Επιλογή Σελίδας



Του Λευτέρη Ελευθερίου

Το 2010 δεν είναι επαρκές παράδειγμα για την κλασική υπόθεση, αλλά, πάλι, αν δημιουργείτο μια κλίμακα του απίστευτου για τα γεγονότα που συνέβησαν στον ελληνικό αθλητισμό αυτήν τη δεκαετία και παρατίθεντο το 2010 σε ένα δείγμα ανθρώπων, με την ερώτηση ‘θεωρείτε ότι θα γίνει αυτό;’, οι απαντήσεις που θα δίνονταν, αρχίζοντας από το πλέον πιστευτό και πηγαίνοντας προς το απίστευτο, θα ήταν ως εξής:

  • Ένας πολίστας θα πάρει το Champions League και χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και World League.
  • Μία πολίστρια θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο, τρία ασημένια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δύο Ευρωλίγκες με δύο διαφορετικές ομάδες και θα ψηφιστεί η κορυφαία στον κόσμο μία χρονιά.
  • Μία επικοντίστρια θα κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε τρία χρόνια μέσα.
  • Ένας γυμναστής των κρίκων θα κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς, τρία διαδοχικά σε παγκόσμια και τέσσερα συνεχόμενα σε ευρωπαϊκά.
  • Μία αθλήτρια της σκοποβολής θα γίνει η πρώτη που θα πάρει δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Μία άλτρια του τριπλούν θα μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων για ένα σχόλιο που θα έκανε και έπειτα θα γύρισε για να πάρει πέντε μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.
  • Ένας κολυμβητής θα κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 
  • Ένας τενίστας θα κατακτήσει τους ΑΤΡ Finals και θα φτάσει στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, κλείνοντας το 2019 στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης.
  • Ένας παίκτης του μπάσκετ θα πάρει το MVP του ΝΒΑ.

Αναρωτιέμαι, αν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο νούμερο 2, τι είναι το πιο σοκαριστικό. Στη λίστα με τις 19 σπουδαιότερες ελληνικές επιτυχίες ήταν επίσης δεύτερος, πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ωστόσο αυτό συνέβη για τον πιο απλό και… άπληστο λόγο: δεν κατέκτησε κάποιο Major. Αν το έκανε, το ζήτημα που θα ετίθετο θα ήταν ελάσσον. Από την άλλη, δεν είχαμε ιδέα ότι θα κατόρθωνε όλα αυτά τη δεύτερη χρονιά του στο Tour. Μόλις πέρυσι είχε νικήσει στο Next Gen, μία διοργάνωση που αφορούσε στα αστέρια του μέλλοντος.

Άλλη μία ερώτηση, είναι τι θα έλεγαν για αυτά που θα κατόρθωναν, τον Ιανουάριο του 2010, οι εξής αθλητές: ο Γιάννης Φουντούλης, η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, ο Κριστιάν Γκολομέεβ, η Βούλα Παπαχρήστου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τι από όλα αυτά θα μπορούσαν να διακρίνουν. Αν τους ρωτούσες, ‘θα υπογράφατε ένα συμβόλαιο που την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα βρίσκεστε στην τάδε κατάσταση’, θα υπήρχε κάποιος που δεν θα το υπέγραφε;

Πιθανότατα, δύο.

Λευτέρης Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης τον Αύγουστο του 2018 (AP Photo/Darko Bandic)
Ο Λευτέρης Πετρούνιας σε προσπάθεια του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης τον Αύγουστο του 2018

