Επιλογή Σελίδας



Η ενίσχυση της Ρέαλ Μαδρίτης στο θερινό μεταγραφικό παζάρι συνδύαζε συγκεκριμένους στόχους και προοπτική. Εύρος στο ρόστερ, προσθήκες σε όλες τις θέσεις, για να προσφερθεί ένα ευέλικτο δυναμικό με αυξημένες δυνατότητες στον Ζινεντίν Ζιντάν, με σκοπό να το διαχειριστεί κατάλληλα στην δεύτερη επανεκκίνηση της μαδριλένικης θητείας του από το στάδιο της προετοιμασίας.

Μερικούς μήνες αργότερα, ο Γάλλος τεχνικός έχει ξεχάσει τι σημαίνει επανάπαυση. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο ρόστερ της «βασίλισσας» θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει καθ’ υπερβολήν αναρίθμητα, όμως, στην πραγματικότητα, η αριθμητική τους προφορά είναι εκείνη που δείχνει το μέγεθος της κακοδαιμονίας.

Δεκαέξι παίκτες νοκ-άουτ, συνολικά 29 και πλέον τραυματισμοί κι όλα αυτά προτού καν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό της σεζόν, έχουν παροπλίσει το σύνολο των «μερένχες» και εύλογα ο Ζιζού πασχίζει να βρει την σταθερότητα και τις λύσεις για να προχωρήσει μπροστά η ομάδα, χωρίς να υποχρεωθεί σε πρόωρη απώλεια στόχων.

Ο Μπέιλ σπάει στο παραμικρό ράγισμα, ο Αζάρ δεν μπορεί να βρει ρυθμό

Πέρασε ένα καλοκαίρι γεμάτο φήμες και τάσεις φυγής, οι σχέσεις του με τον Ζιντάν κλονίστηκαν, η επαφή του με το… γκολφ αντικατέστησε τη ρουτίνα προπονήσεων. Ο Γκάρεθ Μπέιλ χλευάστηκε, αποδοκιμάστηκε χωρίς προηγούμενο από το κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μετά και τον πρόσφατο του πανηγυρισμό με την Εθνική Ουαλίας. Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν κατάφερε να τον βγάλει εκτός ρυθμού, να τον αχρηστεύσει και να τον θέσει εκτός ομάδας, διότι, πολύ απλά, σε κάθε ματς αποδείκνυε ότι η ποιότητα του είναι ασύγκριτη για τις μονάδες αυτής της Ρεάλ.

Τίποτα, εκτός από την γυάλινη του επένδυση. Δυστυχώς, οι πολλαπλοί και αλλεπάλληλοι τραυματισμοί, δημιουργούν έναν μόνιμο αστερίσκο στις λύσεις που διαθέτει η «βασίλισσα» στην γραμμή κρούσης της. Ο Ουαλός ευάλωτος σταρ, ενώ ξεκίνησε σταθερά τη σεζόν, τέθηκε εκτός για έναν μήνα στα μέσα Οκτώβρη, επέστρεψε μόλις για δύο εβδομάδες, υπέστη εκ νέου οίδημα στο αριστερό πόδι στα τέλη Νοέμβρη και πριν προλάβει να γυρίσει, αποκόμισε και τράβηγμα την τρέχουσα εβδομάδα, συνθήκη, που μετατρέπει τον αστερίσκο σε ερωτηματικό ενόψει του Clasico.

Φαντάζει αδιανόητο, αλλά ο Μπέιλ με το τελευταίο του πρόβλημα, ξεπέρασε τους 25 τραυματισμούς από όταν μεταγράφηκε στην Ρεάλ, περισσότεροι κι από τους 24 που τον ταλαιπώρησαν στο διάστημα παρουσίας του στην Τότεναμ

Και δεν φτάνει η συχνή απώλεια του δεξιού του εξτρέμ, ο Ζιντάν βλέπει και τον αριστερό του, τον Εντέν Αζάρ να μην… σταυρώνει περίοδο φόρμας με κανέναν τρόπο. Ο τραυματισμός με το καλημέρα από την έναρξη του πρωταθλήματος στα μέσα Αυγούστου, Η «ξηρασία» του πρώτου καιρού, τα παραπανίσια κιλά στο κορμί του που παρατηρήθηκαν στο κορμί του και η γενική ανομβρία του πρώτου ενεργού του καιρού, τον εμπόδισαν από το να αρχίσει άμεσα την απόσβεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ, όμως, η πίστη στο στάτους και τις ικανότητες που φέρει στο προφίλ του, δεν έπαψε. Ούτε και οι τραυματισμοί, βέβαια, αφού το πρόσφατο ράγισμα που υπέστη στο πόδι του, θα τον κρατήσει εκτός για το υπόλοιπο του 2019.

