Επιλογή Σελίδας



O Μιχάλης Περβολαράκης κοίταξε στα μάτια το Νο.48 του κόσμου, John Millman, διεκδίκησε ως το τέλος μια πολύ μεγάλη νίκη σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, αλλά τελικά “λύγισε” στο tie-break του 3ου σετ, αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι το ATP Cup.

Στην τελευταία του αναμέτρηση στα μονά για το φετινό ATP Cup, ο Μιχάλης Περβολαράκης έκανε τον John Millman να δουλέψει πολύ σκληρά, για να πάρει τελικά μια πολύ δύσκολη νίκη με 4-6, 6-1, 7-6 (1) και να βάλει μπροστά την Αυστραλία στο tie με την Ελλάδα.

Μπαίνοντας στο τουρνουά ως το Νο.486 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Περβολαράκης είχε ένα ξεκίνημα στο 2020 που δύσκολα θα ξεχάσει. Αντιμετώπισε 3 παίκτες κορυφαίου επιπέδου, τους Felix Auger-Aliassime, Jan-Lennard Struff και Millman, ενώ σήμερα κατέκτησε και το πρώτο του σετ, απέναντι στον Millman και την Αυστραλία. 

Έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, προηγήθηκε με break στο 5ο game (3-2), ενώ λίγο έλειψε να κάνει και δεύτερο break στο 7ο game, όταν ο Millman χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 για να αποφύγει το 5-2 και να μειώσει σε 4-3. Παρά την πίεση, ο Περβολαράκης διαχειρίστηκε ψύχραιμα το σημαντικό προβάδισμα και υπερασπίστηκε το σερβίς του έως το τέλος του σετ, για να το κατακτήσει με 6-4.

Ο Millman πέρασε στην αντεπίθεση και προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 στο 2ο σετ, δείχνοντας να το “καθαρίζει”. Χωρίς να δυσκολευτεί, ο 29χρονος Αυστραλός ισοφάρισε σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα, καθώς σέρβιρε επιτυχώς για το 6-1 και έστειλε το παιχνίδι σε 3ο σετ.

Εκεί ο Μιχάλης τα έδωσε όλα και πάλεψε ως το τέλος για τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του. Κατάφερε να διατηρήσει ένα μικρό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του σετ χάρη στο σερβίς του, σβήνοντας και 2 break point, ένα στο 7ο (4-3) και άλλο ένα στο 9ο game (5-4). Στο tie-break δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει αυτή τη μεγάλη υπέρβαση, καθώς ο Millman απέκτησε γρήγορα ένα προβάδισμα με 4-0 και ο Περβολαράκης αναγκάστηκε να παίξει με λιγότερη ψυχραιμία και με περισσότερο ρίσκο στα χτυπήματά του, με αποτέλεσμα να κάνει πολλά λάθη και τελικά να χαθεί αυτό το tie-break με 7-1.

Ήταν αναμφίβολα η πιο καλή εμφάνιση του Μιχάλη στο τουρνουά, που φύλαγε για το τέλος το καλύτερό του και έμεινε στην Pat Rafter Arena κόντρα στο Νο.48 του κόσμου για 2 ώρες και 25 λεπτά.

Παρόλα αυτά ο Μillman επιβεβαίωσε έστω κι έτσι τον τίτλο του φαβορί και η Αυστραλία προηγείται της Ελλάδας με 1-0, με την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο να ακολουθεί.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This