Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Σερέτη

Η αλήθεια είναι ότι οι τέσσερις «μεγάλοι» δεν… συμφωνούν γενικώς σε πολλά. Ούτε… ειδικότερα στα θέματα διαιτησίας. Ενα, όμως, θέμα για το οποίο έχουν την ίδια άποψη – χωρίς βεβαίως να το έχουν συζητήσει μεταξύ τους – είναι η χρήση του VAR από τον προημιτελικό γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, του οποίου η κλήρωση διεξάγεται σήμερα (Πέμπτη, 23/1) το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η χρήση του VAR προβλέπεται υποχρεωτικά μόνο στον τελικό της διοργάνωσης. Ούτε καν στους δύο ημιτελικούς! Δεδομένης, όμως, της βούλησης όλων των “μεγάλων”, αλλά και των ανθρώπων της UEFA για τη χρήση του από τον προημιτελικό γύρο (ορμώμενοι άπαντες πιθανότατα και από τα διαιτητικά σφάλματα στον προηγούμενο γύρο των «16», χωρίς τη συνδρομή του VAR) το πιθανότερο είναι να δούμε και… VARίστες στις αναμετρήσεις του Φεβρουαρίου, στις οποίες θα πάρουν μέρος οι: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αρης, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Λαμία, Παναιτωλικός και ο νικητής του ζευγαριού ΑΕΚ-Αστέρας (πρώτο ματς 1-1, ρεβάνς την προσεχή Πέμπτη, 30/1).

Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί ατύπως, ορισμένες ομάδες το έχουν θέσει και στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ επισήμως, η τελική απόφαση αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας. Και είναι σαφώς πιο “εύκολη” απόφαση από την αντίστοιχη για την περιβόητη «γραμμή του οφσάιντ» στο VAR.

Ναι, κι αυτή την θέλουν άπαντες! ΕΠΟ, UEFA, ομάδες, Υπουργείο, διαιτητές. Και μάλιστα τη θέλουν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αξιοποιηθεί στα play offs και στον τελικό του Κυπέλλου!

Σ’ αυτό το ζήτημα, όμως, υπάρχει μια… εκκρεμότητα. Τα χρήματα. Και παρότι όλοι τη θέλουν τη «γραμμή», ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει για το ποιος θα τα δώσει. Και πότε…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This