Ο Κασεμίρο που τραβά σταθερά το κουπί στον άξονα

Την ώρα που οι επιθετικές ντίβες παλεύουν με την γκίνια, τα προβλήματα υγείας δεν έλειψαν στο υπόλοιπο σύνολο, με αξιοσημείωτη την νοσοκομειακού επιπέδου κατάσταση, που χαρακτηρίζει την μεσαία της γραμμή. Σε όλη τη σεζόν ως τώρα, ο Κασεμίρο είναι ο μοναδικός παίκτης από όσους λογίζονται μέσοι ή μεσοεπιθετικοί, ο οποίος έχε μείνει μακριά από την απραξία. Κρόος και Μόντριτς έλειψαν, Ίσκο και Χάμες επιστρέφουν και ξανατραυματίζονται και οι αλχημείες από τον Ζινεντίν Ζιντάν αναπόφευκτα πήραν εξέχοντα ρόλο στο σχέδιο αγώνα του.

Η αναβολή του Clasico δεν ωφέλησε

Το αποκορύφωμα του πλούσιου ιατρικού δελτίου ήταν στα μέσα Νοεμβρίου, διάστημα όποτε ήταν προγραμματισμένο σε πρώτο χρόνο το ντέρμπι στο Camp Nou κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Η αναβολή του λόγω των διαδηλώσεων που εκτυλίχθηκαν στην καταλανική πρωτεύουσα είχαν αναμφίβολα θετική επίδραση για την διαδικασία επούλωσης των πληγών στο μαδριλένικο ρόστερ. Τότε, ο Μάρκος Ασένσιο είχε ξεπεράσει το μισό διάστημα της αποθεραπείας του μετά την ρήξη χιαστού, ο Μπέιλ και ο Μπραχίμ Ντίαζ επέστρεφαν σταδιακά αλλά ήταν ανέτοιμοι, ο Μαρσέλο και ο Νάτσο είχαν τεθεί νοκ-άουτ και ο Χάμες Ροντρίγκεζ είχε προλάβει να επιστρέψει και να τραυματιστεί ξανά. Για κακή της τύχη, η «βασίλισσα» όχι απλά δεν επωεφελήθηκε από την μεταφορά της ημερομηνίας, αλλά στο επερχόμενο Clasico στις 18 Δεκεμβρίου, θα έχει όλους τους παραπάνω πλην του Ντίαζ, συν και τον Αζάρ να περιθάλψει και δεδομένα να χάσει από το πεδίο «μάχης».

Μπέιλ και Νάτσο θα κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν, Ασένσιο, Βάθκεθ και Μαρσέλο θα επανεμφανιστούν λογικά από το 2020 και ο Χάμες ακόμα κι αν κριθεί 100% «καθαρός», έχει ξεχάσει πως είναι να παίζεις τακτικά σε έναν σύλλογο τον τελευταίο χρόνο.

Κρατιέται όρθια, δεν έχει περιθώρια

Υπό αυτό το πρίσμα, θα περίμενε κανείς η Ρεάλ Μαδρίτης να έχει χάσει τον προσανατολισμό της, να μην έχει βγει ποτέ από την μετάβαση της περσινής περιόδου και γενικώς να ψάχνει απεγνωσμένα αντίδοτο. Κι όμως, οι Μαδριλένοι είναι σταθερά στην κορυφή της La Liga, μετρούν μόνο μία ήττα-γκέλα απέναντι στην Μαγιόρκα, από τις 18 Οκτωβρίου και έχει εξασφαλίσει και την πρόκριση στους «16» του Champions League, έστω ως δεύτερη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι εξόφθαλμο ότι με τέτοια συχνότητα εμπλουτισμού των ιατρικών φακέλων για τους παίκτες της «βασίλισσας», η σεζόν δεν γίνεται να κυλήσει με την ίδια ομαλότητα, ακόμα κι αν οι σταθερές των Μπενζεμά, Ράμος, Βαράν, Κασεμίρο, Καρβαχάλ προσπαθούν με την συνέπεια τους να καλύψουν κάθε κενό που προκύπτει στο φετινό μαδριλένικο οικοδόμημα.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This