Επιλογή Σελίδας



Η Εθνική μας μπορεί να δυσκολεύτηκε και να μας ανησύχησε για λίγο στο ματς με τη Γαλλία, αλλά πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στον Δ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Ανδρών στη Βουδαπέστη, αφού επιβλήθηκε της Γαλλίας με 12-10 στην 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των Ομίλων και πήρε τη 2η θέση που τη στέλνει στα χιαστί.

Εκεί θα αναμετρηθεί με τη Ρουμανία του Σάκη Κεχαγιά (και του Πάνου Βέργου) το βράδυ της Δευτέρας (20/1), στις 20:00 ώρα Ελλάδας, η οποία πήρε τελικά την  3η θέση στον Β’ όμιλο. Αν νικήσει, θα περάσει στην 8άδα και θα κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν τα εύκολα δύσκολα, αφού κινδύνεψαν σε ένα ματς που είχαν “χτίσει” διαφορά από νωρίς με καλή άμυνα και σωστές επιλογές επιθετικά, αλλά την απώλεσαν με σχετική ευκολία. Οι διεθνείς μας προηγήθηκαν με 3-1 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου και 6-2 στο ημίχρονο.

Η τρίτη περίοδος όμως ήταν πολύ κακή αμυντικά για την Ελλάδα, η οποία σκόραρε μεν τρία γκολ, αλλά στο ίδιο διάστημα δεχτηκε έξι, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στο ένα γκολ (8-9). Ο Θοδωρής Βλάχος έπιανε το κεφάλι του απογοητευμένος από την εικόνα που έβλεπε, εντούτοις στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ανέλαβε δράση ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ο οποίος πέτυχε και τα τρία ελληνικά γκολ (είχε πέντε συνολικά).

Η Εθνική πανηγύρισε, λοιπόν, τη δεύτερη νίκη της και πέρασε στα νοκ άουτ, ενώ απευθείας στους “8” έχει προκριθεί η Ιταλία. Όσο για τη Γαλλία, θα παίξει για τις θέσεις 13-16, χάνοντας και τα τρία ματς στη φάση των ομίλων με δυο γκολ διαφορά. Αυτό με την Γεωργία στοίχισε πολύ στους “τρικολόρ”, που δεν μπήκαν στα χιαστί.

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 6-3, 2-3.

Γαλλία (Νέναντ Βούκανιτς): Γκαρσό, Σονταντιέ 1, Μάριον – Βερνό 1, Βερνό 1, Καζ 1, Κάλινιτς, Κρουσιγιά 2, Ιζντίνσκι 1, Μαρζουκί 2, Κανόνε, Βανπεπερστραέτ, Καμαράσα 1, Φοντανί.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This