Επιλογή Σελίδας



Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος υποδέχθηκε τον ΑΟΚ Αιγινιακό στο κλειστό γήπεδο του Σταθμού και γνώρισε την ήττα με 46-58 στον αγώνα για την 8η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε ένα παιχνίδι με χαμηλή παραγωγικότητα αλλά με σασπένς μέχρι και το φινάλε για την έκβαση του αποτελέσματος, o Πιερικός Αρχέλαος των πολλών απουσιών πάλεψε σκληρά απέναντι στον Αιγινιακό με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να πανηγυρίζουν στο τέλος τη νίκη με 46-58. Οι παίκτες του Θανάση Τοπούζη κατάφεραν να ανατρέψουν τη διαφορά 12 πόντων με την οποία πήγε ο Αιγινιακός στα αποδυτήρια μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την ομάδα της Βόρειας Πιερίας πάντως να κατέχει το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς και να φτάνει στο φινάλε σε μία δίκαιη επικράτηση.
Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ο Αιγινιακός βελτίωσε το ρεκόρ του στο 3-5 και ισοφάρισε τον Πιερικό Αρχέλαο.

Στην πρώτη περίοδο, η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα φτάνοντας τη διαφορά στους 8 πόντους στα μισά περίπου αυτής και κλείνοντας εν τέλει το δεκάλεπτο όντας μπροστά με +7 (13-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το σκηνικό δεν άλλαξε με τους παίκτες του Ηλία Λοτζανιώτη να συνεχίζουν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το παιχνίδι και να αυξάνουν τη διαφορά στους 10, τρεις φορές κατά τη διάρκεια αυτού, καταφέρνοντας μάλιστα να πάνε στα αποδυτήρια με αέρα 12 πόντων (24-36).

Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πιερικός Αρχέλαος μπήκε δυνατά και “πάτησε γκάζι” κρατώντας τον αντίπαλο του στο μηδέν και πετυχαίνοντας παράλληλα 10 πόντους μέχρι τα μισά περίπου του δεκαλέπτου (34-36, 5′ και 42”), ενώ πήρε για πρώτη φορά τα ηνία στην αναμέτρηση (38-37) τέσσερα ακριβώς λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Ο Αιγινιακός ωστόσο είχε τις απαντήσεις και με ένα δικό του επιμέρους 3-10, έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 41-47.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, άμυνες και αστοχία είχαν τον πρώτο λόγο, με τους πόντους να μπαίνουν με το “σταγονόμετρο”. Οι γηπεδούχοι έριξαν τη διαφορά στους 3 στις αρχές της περιόδου (46-49), αλλά από κείνο το σημείο και έπειτα έμειναν “άσφαιροι” με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν επιμέρους σκορ 0-9 και να πανηγυρίζουν στο τέλος τη νίκη με 46-58.

Διαιτητές: Παπαγερίδης – Χατζηκώστας.

Δεκάλεπτα: 13-20, 24-36, 41-47, 46-58.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Χατζηαγοράκης 10 (1), Πολυχρόνης 4, Μποζίνης, Μυλοβιανός, Μαλαματίδης, Καρυπίδης 2, Τσαλμπούρης, Παπαπέτρου 7, Κουπαντσής 11 (2), Ρέντζος 8, Ελευθεριάδης 4.

ΑΟΚ Αιγινιακός (Λοτζανιώτης): Αργυρόπουλος 14, Κοιλίας, Στογιαννόπουλος, Στάμος Κ.Β. 17 (1), Στάμος Κ.Α. 6, Βουλτσίδης 10 (1), Βουτσακόπουλος 11 (1), Καλαβρινός, Κουτούπας, Τσότσλλι.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This