Επιλογή Σελίδας



Η Μαρία Σάκκαρη ήταν πολύ καλή για δυο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει την αναμέτρησή της με την Donna Vekic και να προκριθεί στα προημιτελικά, αποχαιρετώντας τελικά την Αδελαΐδα και το Adelaide International. 

Μετά από 2 ώρες μάχης, η Donna Vekic επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη με 2-6, 7-5, 6-1 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του νεοσύστατου Adelaide International στην Αυστραλία.

Η Σάκκαρη ήταν πολύ καλή στα πρώτα δυο σετ και έδειχνε να έχει μια μικρή υπεροχή, την οποία ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε πρόκριση. Στο 1ο σετ η Ελληνίδα τενίστρια ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη παίκτρια στο γήπεδο, έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα που την έβαλε μπροστά με 4-0 και δεν δυσκολεύτηκε να το κλείσει στα 8 games.

Στο 2ο σετ η Vekic ήταν εκείνη που έκανε το δυνατότερο ξεκίνημα και βρέθηκε μπροστά με 3-0 και με 4-1. Η Σάκκαρη ωστόσο ισορρόπησε, ισοφάρισε σε 4-4 και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει και 4ο game στη σειρά, αλλά έχασε δυο break point για το 5-4 στο 9ο game. Η Vekic έμεινε όρθια σε αυτό το πολύ δύσκολο για εκείνη σημείο, υπερασπίστηκε το σερβίς της και στο 12ο game έκανε εκείνη το break, για να “κλέψει” το 2ο σετ με 7-5.

Αυτή η έκβαση άλλαξε τα πάντα, με την Κροάτισσα να κυριαρχεί στο τελευταίο σετ και να προηγείται με 5-0, δείχνοντας να “καθαρίζει” την υπόθεση πρόκριση. Το μόνο που κατάφερε η Μαρία ήταν να μειώσει σε 5-1 και να αποφύγει το bagel, με την Vekic να σερβίρει με επιτυχία για το 6-1 και να ολοκληρώνει την ανατροπή ακριβώς με τη συμπλήρωση 2 ωρών αγώνα.

Η Vekic, η οποία μετράει 4 νίκες σε 6 αναμετρήσεις με τη Σάκκαρη – με την οποία είναι πάρα πολύ καλές φίλες – θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του Adelaide International την πολύ ταλαντούχα Ουκρανή Dayana Yastremska, που είναι 19 ετών. H Yastremska ξεπέρασε στον 2ο γύρο το εμπόδιο της Angelique Kerber, που είχε ενοχλήσεις στη μέση της και εγκατέλειψε.

Για τη Σάκκαρη επόμενος σταθμός είναι φυσικά η Μελβούρνη, καθώς τη Δευτέρα ξεκινάει το μεγαλύτερο ραντεβού της αυστραλιανής σεζόν, που δεν είναι φυσικά άλλο από το Australian Open. 

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This