Επιλογή Σελίδας


Χάρη σε γκολ του Μπενίσκου στο 30′ και του Χαρτσιά στο 63′ με πέναλτι ο Πιερικός κέρδισε με 2-0 τον Δία Δίου, στο πιερικό ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και μετά από δυο ισοπαλίες επέστρεψε στα “τρίποντα”, παραμένοντας στο +8 από τον δεύτερο Θησέα Αγριάς με 42 έναντι 34 βαθμών. Η ομάδα του Δία έμεινε στους 19 βαθμούς και παραμένει εντός της επικίνδυνης ζώνης.

Μπροστά σε 350-400 θεατές, ο Δίας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο μισό του α’ μέρους που ήταν ισορροπημένο, ήταν η ομάδα που ήταν πιο απειλητική με τον Ευαγγελόπουλο σε δυο περιπτώσεις (7′ και 22′). Στη συνέχεια ο Πιερικός ανέβασε την απόδοσή του και αφού πρώτα προειδοποίησε με σέντρα σουτ του Ιβανίδη στο 22′, άνοιξε το σκορ με τον Μπενίσκο στο 30′, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τέλος του α’ μέρους.

Στο β’ μέρος, ο Πιερικός “άγγιξε” το 2-0 με τον Σαχινίδη στο 51′ και στο 61′ ήταν η σειρά του Δία να φτάσει πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Γουναρίδης απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Νίκου.

Η συνέχεια… απλοποιήθηκε για τον Πιερικό στο 64′ όταν ο Χαρτσιάς έφτασε στο 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Δερμίση στο Μηλιώτη.
Οι φιλοξενούμενοι μετά το 2-0 έδειξαν ακίνδυνοι και ο Πιερικός θα μπορούσε να φτάσει και σε ένα τρίτο τέρμα στο 69′ όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν και νέο πέναλτι(χέρι του Παπαγιαννόπουλου) αλλά ο Ζωγράφος απέκρουσε εύκολα την κακή εκτέλεση του Σαχινίδη. Από το σημείο εκείνο και μετά το ματς “έσβησε” και ο Πιερικός έφτασε χωρίς πρόβλημα στη 13η φετινή του νίκη.

Το “φιλμ” του αγώνα
7′ Σουτ του Ευαγγελόπουλου, ο Γουναρίδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
11′ Σουτ του Ιβανίδη, η μπάλα έφυγε άουτ.
22′ Ο Μαυρίδης έβγαλα μακρινή πάσα στον Ευαγγελόπουλου που μέσα από την περιοχή και αριστερά δε μπόρεσε να πλασάρει τον Γουναρίδη, με τη μπάλα να απομακρύνεται από την άμυνα του Πιερικού. 
28′ Συρτή δυνατή σέντρα – σουτ του Ιβανίδη από δεξιά, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ ο Ζωγράφος.
34′ Μακρινό δυνατό σουτ του Παναγιωτίδη, μπλόκαρε ο Γουναρίδης.
37′ Εκτέλεση φάουλ του Χαρτσιά, η μπάλα πάνω από την εστία του Ζωγράφου.
47′ Μακρινό σουτ του Λαζαρίδη, μπλόκαρε ο Γουναρίδης.
48′ Μακρινό σουτ του Μαυρίδη, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Γουναρίδη.
51′ Μεγάλη φάση για τον Πιερικό με τον Σαχινίδη να βγαίνει τετ α τετ με τον Ζωγράφο, όμως ο τερματοφύλακας του Δία απέκρουσε, και στη συνέχεια της φάσης οι παίκτες του Πιερικού που έγιναν κάτοχοι της μπάλας δε μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί.
53′ Σουτ του Αν. Παναγιωτίδη, η μπάλα πέρασε άουτ.
61′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ευαγγελόπουλου από αριστερά, ο Νίκου έπιασε την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας του Πιερικού, ο Γουναρίδης έπεσε και απέκρουσε πάνω στη γραμμή και μετά η μπάλα απομακρύνθηκε.
64′ ΓΚΟΛ! 2-0: Ο Πιερικός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαρτσιά έφτασε στο 2-0. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Δερμίση στον Μηλιώτη.
69′ Χαμένο πέναλτι για τον Πιερικό με τον Σαχινίδη. Ο φορ του Πιερικού εκτέλεσε αλλά ο Ζωγράφος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Το πέναλτι υποδείχθηκε σε χέρι του Παπαγιαννόπουλου.
75′ Διαμαρτυρίες της πλευράς του Δία Δίου για πέναλτι στον Αν. Παναγιωτίδη, με τον διαιτητή να υποδεικνύει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
90′ Σουτ του Τουλίκα, η μπάλα έφυγε άουτ.
90’+1′ Πολύ καλή στιγμή για τον Πιερικό με τον Παπαδόπουλο να δέχεται τη μπάλα από τον Νίκιτς, να κάνει την ατομική ενέργεια και να βγαίνει τετ α τετ με τον Ζωγράφο, όμως ο τερματοφύλακας του Δία απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κατέληξε στον Νίκιτς που σούταρε δυνατά άουτ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπουρουζίκας με βοηθούς τους Καραγιάννη και Μίχο (Λάρισας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν ο Νίκιτς (20′) και ο Ίτσιος (84′) του Πιερικού και ο Καλουσίδης (36′) του Δία Δίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Γουναρίδης, Ιβανίδης, Β. Τουλίκας, Γιαλαμίδης, Τακίδης, Νίκιτς, Μπενίσκος (72′ Περογαμβράκης), Μηλιώτης (87′ Δεμηρτζόγλου), Σαχινίδης (79′ Παπαδόπουλος), Κριεμάντι (62′ Ίτσιος), Χαρτσιάς.
Στον πάγκο: Τοπαλίδης, Καρτσαμπάς, Παπατολίκας.
Δίας Δίου (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος (76′ Παπαστεργίου), Παγωνίδης, Μαυρίδης (68′ Παπαγιαννόπουλος), Καλουσίδης (68′ Μανίκας), Αν. Παναγιωτίδης, Ευαγγελόπουλος (83′ Τσουρέκας).
Στον πάγκο: Γ. Παναγιωτίδης, Μπαμπαΐτης, Νάκας.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This