Επιλογή Σελίδας



Την πρώτη της νίκη στο 2020 πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Vitalia Diatchenko με 2-0 σετ και προκρίθηκε στις “16” καλύτερες του Adelaide International. 

Κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι, η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε τη Vitalia Diatchenko με 7-5, 6-2 στον 1ο γύρο του νεοσύστατου Adelaide International, για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην Αδελαΐδα και στη φετινή σεζόν.

Μετά την ήττα της από τη Naomi Osaka στο Μπρίσμπεϊν, όπου έκανε επίσης έναν πλύ καλό αγώνα αλλά “λύγισε” από το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης στα τρια σετ, η Σάκκαρη είχε κληρωθεί με ακόμα μια παίκτρια από το Top 10, την Kiki Bertens. Η Ολλανδέζα ωστόσο απέσυρε σήμερα τη συμμετοχή της από το τουρνουά εξαιτίας τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα και εκτάκτως την αντικατέστησε η Diatchenko, ως lucky loser.

Η 29χρονη Ρωσίδα, Νο.87 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε φτάσει ως τον τελευταίο προκριματικό γύρο του Adeilaide International, όπου την απέκλεισε η κορυφαία του ταμπλό, Yulia Putintseva. 

Η Σάκκαρη πέτυχε 5 άσους, κέρδισε τους 28 από τους 37 πόντους της στα πρώτα σερβίς και υπέστη μόνο ένα break σε ολόκληρο το παιχνίδι, χωρίς να βρεθεί ποτέ πίσω στο σκορ. Έκανε πρώτη break για να βρεθεί μπροστά με 3-1 στο 1ο σετ και μπορεί να έχασε διπλό set point στο 5-3, 40-15 και να ισοφαρίστηκε σε 5-5, αλλά διατήρησε την ψυχραιμία της, ανέκτησε το προβάδισμα με break και τελικά “σφράγισε” την κατάκτηση του σετ με love service game για το 7-5.

Στο 2ο σετ η πίεση ήταν μικρότερη και η Μαρία έκανε ένα σερί, για να προηγηθεί με 4-0. Στο 1-5, 0-40 φάνηκε να καθαρίζει το ματς, αλλά η Diatchenko δεν το έβαλε κάτω, έσβησε τριπλό match point και κράτησε το σερβίς της για να μειώσει σε 2-5, ενώ είχε ένα break point για να μειώσει περισσότερο, σε 3-5. Αυτό τελικά δεν το επέτρεψε η Σάκκαρη, που κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και απέφυγε τις περιπέτειες, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Adelaide International, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα έρθει αντιμέτωπη με μια πολύ καλή της φίλη, την Donna Vekic, που επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της Anastasija Sevastova με 4-6, 6-1, 6-3.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This