Επιλογή Σελίδας



Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μία λίστα ποδοσφαιριστών, που πήγαν το καλοκαίρι «μετά βαΐων και κλάδων» στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ακόμη δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στις ομάδες τους.

Πάτρικ Κουτρόνε
Το 2017, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Ιταλός επιθετικός ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Μίλαν και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Παρά τις πολλές λύσεις στην επίθεση, ο Κουτρόνε συνέχιζε να είναι βασικός, όμως μετά την έλευση του Πιόντεκ περιορίστηκαν οι συμμετοχές του. Το περασμένο καλοκαίρι, η Γουλβς τον έπεισε να κάνει το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως μέχρι τώρα συνεχίζεται η αφλογιστία που είχε και στο τελευταίο του διάστημα στο Καμπιονάτο. Μόλις σε τρία παιχνίδια έχει αγωνιστεί βασικός στο αγγλικό πρωτάθλημα και συνήθως μπαίνει ως αλλαγή προς το τέλος, αντικαθιστώντας τον Ραούλ Χιμένες.

Ζοέλιντον
Τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της έκανε το καλοκαίρι η Νιούκαστλ, για χάρη του Βραζιλιάνου φορ. Οι «καρακάξες» έδωσαν 44 εκατομμύρια ευρώ στη Χοφενχάιμ για να αποκτήσουν τον επιθετικό, που την περσινή σεζόν είχε σημειώσει έντεκα τέρματα με τη γερμανική ομάδα. Ο Ζοέλιντον, όμως, δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν για αυτόν στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχει πάρει μέχρι στιγμής. Ο Βραζιλιάνος είναι στα περισσότερα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ βασικός, όμως έχει καταφέρει να πετύχει μόλις ένα τέρμα. Στα τελευταία παιχνίδια ο χρόνος συμμετοχής του έχει μειωθεί, με τον Άντι Κάρολ να παίρνει τη θέση του.

Νικολά Πεπέ
Οι εμφανίσεις του τα τελευταία δύο χρόνια (ειδικά πέρσι) με τη φανέλα της Λιλ τον είχαν βάλει στο στόχαστρο κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Το καλοκαίρι, η Άρσεναλ μπήκε σφήνα στην αρχική συμφωνία της γαλλικής ομάδας με τη Νάπολι και με το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ (ρεκόρ για το κλαμπ) έκανε τον Ιβοριανό φορ κάτοικο Λονδίνου. Υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι δεν κατάφερε να πάρει θέση βασικού και παρασύρθηκε στη γενική μετριότητα της ομάδας. Με τον Λιούνμπεργκ ή κάποιον επόμενο στον πάγκο ελπίζει να ανακάμψει (μόλις χθες πέτυχε το δεύτερο γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ), ενώ το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ο Πεπέ κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν στο Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στην Γκιμαράες, πετυχαίνοντας δύο γκολ με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ.

Μόιζε Κεν
Δεν είχε κλείσει καν τα 17 του χρόνια, όταν έκανε ντεμπούτο με τη Γιουβέντους, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης που ήταν γεννημένος μετά το 2000 και αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι εμφανίσεις του τον έφεραν μέχρι την εθνική Ιταλίας και την περσινή σεζόν έδωσε στη «Μεγάλη Κυρία» πολλές λύσεις στο σκοράρισμα. Ωστόσο, η επιστροφή του Ιγκουαϊν στην ομάδα ήταν ο βασικός παράγοντας στην αποχώρηση του Κεν, ο οποίος ήθελε να πάει κάπου που να αγωνίζεται περισσότερο. Η Γιουβέντους είπε το «ναι» στα 27 εκατομμύρια ευρώ της Έβερτον και ο 19χρονος επιθετικός μετακινήθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Όμως μέχρι τώρα τα έχει βρει σκούρα, καθώς δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα, ενώ συνήθως είναι στον πάγκο.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This