Επιλογή Σελίδας



O Denis Shapovalov πήρε τη νίκη στο πολύ μεγάλο ντέρμπι με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στο ATP Cup στον Καναδά.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στα σημεία, ο Denis Shapovalov κατάφερε να κερδίσει τον καλύτερο Έλληνα τενίστα, Στέφανο Τσιτσιπά, με 7-6 (6), 7-6 (4), για να εξασφαλίσει τη νίκη για τον Καναδά, που έκανε το 2-0 επί της Ελλάδας.

Είχε προηγηθεί η πιο εύκολη νίκη του Felix Auger-Aliassime επί του Μιχάλη Περβολαράκη και ο Στέφανος πήρε την Ελλάδα από μια δύσκολη θέση, δεν κατάφερε όμως να τη φέρει πίσω στη διεκδίκηση της νίκης.

Κανένα break δεν έγινε στο παιχνίδι, με τον Στέφανο να δείχνει πιο απειλητικός, αλλά να χάνει τις ευκαιρίες του για να το δείξει αυτό και στον πίνακα του σκορ. Στο 1ο σετ είχε set point στο 10ο game (4-5, 30-40), με τον Shapovalov να στέκεται όρθιος και να κερδίζει το tie-break με 8-6, στο 3ο του set point.

Στο 2ο σετ μπορεί ο Shapovalov να είχε το πρώτο break point, στο 3ο game (0-1, 40-A), αλλά ο Τσιτσιπάς πάλι είχε μια επιπλέον ευκαιρία, καθώς έχασε ένα break point στο 7ο game (3-3, 40-A) και άλλο ένα στο 11ο game (5-5, 40-A). Δεν έγινε break ούτε στο 2ο σετ και αυτή τη φορά ο νεαρός Καναδός επέστρεψε από το 0-2 στο tie-break, για να πάρει τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους και να το κατακτήσει με 7-4.

Ο Shapovalov ήταν πολύ επιθετικός και σταμάτησε στους 32 winners, πετυχαίνοντας με άσο τους 12 απ’ αυτούς, έκανε ωστόσο και 38 αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς είχε 19 winners αλλά με πολύ λιγότερα λάθη από τον Καναδό, 22, σε ένα παιχνίδι που οι δυο παίκτες μοιράστηκαν τους πόντους, πετυχαίνοντας από 84!

Θα ακολουθήσει το διπλό για τις δυο ομάδες, που θα ολοκληρώσει το πρώτο tie του 6ου ομίλου του ATP Cup. Κάθε παιχνίδι μετράει, καθώς θυμίζουμε πως στην προημιτελική φάση εκτός από τις 6 πρώτες ομάδες των ομίλων, θα προκριθούν και οι 2 καλύτερες δεύτερες.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This