Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Δημητρέλλου

Ένα αγαπημένο τρεντ διατροφής στο NBA του 2020 είναι τα vegan burgers, μια ‘λιχουδιά’ που θυμίζει κρέας, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι. Οι Τζέι Τζέι Ρέντικ, Κάιρι Ίρβινγκ, Κρις Πολ, Βίκτορ Ολαντίπο, είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές αυτής της νέας, εναλλακτικής διατροφής και δεν είναι οι μόνοι. Για κάθε Κρις Πολ όμως, που επιλέγει ‘καθαρά’ φαγητά και ασπάζεται τον βιγκανισμό στο αποκορύφωμα του, υπάρχουν και σταρ του NBA που επιμένουν να βουλιάζουν στη γλυκιά παρακμή ενός μπέργκερ με τηγανητές πατάτες, για ορεκτικό.

Πονάνε ωρέ τα παλικάρια με μερικά μπέργκερ παραπάνω ή έστω με τη δίαιτα του λαϊκού παιδιού που ακολουθεί ο Πολ Πογκμπά; Η ιστορία έδειξε ότι οι διατροφικές επιλογές των παρακάτω παικτών είτε έγιναν team-bonding παράγοντας είτε τους στέρησαν διακρίσεις, ακόμα και τρόπαια. 

Οι παλιοί Σπερς θα έδιναν τα πάντα για ένα hamburger

Ο Τόνι Πάρκερ, ο Ματ Μπόνερ, ο Τιάγκο Σπλίτερ και ο Μανού Τζινόμπιλι έχουν ομολογήσει πως όταν αποτελούσαν μέλη της υπερομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς, την περασμένης δεκαετία, οι βόλτες τους στο κέντρο της πόλης για ψώνια και ύστερα ‘βουτιά’ σε μερικά μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια, τηγανητές πατάτες και milkshakes για να ‘γλιστράει’, ήταν κάτι σαν θεσμός. Ο Πάρκερ έχει υπερασπιστεί απόλυτα αυτή την επιλογή, δηλώνοντας σε εφημερίδα του San Antonio:“Μπορεί να είμαι θαυμαστής της γκουρμέ κουζίνας, αλλά ένα διπλό μπέργκερ που και που, το απολαμβάνω”.

Ο Ντέρικ Ρόουζ βούλιαζε στα ζελεδάκια 

Διατροφές διαστροφές: Οι πιο 'βρώμικες' δίαιτες σταρ του NBA

Το 2008, ο Ντέρικ Ρόουζ δεν εμφανίστηκε ποτέ στον τελικό του Κολεγίου του Κάνσας κόντρα στο Μέμφις. Ο σταρ εκείνης της ομάδας, έμεινε εκτός αγώνα λόγω ενός εξοντωτικού πόνου στο στομάχι. Η αιτία του πόνου; Τα άπειρα ζελεδάκια που είχε καταναλώσει σε συνδυασμό με άλλα αγαπημένα του ζαχαρωτά. Ο Ρόουζ όταν βρέθηκε στο NBA αναγκάστηκε να σταματήσει τις υπερβολές, προσλαμβάνοντας προσωπικό μάγειρα, ακολουθώντας τα πρότυπα άλλων σταρ του NBA. “Ακόμα τα απολαμβάνω αλλά τώρα ξέρω πότε μπορώ”, έχει δηλώσει. Επίσης, ο Λαμάρ Όντομ υπήρξε επίσης ακραίο παράδειγμα παίκτη εθισμένου στα ζαχαρωτά.

Ο Ενές Καντέρ κατάπινε ένα ολόκληρο φαστφουντάδικο κάθε μέρα

Διατροφές διαστροφές: Οι πιο 'βρώμικες' δίαιτες σταρ του NBA

Ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς είναι ένας μεγαλόσωμος παίκτης, γι’ αυτό και χρειαζόταν γενναίες ποσότητες φαγητού για να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ίσως όμως και να το παράκανε.“Έτρωγα για πρωινό μια ομελέτα με έξι αυγά, επτά ή οκτώ pancakes με ζάχαρη, κρέμα, τα πάντα όλα. Και μετά συμπλήρωνα με ένα μπουρίτο. Το μεσημεριανό μου μετά την προπόνηση ήταν ζυμαρικά, κοτόπουλο, μετά ένα μπέργκερ και ένα νόστιμο ορεκτικό. Επιδόρπιο; Μπα, δεν είχα επιδόρπιο, απλά όταν πείναγα, έτρωγα ξανά ένα μπέργκερ, ένα ορεκτικό, ζυμαρικά και κοτόπουλο“.

To καλοκαίρι του 2012, ο Ενές Καντέρ αποφάσισε να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή και το παιχνίδι του. Έχασε 23 κιλά μέσα σε λίγους μήνες, εφαρμόζοντας με στρατιωτική πειθαρχία μια δίαιτα βασισμένη σε ψάρια, χορτοφαγικά, προϊόντα, αυγά, φρούτα, και λέγοντας μια για πάντα ‘αντίο’ στο ντονέρ και σε κάθε άλλη ‘βρωμιά’ από την πατρίδα του. Μια σταθερή παρουσία στο NBA ως βασικός σε ομάδες όπως οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και οι Νικς της Νέας Υόρκης ήταν το ‘έπαθλο’ των κόπων του.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This