Η εφηβική επανάστασή του περιείχε παρκούρ, το οποίο θα ντεμπουτάρει ως ολυμπιακό αγώνισμα στο Τόκιο, και από το 2008, που επέστρεψε στη δράση, στρώθηκε στη δουλειά. Το 2010 ο Πετρούνιας ήταν το νούμερο τέσσερα στην επετηρίδα, πίσω από τον Βλάση Μάρα, τον Βασίλη Τσολακίδη και τον Λευτέρη Κοσμίδη. Εκείνη τη χρονιά ο Βλάσης Μαρας έγινε για πέμπτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο, στο Μπέρμιγχαμ, ενώ σε αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γάνδη πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα. Ο Τσολακίδης ήταν ‘ασημένιος’ στο Ευρωπαϊκό, στο δίζυγο (όπου υπάρχουν δύο ασκήσεις με το όνομά του), όπως και ο Λευτέρης Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους, ενώ στο τέλος της χρονιάς ψηφίστηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής. Ο τελευταίος πήρε το χρυσό στο έδαφος στη Γάνδη. Από κοντά κι ο νεαρός Πετρούνιας, που έμοιαζε να πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους, στη βελγική πόλη, σχεδόν εκ παραδρομής.

Τέσσερα στυλό να του έδινες, θα έβλεπες παντού στο συμβόλαιο ‘Λ’, την ώρα, μάλιστα, που θα έκανε το σταυρό στους κρίκους.

Θα υπέγραφε; 99,6% ναι-0,4% όχι.

Κατερίνα Στεφανίδη

ΝΤΟΧΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει την επιτυχημένη προσπάθεια στα 4,85μ. που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα

Το 2010 βρήκε την Ελληνίδα επικοντίστρια, στο έμπα της τρίτης δεκαετίας της ζωής της, αλλά και της τρίτης χρονιάς της στο κολέγιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια. Είχε κερδίσει, δύο καλοκαίρια πριν, το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων του Μπιντγκός και μία υποτροφία που σε εκείνη και την οικογένειά της φάνηκε (και ήταν) σπουδαία ευκαιρία.

Η Στεφανίδη χρειάστηκε να συνηθίσει τη ζωή της εκεί, έστω κι αν κυριαρχούσε στην Pac-10. Από το 2010 έκανε το πρώτο βήμα της και ένα χρόνο μετά ήρθε δεύτερη στο NCAA. Επρόκειτο για μία αθλήτρια που από τα γυμνασιακά χρόνια της γνώριζε νίκες, παρ’ όλα αυτά χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό και ένα χρυσό με γαρνιτούρα το χάλκινο σε Παγκόσμιο; Προφανώς. Ακόμα και το να γίνει εσαεί κάτοικος ΗΠΑ εύκολα θα παραβλεπόταν.

Θα υπέγραφε; 98% ναι-2% όχι.

Αλεξάνδρα Ασημάκη

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη κατά την άφιξη στην Ελλάδα ύστερα από την κατάκτηση από την Εθνική Ελλάδας του χρυσού μεταλλίου στο Len Europa Cup 2018, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη κατά την άφιξη στην Ελλάδα ύστερα από την κατάκτηση από την Εθνική Ελλάδας του χρυσού μεταλλίου στο Len Europa Cup 2018

Το 2009 ο ΝΟ Βουλιαγμένης της Αλεξίας Καμμένου νίκησε την Οριζόντε Κατάνια στο Κίρισι και κατέκτηση την Ευρωλίγκα, την πρώτη στην ιστορία του. Όμως, τον Μάιο έχασε 3-2 στους τελικούς του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Ένα χρόνο μετά, η Βουλιαγμένη έκανε το νταμπλ. Νίκησε 10-7 στην Κέρκυρα την Κίνεφ Κίρισι και ‘σκούπισε’ τους τελικούς του πρωταθλήματος με τις ‘ερυθρόλευκες’. Η Ασημάκη θριάμβευε. Ήταν από τις κορυφαίες νεαρές φουνταριστούς του κόσμου και τον Σεπτέμβρη του 2010 έγινε ‘ασημένια’ πρωταθλήτρια Ευρώπης, σε ένα εκπληκτικό Ευρωπαϊκό στο Ζάγκρεμπ.

Ψυχαγωγική πληροφορία: Το καλοκαίρι του 2010 ήρθε πρόταση από τον Ολυμπιακό στα γραφεία του ΝΟ Βουλιαγμένης για την Ασημάκη και την Τσουκαλά. Τα τμήματα πόλο είχαν περάσει στον Γιάννη Κεντ, ο οποίος την προηγούμενη διετία ήταν ο χρηματοδότης της ομάδας Γυναικών. Ο ΝΟΒ την βρήκε τόσο αστεία, που δεν απάντησε ποτέ. Την τελευταία τριετία, τα δύο κορίτσια είναι συμπαίκτριες στον Ολυμπιακό.

