Επιλογή Σελίδας



O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κινδύνεψε καθόλου απέναντι στον Alexander Zverev, τον κέρδισε για 5η διαδοχική φορά και έβαλε ξανά την Ελλάδα στη διεκδίκηση της νίκης, απέναντι στη Γερμανία. 

Ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο court και επιβλήθηκε του Zverev με 6-1, 6-4, για να πετύχει την πρώτη του νίκη στο ATP Cup και στη σεζόν.

Ταυτόχρονα, έβαλε την Ελλάδα ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, καθώς ισοφάρισε με τη νίκη αυτή τη Γερμανία σε 1-1. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη του απέναντι στον Zverev, του οποίου προηγείται συνολικά στο head-2-head με 5-1 νίκες.

O Στέφανος πραγματοποίησε έναν φανταστικό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 24 winners και 14 αβίαστα λάθη. Μόνο σε ένα game απειλήθηκε το σερβίς του, σ’ αυτό που δέχτηκε και το μοναδικό break, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει σε μια άνετη νίκη, καθώς κυριάρχησε απόλυτα στο court την περισσότερη ώρα του αγώνα.

Στο 1ο σετ ειδικά ο Έλληνας τενίστας ήταν ακαταμάχητος, αξιοποίησε τα λάθη του αντιπάλου του, πήρε 5 games στη σειρά και έφτασε αρκετά εύκολα σ’ αυτό το 6-1, με τη συμπλήρωση μισή ώρα αγώνα.

Στο 2ο σετ ο Zverev έγινε για πρώτη φορά απειλητικός και έκανε το break για να βρεθεί μπροστά με 0-2, όμως και πάλι πολύ γρήγορα ο Στέφανος ανέβηκε, κέρδισε τα 4 επόμενα games και προηγήθηκε με 4-2, για να μπει για τα καλά σε θέση οδηγού. Λίγο αργότερα, 73 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς, ολοκλήρωσε και το παιχνίδι ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, σερβίροντας με επιτυχία για το 6-4.

Με την 5η διαδοχική νίκη του επί του Zverev, o Τσιτσιπάς βάζει ξανά την Ελλάδα στη διεκδίκηση της νίκης στο σημερινό tie, καθώς θυμίζουμε πως η Γερμανία είχε προηγηθεί, χάρη στη νίκη του Jan-Lennard Struff επί του Μιχάλη Περβολαράκη (6-4, 6-1).

Η νικήτρια της σημερινής ημέρας θα κριθεί στο διπλό, όπου Στέφανος Τσιτσιπάς και Περβολαράκης θα αντιμετωπίσουν τους Kevin Krawietz και Andreas Mies, εκτός βέβαια αν αλλάξει την τελευταία στιγμή κάτι στα πλάνα του ο αρχηγός της γερμανικής ομάδας, Boris Becker.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This