Επιλογή Σελίδας



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν βρήκε λύσεις απέναντι στα σερβίς του εξαιρετικού Milos Raonic, που πήρε τη μεγάλη νίκη με 3-0 σετ και θα συνεχίσει στον 4ο γύρο του Australian Open. 

O Milos Raonic έπαιξε εξαιρετικό τένις και κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 7-5, 6-4, 7-6 (2), για να σταματήσει την προσπάθεια του Έλληνα τενίστα στο φετινό Australian Open και να προκριθεί στον 4ο γύρο.

Στους 19 άσους σταμάτησε ο Raonic, που είχε σε τρομερή μέρα το σερβίς του. Πέτυχε επίσης 55 winners και έκανε 32 αβίαστα λάθη. Ο Στέφανος είχε επίσης μια πολύ καλή ισορροπία στα στατιστικά του, βγάζοντας 23 winners και κάνοντας μόνο 14 αβίαστα λάθη, αναγκάστηκε όμως στους περισσότερους πόντους να έχει αμυντικό ρόλο και αυτό δεν είχε θετική κατάληξη.

Το πιο εντυπωσιακό για τον Raonic ήταν πως δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ και στα τρια σετ ήταν ιδιαίτερα απειλητικός από την υποδοχή. Στο 1ο σετ, βρήκε την ευκαιρία να κάνει το καθοριστικό break στο 11ο game και να προηγηθεί με 6-5.

Έκανε και δεύτερο διαδοχικό break, στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όπου προηγήθηκε με 2-0 και διατήρησε αυτό το προβάδισμα ως το τέλος, έστω και αν χρειάστηκε 5 set point στο 10ο game, για να κάνει τελικά το 6-4.

Στο 3ο σετ ο Raonic έχασε μόνο έναν πόντο σε 6 service games (!) και γέμισε αρκετά games του Στέφανου, αλλά αυτή τη φορά ούτε αυτός κατάφερε να βρεθεί σε break point. Στο tie-break ωστόσο ο Καναδός ήταν αλάνθαστος, προηγήθηκε με 6-1 και τελικά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο δεύτερο match point, έπειτα από 2 ώρες και 30 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των Τσιτσιπά και Raonic στο tour. O Καναδός, ημιφιναλίστ στο Grand Slam της Μελβούρνης το 2016, προκρίθηκε για 5η φορά στους “16” του Australian Open στα 6 τελευταία χρόνια και για 7η συνολικά στην καριέρα του.

Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Marin Cilic, για μια θέση στα προημιτελικά. Ο Cilic κέρδισε νωρίτερα τον Roberto Bautista Agut έπειτα από μεγάλη μάχη των 5 σετ, με 6-7 (3), 6-4, 6-0, 5-7, 6-3.

Ο Τσιτσιπάς θα απωλέσει 630 βαθμούς μετά και τη σημερινή του ήττα, καθώς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους 720 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στη Μελβούρνη, με την καταπληκτική πορεία του ως τα ημιτελικά του Australian Open. Εκτός απροόπτου θα κρατήσει πάντως τη θέση του, καθώς ο μόνος που μπορεί να τον ρίξει από το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Alexander Zverev, στο σενάριο που κατακτήσει τον τίτλο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο Τσιτσιπάς θα διατηρηθεί στην 6η θέση της κατάταξης.

πηγή: tennisnews.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This