Επιλογή Σελίδας



Δελτίο τύπου για την εντός έδρας ήττα από τον Πιερικό Αρχέλαο με 67-69, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, εξέδωσε η ΚουΠα Κιλκίς.

Το κείμενο:

«Ο νέος είναι ωραίος…»

Ήττα με δραματικό τρόπο στην παράταση για την ΚουΠα Κιλκίς από το νεανικό  Πιερικό Αρχέλαο Κατερίνης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 16 άτομα

Του Γιάννη Σιταρίδη (koupa basketball team manager)

Ρήσεις σαν τα  «ο νέος είναι ωραίος μα ο παλιός είναι αλλιώς», ή το «Age Before Beauty» θα ήταν ίσως κατάλληλες ως εισαγωγή στη σημερινή ανάλυση του αγώνα, αυτού της ΚουΠα Κιλκίς εναντίον του Περικού Αρχέλαου Κατερίνης. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, μιας και η ομάδα μας ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 67 – 69. Χρειάστηκε να παιχτούν πέντε επιπλέον λεπτά παράτασης για να καθοριστεί το τελικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την ένταση και τον ενθουσιασμό που έβγαλαν στο παρκέ οι πιτσιρικάδες της Κατερίνης, μα σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από τι άλλο, από την περίτρανη αστοχία της ομάδας του Κιλκίς στις βολές. Οι 24 άστοχες προσπάθειες σε 49 συνολικά μαρτυρούν του λόγου το αληθές…

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να συμπορεύονται. H πίεση των φιλοξενούμενων από το πρώτο λεπτό δήλωνε ξεκάθαρα αυτό που θα επακολουθούσε. Στη αντίπερα όχθη η ομάδα της ΚουΠα επιτιθόταν κυρίως μέσα από το ζωγραφιστό. Η μπάλα  έφτανε με κόπο στα χέρια του Μουστάκα που ήταν αρκετά σφιγμένος στο ξεκίνημα. Το insight game ωστόσο έφερε καρπούς, μιας και η ομάδα του Κιλκίς κέρδισε 9 φάουλ σε αυτό το δεκάλεπτο. Η αξιοποίηση της τοποθέτησης των παικτών στη γραμμή της φιλανθρωπίας όμως είναι μια άλλη ιστορία…

Σκορ Περιόδου: 19 – 21

p1

Critical Point Α’ Περιόδου: 9/15 βολές

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου

Π: 19 1Π: 9/15, 2Π: 5/8, 3Π 0/3 ΡΑ: 5, ΡΕ: 4, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 4

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Ίδια παρέμεινε η εικόνα και στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Η πίεση συνεχίστηκε από τους φιλοξενούμενους, ενώ οι κακές επιλογές των γηπεδούχων έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα της Κατερίνης (25 – 30). Η είσοδος του αρχηγού όμως, Πάρη Χοτουμανίδη έδωσε νέα πνοή στις προσπάθειες της ΚουΠα. Δύο πανομοιότυπες φάσεις με δύο ασίστ του Πάρη να καταλήγουν σε εύστοχα τρίποντα του Γιώργου Μπαξεβάνη, έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα του Κιλκίς με 32 – 31. Τα λάθη ωστόσο και η έλλειψη ψυχραιμίας έφεραν εκ νέου σε θέση οδηγού τον Αρχέλαο Πιερικό.

Σκορ Ημιχρόνου: 35 – 40

p2

Critical Point Β’ Περιόδου: 0/2 βολές

Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου

Π: 16 1Π: 0/2, 2Π: 5/10, 3Π 2/4 ΡΑ: 8, ΡΕ: 0, ΑΣΙΣΤ: 3, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 5

Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Το τρίτο δεκάλεπτο είθισται να είναι το χειρότερο από πλευράς απόδοσης της ομάδας. Αυτή τη φορά, τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι η γηπεδούχος διέψευσε την κακή αυτή φήμη, δημιουργώντας μάλιστα ρεκόρ από ύπαρξης της ομάδας, υποχρεώνοντας τους πιτσιρικάδες του Πιερικού Αρχέλαου να μείνουν άποντοι για όλο το δεκάλεπτο. Με άμυνα που έσπαγε κόκαλα, και με τον Τσουλφαΐδη πρώτο βιολί, κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της – 8 σε + 3. Σε αντίθεση όμως με την άμυνα, η επιπολαιότητα, η υπερβολική σιγουριά, η έλλειψη καθαρού μυαλού, η απώλεια ενέργειας μιας και όλη είχε ξοδευτεί στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας,  όλα αυτά ξεχωριστά μα και μαζί, συντέλεσαν στο να πετύχει η ΚουΠα Κιλκίς μόλις 2 δίποντα και 4 βολές.

Σκορ Περιόδου: 43 – 40

p3

Critical Point Γ’ Περιόδου: Οι 8 πόντοι της επίθεσης

Η ομάδα αστόχησε στα 10 από τα 12 σουτ που επιχείρησε. Ενώ λοιπόν είχε την ευκαιρία να …τελειώσει το παιχνίδι 10 λεπτά νωρίτερα, ξεφεύγοντας στο σκορ, και ψαλιδίζοντας συνάμα την πάντα εύθραυστη ψυχολογία των νεαρής ηλικίας παικτών του Πιερικού Αρχέλαου έκλεισε το σκορ με ένα εύκολα διαχειρίσιμο 43 – 40.

Π: 8 1Π: 4/6, 2Π: 2/9, 3Π 0/3 ΡΑ: 7, ΡΕ: 1, ΑΣΙΣΤ: 0, ΚΛΨ: 5, ΤΑΠΕΣ: 5, ΛΑΘΗ: 4

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Και όταν δεν αρπάζεις την ευκαιρία τη στιγμή που απλόχερα σου δίνεται, το πληρώνεις… Η ΚουΠα Κιλκίς σπατάλησέ το ρεκόρ άμυνας (η ομάδα της Κατερίνης έμεινε άποντη για 12’ 27’’ στο δεύτερο ημίχρονο) μαζί με πολλή από την ενέργειά της. Όταν μάλιστα πήρε μπροστά και ο πολύ ταλαντούχος νεαρός Χατζηαγοράκης (πέτυχε τους 15 από τους 20 πόντους της ομάδας του σε αυτό το δεκάλεπτο), το 43 – 40 μετατράπηκε με ένα επιμέρους 11 – 20 σε 54 – 60, καθώς απέμενε ένα σχεδόν λεπτό μέχρι τη λήξη. Κάπου σε αυτό το σημείο και όταν όλοι είχαν ξεγράψει την ομάδα, αυτοί οι πέντε που βρίσκονταν στο παρκέ απέδειξαν περίτρανα πως αντέχουν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της  νίκης για ακόμα μια φορά, όπως και έπραξαν. Ένα δίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Πατσούρη και 4 συνεχόμενες βολές από Ποζίδη και Χοτουμανίδη έφεραν το παιχνίδι στην ισοπαλία και εν τέλει στην παράταση.

p4

Critical Point Δ’ Περιόδου: 7/14 βολές

Τελικό Σκορ : 60 – 60

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου

Π: 17 1Π: 7/14, 2Π: 5/9, 3Π 0/3 ΡΑ: 12, ΡΕ: 4, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 0, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 4

ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Τα πέντε λεπτά extra χρόνου ήταν αυτά που καθόρισαν το νικητή της σαββατιάτικής αναμέτρησης. Ένα τρίποντο και δύο βολές έδωσαν το προβάδισμα για ακόμα μια φορά στον Πιερικό Αρχέλαο, με τη γηπεδούχο να κυνηγά για ακόμα μια φορά το σκορ. Τούτη τη φορά όμως δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη. Το νέο come back δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Με το σκορ στο 65 – 67 και με 5 δεύτερα να απομένουν ο αρχηγός κέρδισε φάουλ. Ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στην κρισιμότερη δεύτερη, το επιθετικό ριμπάουντ δεν ήρθε ποτέ και το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά κάπου εκεί.

