Επιλογή Σελίδας



1977
Η ΑΕΚ δεν έχει ήττα από τότε που την ανέλαβε ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι και αντιμετωπίζει τον δυνατό Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Προηγείται δύο φορές, αλλά θα χρειαστεί ένα γκολ του Μαύρου στο τέλος για να αποφύγει την ήττα, ισοφαρίζοντας σε 3-3 (13’ κεφαλιά Μιχαηλίδης, 68’ κεφαλιά Χατζηελευθερίου, 70’ κεφαλιά Γκέσιος – 3’ σουτ Παπαϊωάννου, 53’ πέναλτι Τάσος, 84’ κεφαλιά Μαύρος).

1983
Η Δόξα Δράμας υποδέχεται τον Ολυμπιακό και τον πρώην προπονητή της Νίκο Αλέφαντο, που κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Την προηγούμενη σεζόν με τον Αλέφαντο στον πάγκο της είχε χάσει 2-1. Αυτή τη φορά, με μια μεγάλη μορφή του Ολυμπιακού στον πάγκο της, τον Κώστα Πολυχρονίου, η Δόξα πετυχαίνει μεγάλη νίκη με 1-0 (24’σουτ Μπαρζόφ).

1988
Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Απόλλωνα και στο πρώτο ημίχρονο είναι ισόπαλη 2-2 (4’ σουτ Οκόνσκι, 40’ σουτ Μανωλάς – 18’ σουτ Αποστόλου, 24’ σουτ Καραβέλης). Ο Χένρικ Νίλσεν μπαίνει αλλαγή και για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ αγωνίζεται με τρείς ξένους (Οκόνσκι και Σαβέβσκι οι άλλοι). Ο Δανός με δύο γκολ του χαρίζει τη νίκη με 4-2 (74’ κεφαλιά, 86’ πέναλτι), αλλά είναι τα τελευταία του, καθώς μένει ελεύθερος και πηγαίνει στον Ηρακλή.

2011
Ο Ολυμπιακός παίζει στην Κέρκυρα και είναι σε φόρμα, αφού έχει νικήσει και την Άρσεναλ λίγες μέρες νωρίτερα. Επικρατεί εύκολα με 4-0, χάρη στην πολύ καλή μέρα που βρίσκεται ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος επιθετικός πετυχαίνει και τα τέσσερα γκολ (10’ σουτ, 18’ κεφαλιά, 29’ σουτ και 63’ κεφαλιά).

Πηγή: Super League

Pin It on Pinterest

Shares
Share This