Επιλογή Σελίδας


Χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιόλιου στο 40′, ο Δίας Δίου έκαμψε την αντίσταση του Οικονόμου Τσαριτσάνης επικρατώντας με 1-0, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα της Πιερίας με το σημερινό “τρίποντο” έφτασε τους 19 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον Αλμυρό στην 8η θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας “βαθιά” βαθμολογική “ανάσα”.

Οι παίκτες του Δία σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα “τελικού”, από τα πρώτα λεπτά μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με το φάουλ του Λιόλιου λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους και στο β’ ημίχρονο, αφού στάθηκαν τυχεροί στο 46′ όταν ο Μπάμης με κεφαλιά “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι του Ζωγράφου, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να “σφραγίσουν” τη νίκη τους, απειλώντας σε αρκετές αντεπιθέσεις τα αντίπαλα καρέ. Όπως αποδείχθηκε, όμως, το 1-0 ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει η ομάδα της Πιερίας την επιστροφή στα “τρίποντα” μετά από δυο ήττες και να ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια του φετινού “μαραθωνίου”.

Το “φιλμ” του αγώνα
4′ Σουτ του Μαυρίδη, μπλόκαρε ο Νούσιας.
40′ ΓΚΟΛ! 1-0: Ο Λιόλιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πρώτα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία να σκάσει μέσα στο τέρμα του Οικονόμου, για να γίνει έτσι το 1-0.

46′ Κεφαλιά του Μπάμη στην “καρδιά” της άμυνας του Δία, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζωγράφου.
48′ Ατομική ενέργεια και σουτ του Μαυρίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
56′ Σουτ του Μούλτσι από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι,
66′ Δυνατό σουτ του Αν. Παναγιωτίδη, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.
74′ Ο Παπαστεργίου τροφοδότησε τον Μανίκα αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από τα γκολπόστ.
75′ Εκτέλεση φάουλ του Λιόλιου, η μπάλα έφυγε άουτ.
85′ Σουτ του Αν. Παναγιωτίδη που βρέθηκε απέναντι από τον Νούσια, το σουτ του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οικονόμου.
90’+2′ Σουτ του Παπαστεργίου από μακριά, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Νούσια.

Ερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για την ομάδα της Πιερίας είναι το τοπικό ντέρμπι με τον Πιερικό την προσεχή Κυριακή στο Α’ ΔΑΚ, θα προηγηθεί όμως την Τετάρτη (15.00) το πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, εντός έδρας με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νικόπουλος με βοηθούς τους Σακκά και Σφυρή (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Δίας Δίου (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Μαυρίδης (80’ Λαζαρίδης), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος (68’ Παπαστεργίου), Παγωνίδης, Ευαγγελόπουλος, Καλουσίδης, Α.Παναγιωτίδης, Μανίκας (89’ Καλαμπάκας).
Οικονόμος Τσαριτσάνης (Γιάννης Τσακμακίδης):
Νούσιας, Ντούφας, Γαλάνης, Καρλιάμπας, Μάρκο, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης (89’ Αργύρης), Δραχαλίβας (87’ Χρυσοστόμου), Μπαλογιάννης, Τόλιος (17’ Χ.Μουλτσιάς). 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This