Σε μια δεκαετία, το κορίτσι που ξεκίνησε την καριέρα του στην περιφέρεια και έχει φάει απίστευτο ξύλο στα δύο μέτρα, μετρά πάρα πολλούς τίτλους και διακρίσεις. Επίσης, μετρά τρεις χαμένους τελικούς Ευρωλίγκας και, το κυριότερο, δύο σπαρακτικές ήττες σε ισάριθμους προημιτελικούς προολυμπιακού τουρνουά το 2012 και το 2016. Η Πρωτοχρονιά του 2020 βρήκε την Ασημάκη να έχει θέσει εαυτόν εκτός Εθνικής. Η αυτοπεποίθησή της είναι παροιμιώδης, οπότε πιθανότατα περίμενε τουλάχιστον αυτές τις επιτυχίες, συν δύο Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα υπέγραφε; 32% ναι-68% όχι.

Κριστιάν Γκολομέεβ

Ο αργυρός πρωταθλητής κόσμου 2019 στα 50μ. ελεύθερο, Κριστιάν Γκολομέεβ, σε φωτογράφηση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου για τη συνέντευξή του στο Contra.gr, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019
Ο αργυρός πρωταθλητής κόσμου 2019 στα 50μ. ελεύθερο, Κριστιάν Γκολομέεβ, σε φωτογράφηση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου

Ήταν μια κακή χρονιά το 2010 για τον Κριστιάν Γκολομέεβ, αλλά και εκείνη που πήρε την απόφαση μιας ολόκληρης ζωής. Δίχως τον πατέρα του, τον οποίο ‘έχασε’ εκείνη τη χρονιά, ο 17χρονος σπρίντερ αποφάσισε να μετακομίσει. Να φύγει από το Ηράκλειο της Κρήτης, που στα μικράτα του είχε φτάσει από τη Βουλγαρία, και να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό του Εθνικού, που είχε διαπιστώσει ότι επρόκειτο για σπουδαίο ταλέντο. Η τρίτη θέση στα 50μ. ελεύθερο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του επόμενου χρόνου, στον Άλιμο, ήταν η πρώτη δικαίωση. Ο προπονητής του, Άκης Οικονόμου*, τον βοήθησε ώστε να πάρει μία υποτροφία για το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και όταν επέστρεψε, ο Εθνικός τον περίμενε.

Αν θα υπέγραφε ότι την Πρωτοχρονιά του 2020 θα την γιόρταζε με δικούς του ανθρώπους και σε μνήμη εκείνων που χάθηκαν ως δευτεραθλητής κόσμου στα 50μ. ελεύθερο; Τρελοί είστε μωρέ;

Θα υπέγραφε; 99,6% ναι-0,4% όχι.

*Ο Άκης Οικονόμου ήταν ο πρώτος σπρίντερ σε μία ιστορική κούρσα: εκείνη των 4Χ200μ. ελεύθερο του Βερολίνου, το 2002. Μαζί με τον Νίκο Ξυλούρη, τον Γιάννη Κοκκώδη και τον Σπύρο Γιαννιώτη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πενηντάρας, το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.

Άννα Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη με τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στη σκοποβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία' της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016
Η Άννα Κορακάκη με τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στη σκοποβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο, κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης

Στην τρυφερή ηλικία των 14, μέσα στην εφηβεία της, η Άννα μπορούσε να αντιγυρίζει στους γονείς της (έτσι είναι οι έφηβοι), ειδικά στον πατέρα της, Τάσο, αλλά και τον αδελφό της, ότι πια είναι μέλος της εθνικής ομάδας σκοποβολής. Αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία της, με την όγδοη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου, εκείνη τη χρονιά.

Από το 2014, η Κορακάκη δεν έχει πάψει να έχει διακρίσεις. Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, δευτεραθλήτρια Ευρώπης και, φυσικά, ‘χρυσή’ και ‘ασημένια’ Ολυμπιονίκης στο Ρίο, το 2016.

