Επιλογή Σελίδας



Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στη Naomi Osaka, αλλά “λύγισε” στο 3ο σετ από την 22χρονη Γιαπωνέζα, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, και αποχαιρέτησε το τουρνουά του Μπρίσμπεϊν.

Παρά την καλή της προσπάθεια και τη μαχητικότητα που έδειξε, η Μαρία Σάκκαρη δεν απέφυγε τον αποκλεισμό στον 1ο γύρο του Brisbane International, καθώς ηττήθηκε από τη Naomi Osaka με 6-2, 6-7 (4), 6-3.

Η Μαρία ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και είχε τα πρώτα break point στο 4ο game για να κάνει το 3-1, όταν προηγήθηκε με 1-2, 15-40. Η Osaka ωστόσο τα έσβησε, κράτησε το σερβίς της για το 2-2 και πραγματοποίησε ένα μεγάλο σερί μετά απ’ αυτό, για να πάρει 5 games στη σειρά και να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ και οι δυο παίκτριες στάθηκαν πολύ καλά από τη γραμμή του σερβίς, δεν υπήρξε καμιά ευκαιρία για break εκατέρωθεν και οδηγήθηκαν στο tie-break, όπου η Σάκκαρη ήταν καλύτερη και δίκαια το κατέκτησε με 7-4.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε τη μεγάλη ευκαιρία της στη συνέχεια για να φτάσει στην ανατροπή, καθώς έκανε πρώτη break στο αποφασιστικό σετ και προηγήθηκε με 2-0. Η Osaka είχε την άμεση απάντηση και πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα για εκείνη, ισοφάρισε σε 2-2.

Σε όλο το υπόλοιπο ματς το σερβίς της Γιαπωνέζας ήταν σε πολύ καλά επίπεδα και δεν απειλήθηκε ξανά, για να κάνει ακόμα ένα break στο 8ο game και να βρεθεί μπροστά με 5-3, ολοκληρώνοντας το ματς στο 9ο game, 2 ώρες και 8 λεπτά μετά από την έναρξή του.

Η εντυπωσιακή Osaka τελείωσε το παιχνίδι με 16 άσους, για να φτάσει στην 3η νίκη της με αντίπαλο τη Σάκκαρη, σε 4 αναμετρήσεις. Και οι δυο προηγούμενες νίκες της απέναντι στην Ελληνίδα, ήταν σε παιχνίδια που χρειάστηκε το 3ο σετ για να τα καταφέρει.

Στον 2ο γύρο του Brisbane International, η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων θα αντιμετωπίσει τη Sofia Kenin, που κέρδισε από χθες την Anastasija Sevastova με 7-6 (1), 6-4.

Η Σάκκαρη θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε ακόμα ένα δυνατό τουρνουά πριν πάει στη Μελβούρνη για το Australian Open, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα συμμετέχει στο νεοσύστατο Premier τουρνουά της Αδελαΐδας.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This