Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Στην Αυστραλία διεξάγεται αυτές τις ημέρες το ATP Cup. Η πρώτη έκδοση της διοργάνωσης που πρόσθεσε στη λίστα της η ΑΤP (Αssociation of Tennis Professionals) αφορά ομάδες. Δηλαδή, χώρες. Τα ματς γίνονται σε 3 διαφορετικές πόλεις και για την ακρίβεια, στο Μπρισμπέιν, το Περθ και το Σίδνεϊ. Εμείς θα ασχοληθούμε με τα του Μπρισμπέιν, καθώς εκεί συναντήθηκαν η Αυστραλία με την Ελλάδα. Παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα είχε αποκλειστεί, καθώς έχασε από τους Καναδά (o Tσιτσιπάς έχασε από τον Ντένις Σαποβαλόφ, με τους… άλλους να νικούν 3-0) και Γερμανία (o Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, για πέμπτη σερί φορά, αλλά το συνολικό σκορ ήταν 2-1).

Στο πρώτο παιχνίδι, ο Τζον Μίλμαν νίκησε τον Μιχαήλ Περβολαράκη με 4-6, 6-1 και 7-6. Στο δεύτερο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε απέναντι στον Νικ Κύργιο. Ο τελευταίος επιβλήθηκε με 7-6, 6-7 και 7-6 σετ. Οι Αυστραλοί ‘πήραν’ και το διπλό. Αλλά ας δούμε τι έγινε στον αγώνα μεταξύ του καλύτερου Έλληνα τενίστα και του πιο ‘ατίθασου νιάτου’ του παγκοσμίου τένις. Aυτός που εξερράγη ήταν το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θα ήθελα να ξαναδείς το video (το στιγμιότυπο αφορά τη στιγμή που τελείωσε το πρώτο σετ στο tiebreak) και να εστιάσεις πάνω από το κεφάλι του Τσιτσιπά, αφότου ο πατέρας του, Απόστολος έχει σηκωθεί από τη θέση του. Θα δεις μια γυναίκα να πλησιάζει τον εκ των κορυφαίων του είδους. Είναι η μητέρα του, Ιουλία, η οποία υπήρξε εκ των μεγαλύτερων ταλέντων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και κατά του 21χρονου σταρ το ρηθέν ‘είναι εκείνη που μου μετέδωσε την πειθαρχία στο παιχνίδι μου’. Όταν χάθηκε αυτή (η πειθαρχία) παρενέβη η μητέρα του, σε μηδενικό χρόνο, πριν προλάβει να ‘χρεωθεί’ ο γιος της παράβαση κανονισμών για αντιαθλητική συμπεριφορά. Έκανε δυο τις παραβάσεις λίγο αργότερα -στο δεύτερο σετ- και ‘χρεώθηκε’ ποινή πόντου, με το Νο29 του κόσμου να πανηγυρίζει τη νίκη.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This