Επιλογή Σελίδας



O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε και σήμερα μεγάλο τένις στο Άμπου Ντάμπι, κέρδισε με ανατροπή τον Novak Djokovic και προκρίθηκε στον τελικό του Mubadala World Tennis Championship. 

Έναν σπουδαίο αγώνα πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δείχνει να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, λίγο πριν την έναρξη του 2020 και του  ATP Cup στην Αυστραλία.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε του Novak Djokovic, 4 φορές πρωταθλητή στο Άμπου Ντάμπι και υπερασπιστή του τίτλου, με 3-6, 7-6 (4), 6-4.

Ο Djokovic έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στο ματς και βρέθηκε μπροστά πολύ γρήγορα με 3-0, για να κάνει κι άλλο break και να φτάσει στο 5-1. Ο Στέφανος άρχισε να βρίσκει σιγά σιγά το παιχνίδι του και μείωσε σε 5-3, ενώ πάλεψε και το επόμενο game, παρόλο που ο Nole σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3, εκμεταλλευόμενος το 2ο set point του.

Το break που έκανε στο 1ο σετ σίγουρα βοήθησε τον Στέφανο, που ήταν πολύ ανεβασμένος στο 2ο σετ και προηγήθηκε εκείνος με 5-1, κάνοντας break στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1). O Djokovic κατάφερε να ισοφαρίσει, κερδίζοντας 4 συνεχόμενα games, αλλά ο Τσιτσιπάς έμεινε “όρθιος” και κέρδισε το σετ αυτό στο tie-break, με 7-4.

Στο 3ο σετ ο νεαρός Έλληνας τενίστας, Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε πάλι γρήγορο break για να βρεθεί μπροστά με 2-0 και αυτή τη φορά δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, έχοντας μάλιστα 4 break point για να φτάσει σε double break, 2 στο 3ο (1-1) και άλλα 2 στο 7ο game (4-2).

Ο Djokovic διατήρησε τη διαφορά του ενός break, δεν μπόρεσε όμως ούτε στιγμή να απειλήσει το σερβίς του Τσιτσιπά σ’ αυτό το σετ, με τον Έλληνα πρωταθλητή να “σφραγίζει” τη νίκη στο 10ο game με love service game, κάτι παραπάνω από 2 ώρες μετά από την έναρξη του παιχνιδιού.

Μ’ αυτή την πολύ καλή εμφάνιση, ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε την παρουσία του στον αυριανό τελικό του Mubadala World Tennis Championship, με την πρώτη του επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι.

Αύριο, στις 17:00 ώρα Ελλάδας (Cosmote Sport 6HD), θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Rafael Nadal με τον Karen Khachanov, για το τρόπαιο στο Mubadala και το χρηματικό έπαθλο των 250.000 δολαρίων.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This