Επιλογή Σελίδας



Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ηττήθηκε από την Ισπανία με 12-9, στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, την Τρίτη (21/1).

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έμειναν εκτός ημιτελικών, θα αγωνιστούν πλέον για τις θέσεις 5-8 και έχασαν την ευκαιρία να πάρουν από τώρα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα το επιχειρήσουν στο Προολυμπιακό Τουρνουά στην Ιταλία (8-14 Μαρτίου).

Ο αγώνας στο ξεκίνημά του ήταν αμφίρροπος, με την Ισπανία να παίρνει το προβάδισμα, η Ελλάδα ισοφάρισε, ωστόσο η αντίπαλη ομάδα βρέθηκε μπροστά στο σκορ μετά το πρώτο οκτάλεπτο με 4-3. Στην δεύτερη περίοδο η Ισπανία προηγήθηκε με δύο τέρματα, όμως η Εθνική μας βελτίωσε την άμυνα της και με ευστοχία στον παραπάνω, μείωσε σε 6-5.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοφάρισε σε 6-6, όμως τα κορίτσια του Μίγκελ Όκα εκμεταλλεύτηκαν τον παραπάνω και πήραν αέρα τριών τερμάτων, φτάνοντας στο 9-6. Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η Ισπανία διατήρησε το προβάδισμα των τριών γκολ και έφτασε στη νίκη, με τελικό σκορ 12-9.

Η Εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί την Πέμπτη (23/1), για τις θέσεις 5-8, πιθανότατα με τη Γαλλία (αγωνίζεται με την Ουγγαρία).

Οκτάλεπτα: 3-4 , 2-2 , 1-3 , 3-3

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 4, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κότσια, Νίνου 1, Πλευρίτου Ε. 1, Ξενάκη, Σταματοπούλου

Ισπανία (Μίγκελ Όκα): Έστερ, Μπαχ, Εσπάρ Α. 2, Ορτίθ 4, Ταράγκο, Γκονζάλες 1, Εσπάρ Κ. 1, Πένια, Φόρκα 1, Κρέσπι, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Σάντσεζ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This