Επιλογή Σελίδας



H Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Nao Hibino χωρίς να χάσει σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open, για 3η φορά στην καριέρα της.

Μπορεί να μη βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα, ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη και μάλιστα αποφεύγοντας τις περιπέτειες, επικρατώντας της προερχόμενης από τα προκριματικά Nao Hibino, με 7-6 (4), 6-4.

Η Σάκκαρη, η οποία είχε 31 winners και 44 αβίαστα λάθη στον σημερινό της αγώνα, κατάφερε να είναι δυνατή στα κρίσιμα σημεία και δεν άφησε τον έλεγχο να φύγει από τα χέρια της. Η 24χρονη Ελληνίδα κατάφερε να σβήσει τα 8 από τα 10 break point που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τις 3 από τις 7 ευκαιρίες που είχε η ίδια.

Το ξεκίνημα της Σάκκαρη στον αγώνα ήταν πολύ καλό και μέσα σε 10 λεπτά η πρωταθλήτριά μας είχε αποκτήσει ένα προβάδισμα με 3-0. Επέστρεψε από το 15-40 στο 5ο game για να σερβίρει με επιτυχία για το 4-1, ενώ διατήρησε τη διαφορά του break μέχρι και το 7ο game, όταν σέρβιρε για το 5-2.

Η Hibino είχε άλλες 2 ευκαιρίες για break στο 9ο game και τελικά κατάφερε να το πετύχει, μειώνοντας σε 5-4. Στη συνέχεια η Γιαπωνέζα έσβησε και 3 set point, ένα στο 10ο game (5-5) και 2 στο 12ο game (6-6), για να στείλει το σετ στο tie-break. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 3-0 στο tie-break και είχε συνεχώς το προβάδισμα, για να το κερδίσει με 7-4 και να βάλει τέλος σ’ αυτό το πολύ γεμάτο σετ, μετά από μια ώρα μάχης.

Και στο 2ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια προηγήθηκε νωρίς με break, κάνοντας το 2-0, αλλά κινδύνεψε να χάσει τον έλεγχο από τα χέρια της. Η Hibino πήρε τα 3 επόμενα games και πέρασε μπροστά με 3-2 και αργότερα με 4-3 (χωρίς break).

Η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει ένα break point για να αποφύγει τα χειρότερα και να υπερασπιστεί το σερβίς της για την ισοφάριση στο 8ο game (4-4). Μετά απ’ αυτό τα πάντα έγιναν ευκολότερα για την Ελληνίδα, που έκανε break με love και κέρδισε συνολικά τους 8 από τους 9 τελευταίους πόντους στο ματς, για να πάρει το 2ο σετ με 6-4 και να “σφραγίσει” την πρόκριση σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

Για 3η φορά στην καριέρα της θα είναι στον 3ο γύρο του Australian Open η Σάκκαρη, μετά από το 2017 και το 2019. Συνολικά θα είναι για 8η φορά στον 3ο γύρο Grand Slam διοργάνωσης και θα διεκδικήσει την Παρασκευή, την πρώτη της είσοδο στη δεύτερη εβδομάδα ενός Slam.

Η παίκτρια που θα έχει απέναντί της, θα γίνει γνωστή όταν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση της Αμερικανίδας Madison Keys, Νο.10 στο ταμπλό, με την Ολλανδέζα Arantxa Rus.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This