Επιλογή Σελίδας



Μετά τους Κουτίνιο και Πέρισιτς, η Μπάγερν απέκτησε και τον Οντριοθόλα με τη μορφή δανεισμού και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε σπουδαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που αγωνίστηκαν ως δανεικοί στους Βαυαρούς.

Χάμες Ροντρίγκες
Οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας αποτέλεσαν το «διαβατήριο» για τη μεταγραφή του το 2014 από τη Μονακό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πρώτη του σεζόν στο Μπερναμπέου ήταν βασικός, όμως μετά την έλευση του Ζινεντίν Ζιντάν, στα μέσα της επόμενης περιόδου, περιορίστηκαν οι εμφανίσεις του Κολομβιανού χαφ στην αρχική ενδεκάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το καλοκαίρι του 2017 να παραχωρηθεί δανεικός στην Μπάγερν για δύο χρόνια. Στο Μόναχο, ο Χάμες βρήκε τον πρώην προπονητή του στη Ρεάλ, Κάρλο Άντσελότι, ο οποίος του έδωσε για μία ακόμη φορά πολλές ευκαιρίες. Το περασμένο καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στους Βαυαρούς και επέστρεψε στη Ρεάλ. Μόνο που ο Ζιντάν δείχνει ξανά να μην τον πιστεύει.

Κίνγκσλεϊ Κομάν
Η Γιουβέντους τον απέκτησε το 2014 από την Παρί Σεν Ζερμέν, όμως στην ουσία δεν εκτίμησε ποτέ τις δυνατότητές του. Ένα χρόνο μετά ήρθε σε συμφωνία με την Μπάγερν, για διετή δανεισμό, ενώ μπήκε ρήτρα σε περίπτωση επιθυμίας των Βαυαρών να τον αποκτήσουν. Στην πρώτη του σεζόν στο Μόναχο, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός τιμώρησε την ομάδα που άνηκε, καθώς σκόραρε απέναντι στη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι εμφανίσεις του ικανοποίησαν τους ανθρώπους του συλλόγου, με αποτέλεσμα το 2017 ο Κομάν να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή από την Μπάγερν, στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Ζε Ρομπέρτο
Αγωνίστηκε στην Μπάγερν την τετραετία 2002-2006, όμως η παρουσία του Φέλιξ Μάγκατ στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου οδήγησε το Βραζιλιάνο χαφ στην πόρτα της εξόδου. Ο Ζε Ρομπέρτο επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντος, όμως μετά τη φυγή του Μάγκατ, ο ίδιος γύρισε στο Μόναχο το 2007, με τη μορφή δανεισμού. «Ήταν σαν να μην έφυγα ποτέ», ήταν τα πρώτα λόγια του Βραζιλιάνου, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του γερμανικού νταμπλ την ίδια σεζόν. Ο δανεισμός του Ζε Ρομπέρτο ήταν διετής, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το 2009, αφού η ομάδα αρνήθηκε να του προσφέρει νέο συμβόλαιο.

Εμίλ Κοσταντίνοφ
Μετά την παρουσία του στο Μουντιάλ του 1994, όταν ήταν βασικός στην πορεία της Βουλγαρίας μέχρι τα ημιτελικά, ο Κοσταντίνοφ αποτέλεσε ένα από τα “hot” ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι. Πήρε μεταγραφή από την Πόρτο στη Λα Κορούνια και έξι μήνες μετά έγινε κάτοικος Μονάχου, καθώς η Μπάγερν τον απέκτησε ως δανεικό από την ισπανική ομάδα. Το καλοκαίρι του 1995, οι Βαυαροί απέκτησαν ως ελεύθερο το Βούλγαρο και μάλιστα ο ίδιος συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ εκείνη τη σεζόν, σκοράροντας στο δεύτερο τελικό. Λίγες ημέρες αργότερα αποχώρησε από το Μόναχο.

Μαρκ Χιουζ
Το 1986 αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, όμως δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στο Καμπ Νου. Έτσι, ένα χρόνο μετά, παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάγερν, καταφέρνοντας να ξαναβρεί τη φόρμα του. Το highlight εκείνης της σεζόν για τον Ουαλό φορ ήταν η παρουσία του σε δύο διαφορετικούς αγώνες μέσα στην ίδια μέρα. Τις 11 Νοεμβρίου 1987 αγωνίστηκε με την εθνική του ομάδα στην Πράγα, κόντρα στην Τσεχοσλοβακία. Αμέσως μετά, ταξίδεψε στη Γερμανία και πρόλαβε να παίξει στο ματς της Μπάγερν απέναντι στην Γκλάντμπαχ. Στο τέλος της σεζόν 1987-88 έληξε ο δανεισμός του και αποχώρησε από το Μόναχο.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This