Επιλογή Σελίδας



Στέφανος Τσιτσιπάς και Νικ Κύργιος έδωσαν έναν απίστευτο αγώνα με τρελό τένις και ο Κύργιος ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος, κερδίζοντας “στο νήμα” τον αγώνα και το tie για την Αυστραλία.

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότεροι από 100 winners σημειώθηκαν εκατέρωθεν και για την ακρίβεια ο Κύργιος είχε 59 και ο Τσιτσιπάς 56. Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε συνολικά ένα εξαιρετικό ματς, αφού είχε μόνο 22 αβίαστα λάθη, 12 λιγότερα από τον Κύργιο, ο Κύργιος όμως κέρδισε 3 περισσότερους πόντους (119-116) και σίγουρα τον σημαντικότερο όλων, το πρώτο match point που είχε στο tie-break του 3ου σετ.

Κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break, με τον Κύργιο να είναι λίγο καλύτερος στο tie-break του 1ου σετ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς κρατιόταν με νύχια και με δόντια, σβήνοντας 2 set point, δεν έσβησε όμως και το 3ο, με τον Κύργιο να κάνει τελικά το 9-7 και να μπαίνει μπροστά με σετ.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τον Τσιτσιπά σε εκείνο το σημείο, που έδειχνε να έχει πολλά νεύρα, έχασε τα δυο πρώτα break point του παιχνιδιού στο 3ο game (1-2) και οι εκρήξεις του, του στοίχισαν και ένα point penalty. Αναγκάστηκε δυο φορές να σερβίρει για την παραμονή του στο παιχνίδι ο Στεφ, ο οποίος όμως έμεινε στο σετ, το έστειλε στο tie-break και εκεί ήταν αλάνθαστος, για να επιβληθεί με 7-3.

Στο 7ο game του 3ου σετ κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο και μοναδικό break point του στον αγώνα ο Κύργιος, με τον Τσιτσιπά να μένει όρθιος και να κρατάει το σερβίς του για το 4-3. Άλλο break point δεν υπήρξε και για μια ακόμα φορά τη λύση έδωσε το tie-break, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος mini-break για το 2-1, αλλά ο Κύργιος απάντησε αμέσως (2-2) και έκανε ακόμα ένα mini-break στο πρώτο του match point, για να επικρατήσει με 7-5 και να βάλει τέλος στο ματς, 2 ώρες και 35 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This