Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Είχαμε ακόμα Σεπτέμβριο του 2018, όταν ο Σερίνα Ουίλιαμς ξέσπασε με τρόπο που πέρασε στην ιστορία του τένις, κατά τη διάρκεια του αγώνα της με τη Ναόμι Οζάκα, στον τελικό του US Open. Πέραν του ότι χαρακτήρισε ‘κλέφτη’ τον umpire, έκανε συντρίμμια τη ρακέτα της. Αν δεν θυμάσαι, που δεν γίνεται, δες το ξανά.

Ο Γιάννης Δημητρέλλος είχε γράψει το Νοέμβρη του 2019 ότι το ball boy στο οποίο είχε δώσει η ‘καλύτερη αθλήτρια της δεκαετίας’ (κατά το Associated Press) τη ρακέτα, την είχε πουλήσει για πενταροδεκάρες. Για την ακρίβεια, την πήγε σε ενεχυροδανειστήριο του Μανχάταν και πήρε 500 δολάρια. Το ενεχυροδανειστήριο την έδωσε στον οίκο δημοπρασιών Goldin που την παρουσίασε στο κοινό του το Δεκέμβρη. Αυτός που την απέκτησε, έδωσε 20.910 δολάρια (18.680 ευρώ). Την ίδια βραδιά, το χρυσό μετάλλιο του Τζέσι Όουενς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 αγοράστηκε για 615.000 δολάρια (549.460 ευρώ) και η rookie card του ΛεΜπρον Τζέιμς (από τη σεζόν 2003-04) για 198.030 δολάρια (176.925 ευρώ). Συνολικά, ο οίκος πλειοδότησε 1.500 αντικείμενα, από τα οποία πήρε 4.3 εκατομμύρια δολάρια (3.84 εκατομμύρια ευρώ).

H Mάργκαρετ Κορτ, σε αγώνα με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, τον Φλεβάρη του 1975.
H Mάργκαρετ Κορτ, σε αγώνα με την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, τον Φλεβάρη του 1975

Πίσω στη σπασμένη Wilson Blade της Σερίνα, είναι το σύμβολο του 24ου Grand Prix που δεν ‘πήρε’ και άρα δεν ισοφάρισε τη Μάργκαρετ Κορτ που έφτασε σε αυτό το σύνολο, τη δεκαετία του ’70. Η οποία Μάργκαρετ Κορτ (inseption) δήλωσε πως “οι δάσκαλοι που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Questioning) ελέγχονται από το διάβολο“. Η ακριβής της φράση ήταν η εξής:

“Ξέρετε πως τα μέλη της LGBT κοινότητας είναι και στα σχολεία. Είναι ο διάβολος. Όχι ο Θεός”.

Η Κορτ τελεί χρέη πάστορα της Πεντηκοστιανής Εκκλησίας στην Αυστραλία και είπε αυτό που διάβασες, κατά το κήρυγμα της στους πιστούς που είχαν πάει στην εκκλησία Victory Life. Στην ομιλία που αναρτήθηκε στη σελίδα που ‘χει η εκκλησία στο Facebook, ακούγεται η Κορτ να λέει και ότι “ο Θεός μας έκανε όπως μας έκανεΤα παιδιά επιλέγουν στα 7 και στα 8 αν θα αλλάξουν το φύλο τους. Ας διαβάσουν τα δυο πρώτα κεφάλαια από το ‘Γένεσις’ (το πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης). Είναι τόσο λάθος σε αυτήν την ηλικία, γιατί υπάρχουν πολλά που τους ‘φυτεύουν’ ως σκέψεις και αρχίζουν να διερωτώνται ‘τι είμαι’. Και ξέρετε ότι με την LGBTQ κοινότητα, εύχονται να μην είχαν βάλει ποτέ το Τ, γιατί ειδικά στα γυναικεία σπορ θα έχουν τόσα προβλήματα“.

H Μάργκαρετ Κορτ στην περυσινή της επίσκεψη στο Australian Open που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις που 'χουν το όνομα της.
H Μάργκαρετ Κορτ στην περυσινή της επίσκεψη στο Australian Open που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις που ‘χουν το όνομα της

Θα σκάσω αν δεν σου πω ότι στη σελίδα αυτή έχει ‘ποσταριστεί’ podecast της Κορτ, αλλά και αυτό που ‘προωθήθηκε’ ως ‘το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για όσους αγαπούν το τένις’.

Όλα αυτά έγιναν κάποιες εβδομάδες πριν τιμηθεί το ρεκόρ των Grand Slam της, στο Australian Open (20/1). Προφανώς και την κάλεσαν να παραβρεθεί, με την ομοσπονδία της Αυστραλίας να ‘χει ενημερώσει ότι δεν συμφωνεί με την παρουσία της “εξαιτίας των απαξιωτικών προσωπικών απόψεων που έχει. Η απαξιωτική γλώσσα και η μισαλλοδοξία με την οποία εκφράζεται δημοσίως, μπορούν να ‘χουν τεράστιες συνέπειες. Είναι πολύ επιζήμιες και επιβλαβείς για αυτούς που πιστεύουν πως στοχοποιούνται από εκείνη“. Τα όσα έχει πει κατά καιρούς, έγιναν ο λόγος που η Μπίλι Τζιν Κινγκ ζήτησε από την Αυστραλία, να αφαιρέσει το όνομα της Κορτ από τα courts όπου διεξάγεται το Australian Open. Η ομοσπονδία εξήγησε πως ‘δεν θα ξαναγράψουμε την ιστορία‘.

Kατόπιν όλων αυτών, αντιλαμβάνεσαι το λόγο που είναι χρήσιμο να στείλουμε τη θετική μας ενέργεια στην Ουίλιαμς, ώστε να ‘πάρει’ το ρεκόρ από την Κορτ.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This