Επιλογή Σελίδας



Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχθηκε τον Βατανιακό στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης και ηττήθηκε με 55-71 στην αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι για σχεδόν ένα ημίχρονο, ο Βατανιακός πάτησε γκάζι στο 3ο δεκάλεπτο και κατάφερε να φτάσει σε μία δίκαιη νίκη απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο με 55-71. Το ματς είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους να είναι οδηγοί στο σκορ για περίπου 15 λεπτά και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όντας μόλις τέσσερις πόντους πίσω από τους αντιπάλους τους. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο δεύτερο ημίχρονο τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, εκτοξεύοντας τη διαφορά στην τρίτη περίοδο και καταφέρνοντας να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με μεγαλύτερη άνεση από όσο προϊδέαζε αρχικά η αναμέτρηση.
Με αυτή τη νίκη ο Βατανιακός βελτίωσε το ρεκόρ του στο 7-3, ενώ από την άλλη ο Πιερικός Αρχέλαος υποχώρησε στο 3-7.

Στην πρώτη περίοδο, η γηπεδούχος ομάδα πήρε από το ξεκίνημα το πάνω χέρι στο σκορ, ανεβάζοντας τη διαφορά δύο φορές στους πέντε πόντους και κλείνοντας το δεκάλεπτο ισόπαλη με την ομάδα του Βατανιακού (16-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πιερικός Αρχέλαος συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι τα μέσα περίπου αυτού, με τον Βατανιακό να παίρνει το πάνω χέρι για πρώτη φορά στο ματς 5′ και 15” πριν την ανάπαυλα (23-24) και εν τέλει να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας “μαξιλάρι” τεσσάρων πόντων (29-33).

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό άλλαξε άρδην με την φιλοξενούμενη ομάδα να … βάζει το πόδι στο γκάζι από νωρίς και να παίρνει προβάδισμα οκτώ πόντων από το ξεκίνημα (29-37, 8′ και 30”) το οποίο όσο περνούσε η ώρα ολοένα και εκτοξευόταν φτάνοντας μέχρι και στο +16 (36-52, 2′ και 15”), με το 3ο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον Βατανιακό μπροστά με 13 πόντους (46-59).

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Θανάση Τοπούζη μειώνοντας την ψαλίδα στους 9 πόντους στην αρχή αυτής, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια επέδειξαν σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και στις δύο άκρες του παρκέ, ανέβασαν και πάλι τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και έφτασαν σε μία απολύτως δίκαιη επικράτηση με 55-71.

Διαιτητές: Χρυσάφης Στ. – Χατζημπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 16-16, 29-33, 46-59, 55-71.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Χατζηαγοράκης 8 (2), Πολυχρόνης 9 (2), Μποζίνης, Τζιοβάρας 15 (1), Κουπάντσης 14 (4), Αναγνώστου 3, Καρυπίδης, Τσαλμπούρης, Παπαπέτρου 2, Ζαρκανέλας, Ρέντζος 2, Ελευθεριάδης 2.

ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα: Κοτσίμπελης 6, Σιαπάκας, Βαρβούτης 3, Μεσκούρης 7, Πόσιος 4, Τζήμας, Ακερμανίδης 3, Γαλανός 4, Μπίσμπας 37 (1), Τσαϊτουρίδης 5 (1), Αμανατίδης, Βαρδακώστας 2.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This