Αν θα υπέγραφε; Εξαρτάται από την ένταση που θα επικρατούσε στο σπίτι. Στο τέλος, όμως, πιθανώς θα υπέγραφε ο πατέρας της. 

Θα υπέγραφε; 99,2% ναι-0,8% όχι.

Γιάννης Φουντούλης

LEN CHAMPIONS LEAGUE 2018 / FINAL-8 / / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÑÏ ÑÅÊÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Ο Γιάννης Φουντούλης πανηγυρίζει ένα γκολ στο περσινό ματς απέναντι στην Προ Ρέκκο

Μέλος του Ολυμπιακού ως ταλαντούχος επιθετικός, ο Γιάννης Φουντούλης δεν βρήκε θέση στο βασικό σχήμα μίας πλήρους ομάδας παρά τον Δεκέμβριο του 2010, όταν στην επιστροφή του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου στον Πειραιά ως παίκτη της Παρτιζάν, ένα τρομερό κρεσέντο έδωσε ένταση στο παιχνίδι και έκλεισε η ψαλίδα. Οι Σέρβοι, μέλλοντες πρωταθλητές Ευρώπης, νίκησαν στο τέλος έναν αντίπαλο που δεν έκανε διπλές προπονήσεις λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αλλά η χρονιά για τον Φουντούλη τελείωσε με αισιοδοξία. Ήταν, επίσης, μέλος της Εθνικής και έκανε αισθητή την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ, κυρίως με το γκολ που σημείωσε στη λήξη του παιχνιδιού με την Ουγγαρία, για το τελικό 7-7. Όμως, η ‘γαλανόλευκη’ έχασε από τη Γερμανία, δεν μπήκε στην οκτάδα και στερήθηκε την πρόκριση για το Παγκόσμιο της Σαγκάης. 

Πλέον, έχει τρεις τελικούς Champions League, ένα βαρύτιμο τρόπαιο το 2018, ένα ευρωπαϊκό Super Cup με τη νέα ομάδα του, τη Φερεντσβάρος, ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και World League και επιπλέον δύο τετράδες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μαζί με τη συμμετοχή σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι πάρα πολλά, αλλά είναι προϊόν υπερβατικής προσπάθειας. Το 2010 το μέλλον δεν διαφαινόταν ευοίωνο.

Θα υπέγραφε; 98,9% ναι-1,1% όχι.

Βούλα Παπαχρήστου

Πού βρίσκονταν το 2010 οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές του 2019

Ακόμη Νεάνιδα, το 2010 η Βούλα Παπαχρήστου ήταν ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης Νεανίδων από το 2009, ενώ ένα χρόνο μετά θα το ξανάκανε. Συν τοις άλλοις, κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

Αυτήν τη στιγμή, δέκα χρόνια μετά, η Παπαχρήστου παραμένει ένα από τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα της αθλητικής επικαιρότητας. Το tweet της το 2012, που κρίθηκε ρατσιστικό και της στέρησε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πάντα αναφέρεται έπειτα από τις επιτυχίες της. Από το 2016 έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια σε σημαντικές διοργανώσεις, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα. Σπουδαιότερη επιτυχία, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό του 2018. Η Παπαχρήστου πιθανότατα θα βρίσκεται στο Τόκιο. Αν το 2010 της έλεγαν ότι αυτή η δεκαετία θα ήταν σαν… κοσμογονία για την ίδια, παρά τις επιτυχίες της, ίσως και να προτιμούσε τη σιωπή, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και… βλέπουμε. Εκείνη η δήλωση έμοιαζε να αλλάζει επί τα χείρω τη ζωή της, μόνο που κατάφερε και ανένηψε. Αν την ρωτούσε κάποιος τώρα, ανεξαρτήτως αν έχει μετανιώσει ή όχι, πρέπει να νιώθει περήφανη για την πορεία της μετά το 2012. 

Θα υπέγραφε; 42% ναι-58% όχι. 

