Επιλογή Σελίδας

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη υπό δριμύ ψύχος και χιονόπτωση, ο Αιγινιακός κέρδισε τη Βέροια με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου, χάρη σε ένα γκολ του Ζούρκου στο 84′ και μπήκε δυνατά στο “κόλπο” της πρόκρισης στην επόμενη φάση, αποκλείοντας παράλληλα την ομάδα της Ημαθίας. Μετά από ένα κακό και μοιρασμένο πρώτο μέρος, στο οποίο υπήρχαν μόλις δυο σουτ του Ζούρκου στο 15′ και στο 28′, οι Βεροιώτες ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, έχοντας και δυο δοκάρια με κεφαλιές του Λινάρδου στο 34′ και του Μπαλάφα στο 44′. Οι Αιγινιώτες όμως άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και “χτύπησαν” στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου εκτός από το γκολ, απείλησαν και σε άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα, στο 69′ ο διαιτητής Μπαλατσούκας “αρνήθηκε” πέναλτι στον Αιγινιακό, όταν ο Ασίγκμπα “γκρέμισε” τον Ζγκούρη.

Το “φιλμ” του αγώνα:
15′ Σουτ του Ζούρκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε αρκετά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη.
28′ Συρτό σουτ του Ζούρκου, σε αντεπίθεση για τον Αιγινιακό, μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.
29′ Βίτι και Λινάρδος άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο Λινάρδος έκανε το σουτ, με τον Τόλιο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να καταλήγει κόρνερ.
29′ Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Λινάρδος έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Τόλιο να διώξει σε κόρνερ.
30′ Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Σαρπόνγκ, ο Λινάρδος έπιασε ξανά την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
33′ Σουτ του Σαρπόνγκ μέσα από την περιοχή και αριστερά, έδιωξε ο Τόλιος, και στην επαναφορά ο Βίτι, αφού απέφυγε το Λιόλιο πλάσαρε τον Τόλιο, με τον γκολκίπερ των Αιγινιωτών να παραχωρεί κόρνερ.

34′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαρπόνγκ από δεξιά, κεφαλιά ο Λινάρδος, η μπάλα στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού και άουτ.
44′ Σέντρα του Σαρπόνγκ, κεφαλιά του Μπαλάφα προς τα πισω, η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Τόλιου και έφυγε άουτ.
59′ Ο Χαροντάκης “άδειασε” τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα όμως έφυγε πολύ μακριά από την εστία του Τόλιου.
69′ Ο Ζγκούρι βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή της Βέροιας, μετά από σύγκρουσή του με τον Ασίγκμα που έπεσε πάνω του, με τον Μπαλατσούκα να μην υποδεικνύει το καταφανές πέναλτι.
74′ Σέντρα του Σισίνιο από δεξιά, κεφαλιά του Μπαλάφα, η μπάλα έφυγε άουτ.
84′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Ζούρκος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, “έγραψε” το 0-1, ολοκληρώνοντας ιδανικά μια άριστη συνεργασίας των Ρανγκέλοφ, Γκούρτσα και Ζούρκου.
88′ Ο Τόλιος απέκρουσε κεφαλιά του Μαλόν, μετά το φάουλ του Σισίνιο.
90′ + 2′ Σουτ του Σισίνιο, μπλόκαρε σταθερά ο Τόλιος.

Διαιτητής ήταν ο Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας) με βοηθούς τους Νικολαΐδη (Μακεδονίας) και Μωυσιάδη (Ηπείρου).

Κίτρινες κάρτα αντίκρυσαν οι Ζγκούρη, Λιόλιος και Παπουτσογιαννόπουλος του Αιγινιακού

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Ασίγκμπα (74′ Μελίσσης), Χαροντάκης, Βασιλαντωνόπουλος, Λινάρδος, Άρτσε (64′ Σισίνιο), Μπαλάφας (80′ Παπαστεργιανός), Σαρπόνγκ, Βίτι.
Αιγινιακός (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πασαλίδης, Πατράλης, Κυζιρίδης (78′ Γκατζολάρι), Ζούρκος, Ονουάτσι (71′ Ρανγκέλοφ), Ζγκούρη, Γκούρτσας (88′ Μουκίδης).

Στατιστικά:
ΤΕΛΙΚΕΣ 12 – 6
ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ 5 – 5
ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ 4 – 5
ΔΟΚΑΡΙΑ 2 – 0
ΚΟΡΝΕΡ 5 – 1
ΟΦΣΑΪΝΤ 2 – 2
ΚΙΤΡιΝΕΣ/ΚΟΚΚΙΝΕΣ 0/0 – 3/0
ΦΑΟΥΛ 11 – 22
ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ 65% – 35%

Pin It on Pinterest

Shares
Share This