Επιλογή Σελίδας



Πολύς λόγος έγινε για το αν άξιζε ο Αργεντινός σούπερ σταρ να αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2019 και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε προσωπικά επιτεύγματα του Λιονέλ Μέσι μέσα στη χρονιά, που ενδεχομένως του χάρισαν και το βραβείο.

Πρώτος σκόρερ στη La Liga
Τα 36 τέρματά του την περσινή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα του χάρισαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Αυτή ήταν η έκτη φορά συνολικά στην καριέρα του, που κατέκτησε το “Trofeo Pichichi”, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Τέλμο Ζάρα, ο οποίος τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 είχε αναδειχθεί έξι φορές πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Σκόραρε για 16η σερί σεζόν στη La Liga
Το πρώτο του γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα το σημείωσε την Πρωτομαγιά του 2005. Τη φετινή σεζόν μπορεί να χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την όγδοη αγωνιστική για να «σπάσει το ρόδι», όμως με το γκολ του απέναντι στη Σεβίλλη σκόραρε για 16η συνεχόμενη χρονιά στη La Liga. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, που έφτασε στο συγκεκριμένο επίτευγμα και λίγες εβδομάδες μετά ισοφάρισε αυτή την επίδοση και ο Σέρχιο Ράμος.

Σκόραρε για 15η σερί σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ
Το παρθενικό γκολ του Λιονέλ Μέσι στα «αστέρια» του Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό, τη σεζόν 2005-06. Από τότε, σκοράρει κάθε χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και με το τέρμα του φέτος κόντρα στη Σλάβια Πράγας, έφτασε τις 15 συνεχόμενες σεζόν. Και φυσικά είναι ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Έπιασε τον Ρονάλντο στα χατ-τρικ
Μία από τις κατηγορίες, που ο CR7 ήταν πάνω από τον Λιονέλ Μέσι ήταν ο αριθμός των χατ-τρικ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το πρώτο χατ-τρικ του Αργεντινού ήταν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη σεζόν 2006-07, ενώ με αυτό κόντρα στη Θέλτα, πριν από ένα μήνα, έφτασε τα 34, όσα ακριβώς είχε και ο Ρονάλντο πριν αποχωρήσει για τη Γιουβέντους.

Έφτασε τα 34 «θύματα» στο Τσάμπιονς Λιγκ
Στο παιχνίδι που συμπλήρωσε 700 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Μέσι έκανε ένα ακόμη ρεκόρ. Στις 27 Νοεμβρίου 2019, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, πέτυχε γκολ απέναντι στην Ντόρτμουντ, η οποία μπήκε στη λίστα με τις ομάδες που έχουν δεχθεί κάποιο τέρμα από τον Μέσι στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, η γερμανική ομάδα αποτέλεσε το 34ο «θύμα» του Αργεντινού, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο ξεπέρασε τους Ρονάλντο και Ραούλ, που έχουν πετύχει γκολ απέναντι σε 33 ομάδες.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This