Στέφανος Τσιτσιπάς

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο λόγος που οι Έλληνες αναζητήσαμε περισσότερο από πολλά άλλα τέσσερα τουρνουά τένις, στο Google (τα οποία βάλαμε στην πρώτη δεκάδα).
O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο λόγος που οι Έλληνες αναζητήσαμε περισσότερο από πολλά άλλα τέσσερα τουρνουά τένις, στο Google

Μπορεί να βρισκόταν στο 11ο έτος της ηλικίας του, αλλά για τον ίδιο είχε ληφθεί μια πολύ σημαντική απόφαση στο σπίτι: ο πατέρας του, Απόστολος, εγκατέλειψε τη δουλειά του ως προπονητής γκρουπ παιδιών για να μπορέσει να τον προπονεί αποκλειστικά και να τον ακολουθεί στα ταξίδια του, καθώς του είχε δηλώσει την επιθυμία να γίνει τενίστας. Η μάνα του, Γιούλιγια Σαλνίκαβα, που εμφύσησε στον Στέφανο την πειθαρχία από μικρό, ως πρώην τενίστρια της Σοβιετικής Ένωσης, έδωσε την ευχή της. Το άγχος προφανώς και ήταν μεγάλο, διότι η επένδυση ήταν ρισκοβόρα και θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή. Το τένις στην Ελλάδα έχει τη δική του παράδοση, αλλά μόνο η Λένα Δανιηλίδου μπορεί να πει κάποιος ότι έκανε παγκοσμίως θόρυβο, κυρίως όταν απέκλεισε στο Γουίμπλεντον του 2005 τη Ζιστίν Ενάν.

Φυσικά και ήταν όνειρο για τον 21χρονο τενίστα αυτή η χρονιά, αλλά και για όλη την οικογένεια. Το ρίσκο βγήκε, τόσο από το ταλέντο του τωρινού κατόχου των ΑΤΡ Finals όσο και από το δικό του πείσμα και των ανθρώπων κοντά του, που υπήρξαν ενθαρρυντικοί. Το λες αβίαστα, το κάνεις με πόνο ψυχής και ακάματα.

Θα υπέγραφε; 99,8% ναι-0,2% όχι.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε με triple double τη νέα σεζόν του ΝΒΑ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε με triple double τη νέα σεζόν του ΝΒΑ

Δίχως πολλές κουβέντες, κι από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τα 250 ευρώ που έπρεπε να δίνει η οικογένεια Αντετοκούνμπο για να μένει στην πλατεία Βάθη, το εξώδικο έφτασε. Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο κράτησε το σπίτι, αλλά ήξερε ότι η επόμενη επίσκεψη θα ήταν καταδικαστική. Ο Γιάννης, μαζί με τον Θανάση, προσπαθούσαν να βγάλουν λεφτά στους δρόμους, δουλεύοντας ως περιπλανώμενοι πωλητές. Το μπάσκετ είχε ήδη μπει στη ζωή του πρώτου και την επόμενη χρονιά, όταν ο δικηγόρος τούς επισκέφθηκε με το νέο εξώδικο, το κατάλαβε. Η ιστορία είναι δημοσιευμένη στο περιοδικό ‘People’ αλλά αξίζει τον κόπο: ο Παναγιώτης Πρόκος κάλεσε στο τηλέφωνο τον παλιό παράγοντα του μπάσκετ, Γιάννη Παλάτο, για να του μιλήσει για δύο πανύψηλα παιδιά. Στα 16 του, ο Γιάννης μπορεί να είχε βάλει στόχο να παίξει στο ΝΒΑ, αλλά πρώτευε το να φάει.

Ο Σπύρος Βελλινιάτης, που αντάμωσε μαζί του 2 χρόνια νωρίτερα, είχε ήδη διαδεί το ταλέντο του. Και όταν ήρθε η ώρα του Φιλαθλητικού και της μετακόμισης της οικογένειας, κατάφερε να κάνει το σύλλογο να τον χρηματοδοτήσει. Αυλάκι για το νερό της δόξας.

Δεν τίθεται καν ρώτημα για το αν θα έβαζε την τζίφρα του ο Γιάννης για αυτήν την εξέλιξη; Για πολύ πολύ λιγότερα.

Θα υπέγραφε; 99,9% ναι-0,1% όχι.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This