Επιλογή Σελίδας



Μετά από μια τρομερή προσπάθεια, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης έφεραν την ελλάδα μια ανάσα μακρια από την πρώτη της νίκη στο ATP Cup, οι Γερμανοί όμως έσβησαν 6 match point και πήραν τελικά την μεγάλη νίκη, σε ένα συγκλονιστικό super tie-break στο διπλό!

Δυστυχώς, η πολύ καλή ημέρα που είχαν τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και ο Μιχάλης Περβολαράκης, δεν ήταν αρκετή για να πάρει η Ελλάδα την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στο ATP Cup, αλλά και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα της Γερμανίας.

Θυμίζουμε πως η Γερμανία είχε προηγηθεί χάρη στη νίκη του Jan-Lennard Struff επί του Περβολαράκη, με 6-4, 6-1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη σκυτάλη στη συνέχεια για την ελληνική ομάδα και με μια μαγευτική εμφάνιση επιβλήθηκε του Alexander Zverev με 6-1, 6-4 και ισοφάρισε.

Στο διπλό, που έκρινε τη νικήτρια ομάδα, οι Kevin Krawietz και Andreas Mies πανηγύρισαν τελευταίοι, επικρατώντας των Τσιτσιπά και Περβολαράκη με 3-6, 6-3, 17-15, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς.

Το ελληνικό δίδυμο έκανε πρώτο break στο παιχνίδι, για να πάρει τα τρια τελευταία games του 1ου σετ και να το κατακτήσει με 6-3. Οι Γερμανοί απάντησαν στα μέσα του 2ου σετ, όταν με break έκαναν το 4-2 και λίγο αργότερα ολοκλήρωσαν και εκείνοι το σετ στο 9ο game.

Στο super tie-break η ελληνική ομάδα έκανε φοβερό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 5-0, όμως οι Γερμανοί πρώτα μείωσαν σε 5-2 και αργότερα πήραν 3 πόντους στη σειρά, για να επιστρέψουν για τα καλά στο 6-5. Ακολούθησε μια συναρπαστική μάχη και το super tie-break πήρε μεγάλη παράταση, φτάνοντας τους 32 πόντους!

Η Ελλάδα είχε συνεχώς το μικρό προβάδισμα και έχασε συνολικά 6 match point, με τη Γερμανία να αποδεικνύεται “εφτάψυχη” και στο δεύτερο match point της να ολοκληρώνει το ματς, παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει πια μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, καθώς και ο στόχος της 2ης θέσης έχει χαθεί. Η Αυστραλία είναι η πρωτοπόρος του ομίλου με 2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και ακολουθούν Καναδάς και Γερμανία (1-1), που θα αναμετρηθούν στην 3η αγωνιστική για τη 2η θέση. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στο 3ο και τελευταίο tie για εκείνη στο τουρνουά, τη γηπεδούχο και πρωτοπόρο του ομίλου, Αυστραλία, την Τρίτη στις 09:30 το πρωί.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This