Επιλογή Σελίδας



Το όνειρο της εισόδου στην 4άδα, της διεκδίκησης ενός μεταλλίου και της απευθείας ολυμπιακής πρόκρισης από το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έσβησε για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, το βράδυ της Τετάρτης (22/1) στην πισίνα “Duna Arena” της Βουδαπέστης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να κοντράρει την πολύ φορμαρισμένη Κροατία, στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης, ηττήθηκε με 14-11, έμεινε εκτός ημιτελικών και θα αγωνιστεί πλέον για τις θέσεις 5η-8η. Ο πρώτος της αγώνας γι αυτή την κατάταξη είναι την Παρασκευή (24/1) στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) κόντρα στη Σερβία.

Όσο για το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι πλέον οριστικό πως η Εθνική μας θα το διεκδικήσει στο προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το Μάρτιο. Εκεί όπου πρέπει να εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένη -κυρίως στους τομείς της άμυνας και του παίκτη παραπάνω- για να πετύχει τον μεγάλο στόχο.

Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στους Κροάτες και παρουσιάστηκε κακή αμυντικά απέναντι σε μια ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι βρέθηκε να έχει δεχτεί έξι γκολ μόλις στο πρώτο οκτάλεπτο (που έληξε 6-3).

Έτσι οι Κροάτες, έχοντας αιφνιδιάσει, έλεγξαν τον ρυθμό (μάλιστα, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ανέβασαν τη διαφορά στα πέντε γκολ, 8-3), καθώς η Ελλάδα είχε τη γνωστή δυστοκία στον παίκτη παραπάνω και κρατούσαν από ένα σημείο και μετά μια διαφορά τριών και τεσσάρων γκολ, που τη διατήρησαν μέχρι το φινάλε (14-11).

Οκτάλεπτα: 6-3, 4-3, 3-3, 1-2.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Τούτσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 4, Μπούκιτς, Βουκίτσεβιτς 2, Μπούσλιε 1, Μίλος 1, Βρλιτς 3, Γκαρθία 3, Μάρτσελιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This