΚΟΛ! 3-0: Ο Ιβανίδης έβγαλε σέντρα από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι προσπάθησε ο Παπαδόπουλος να βρει τη μπάλα αυτή όμως κατέληξε στον Σαχινίδη που με προβολή την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 3-0.
70′ Σουτ του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
70′ Σέντρα του Β. Τουλίκα, κεφαλιά του Σαχινίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
73′ ΓΚΟΛ! 4-0: Ο Κριεμάντι μετά από σέντρα του Τουλίκα από αριστερά, με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα να “καρφωθεί” στην αριστερή γωνία του Καπετάνού.
74′ Σουτ του Παπαδόπουλου από αριστερά, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
80′ Σουτ του Χαρτσιά από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα έφυγε άουτ.
83′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Μηλιώτη, έδιωξε με τα πόδια ο Καπετάνος.
84′ Αποβολή του Σαλιάι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την πρώτη είχε δει στο 27′.
86′ Πάσα Χαρτσιά στον Παπαδόπουλο και σουτ του τελευταίου, η μπάλα έφυγε άουτ.
90′ Σουτ του Τσανούλα, η μπάλα έφυγε άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μιχαηλίδης με βοηθούς τους Αρέστη και Σηπάκη (Πέλλας).

Εκτός από τις δυο κίτρινες κάρτες που είχαν σαν συνέπεια την αποβολή του Σαλιάι της Αταλάντης στο 84′ (η πρώτη στο 27′), κίτρινη κάρτα είδε ο Μηλιώτης του Πιερικού στο 89′.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός:
Γουναρίδης, Ιβανίδης, Χαρτσιάς, Γιαλαμίδης, Τακίδης (85′ Παντζιάλας), Μακρής (78′ Παγωνίδης), Μπενίσκος (65′ Β. Τουλίκας), Δεμηρτζόγλου (72′ Μηλιώτης), Σαχινίδης, Κριεμάντι, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Μπουζούρας, Παπατολίκας, Κυπαρίσσης.
Αταλάντη: Καπετάνος, Τσακανίκας, Πάππος, Σαλιάι, Μακρόπουλος, Λυτάκης, Α. Μαλισσόβας (85′ Σίδερης), Κ. Μαλισσόβας, Δουβάρας, Λαμπρόπουλος (72′ Τσανούλας), Χαϊκάλης (56′ Ντζιός).
Στον πάγκο: Τσανούλας, Σακκάς, Γιόβας, Μπάρκας, Αργυρίου. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This