Ομαδικά Στατιστικά Παράτασης

Π: 17 1Π: 5/12, 2Π: 1/5, 3Π 0/3 ΡΑ: 3, ΡΕ: 3, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 0, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 0

p5

Critical Point Παράτασης: 5/12 βολές

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Μουστάκας και Τσουλφαΐδης ξεχώρισαν, δεν κατάφεραν ωστόσο παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν να αντιστρέψουν το κλίμα, και μοιραία ηττήθηκαν.

Τάσος Μουστάκας. Βάσει αριθμών, ο Τάσος με τους 21 πόντους και τα 10 κερδισμένα φάουλ ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Κατέκτησε ακόμα έναν εσωτερικό MVP τίτλο, με τις 5 στις 14 βολές (προϊόν κόπωσης φυσικά μιας και αγωνίστηκε για 42,1 λεπτά) ωστόσο να αμαυρώνουν μια συνολικά καλή εμφάνιση.  

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Σωκράτης Τσουλφαΐδης. Ήταν ένας Σωκράτης καθηλωτικός. Η άμυνα που έπαιξε σηματοδότησε στο τρίτο δεκάλεπτο την αντεπίθεση της ομάδας. Δεν σκόραρε αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα. Είναι από τους παίκτες που αδικείται βάσει αριθμών, μιας και η συνεισφορά του δεν ποσοτικοποιείται πάντα. Η αλληλοκάλυψη λόγου χάρη, ή η βοήθεια σε συμπαίκτη δεν μετριέται με κάποιο τρόπο, είναι όμως ενέργειες που ανήκουν στο ρεπερτόριο του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κείμενο

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Θα μπορούσε κανείς να γράψει χιλιάδες σχόλια προκειμένου να αιτιολογήσει την ήττα της ομάδας. Το 25/49 όμως ή ακόμα χειρότερα το 12/26 του 4ου δεκαλέπτου και της παράτασης, από τη γραμμή της … φιλανθρωπίας,  επεξηγούν 1000% το αποτέλεσμα. Η ομάδα είχε την ευκαιρία της στο 3ο δεκάλεπτο, δεν την εκμεταλλεύτηκε, παρόλα αυτά προσπάθησε, μόχθησε, επέστρεψε εκ νέου στο παιχνίδι, ωστόσο ήταν πλέον αργά και τελικά ηττήθηκε από τη νεανική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου.

Σε καμιά περίπτωση αυτό όμως δεν περιορίζει ούτε μειώνει την αξία νίκης της φιλοξενούμενης ομάδας. Ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ οι παίκτες της στάθηκαν ψύχραιμοι όταν…τα χρειάστηκαν από την λυσσαλέα άμυνα των γηπεδούχων, αντέδρασαν  θετικά και  μεθοδικά παρά το νεαρό της ηλικίας τους και κατάκτησαν επάξια την εκτός έδρας αυτή νίκη. Έφεραν στα ίσα έτσι τη σειρά μεταξύ των δύο ομάδων μιας και δεν πρέπει να λησμονηθεί πως στο πρώτο παιχνίδι η ΚουΠα Κιλκίς ήταν αυτή που έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από το κλειστό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην Κατερίνη με ίση διαφορά πόντων με τη σημερινή (76 – 78).

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Δαγκλιάρης Σ., Δαγκλιάρης Θ., Ποζίδης 5, Σκάλε, Ψωμιάδης 4, Υφαντίδης 2, Χοτουμανίδης 9, Τσουλφαΐδης 2, Πατσούρης 14, Μουστάκας 21, Μπαξεβάνης 9(2τρ), Ιωαννίδης 1.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 19 –  21 / 35 – 40 / 43 – 40 / 60 – 60

ΠΑΡΑΤΑΣΗ: 67 – 69

ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΣ:

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα :

Pin It on Pinterest

Shares
Share This