Επιλογή Σελίδας


Ποτέ στα 117 χρόνια ιστορίας του Κυπέλλου Ισπανίας η Μπανταχόθ δεν είχε αποκλείσει διαδοχικά δύο ομάδες από υψηλότερες κατηγορίες. Τα κατάφερε φέτος και, μάλιστα, ονειρεύεται να προχωρήσει και άλλο, αφού στην φάση των «16» θα υποδεχθεί στην έδρα της την Γρανάδα, η οποία δεν είναι δα και κανένα μεγαθήριο.

Η ομάδα που εδρεύει στην μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Εξτρεμαδούρα και απέχει μόλις εφτά χιλιόμετρα από την Πορτογαλία, αγωνίζεται στον τέταρτο όμιλο της Segunda B (τρίτη κατηγορία), ούσα στην τέταρτη θέση, μόλις τρεις βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Καρταχένα.

Στους «64» του ανανεωμένου Copa del Rey, όπου πλέον κυριαρχούν τα νοκ άουτ παιχνίδια και οι εκπλήξεις, απέκλεισε την Λας Πάλμας της δεύτερης κατηγορίας (2-1) και, στους «32», πέταξε με εμφατικό τρόπο την Έιμπαρ, ομάδα της La Liga (3-1).

Όπλα της η αμυντική σταθερότητα, η ομαδική δουλειά και η νοοτροπία που της έχει περάσει ένας νεαρός σε ηλικία προπονητής, ο οποίος κάθισε σε πάγκο για πρώτη φορά πριν από τρία χρόνια, αλλά κάποιοι ήδη τολμούν να τον αποκαλούν τον «Μουρίνιο της τρίτης κατηγορίας».

Ο Μεχντί Ναφτί κλείνει τα αυτιά του στα εγκώμια και προσπαθεί να μεταφέρει στους παίκτες του τη νοοτροπία που είχε ως ένας πολύ αξιόπιστος αμυντικός μέσος, με καριέρα σε Ισπανία, Αγγλία και… Ελλάδα.

«Θα σκοτώσουν παίκτη ή διαιτητή»

Στα μέρη μας, ο Γάλλος με ρίζες από την Τυνησία από την πλευρά του πατέρα του, ρίζες από το Μαρόκο από την πλευρά της μητέρας του και ρίζες από την Αλγερία από την πλευρά του παππού του (!), έπαιξε ενάμισι χρόνο στον Άρη (από το 2009 έως τα μέσα του 2011), όπου έδειξε και με το παραπάνω την ποιότητά του, με αποτέλεσμα να τιμηθεί και ως ο καλύτερος μέσος της Superleague.

Αγαπήθηκε από τον κόσμο, έφτασε να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και έπαιξε στον (χαμένο) τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά ο ίδιος φαίνεται πως δεν απόλαυσε εξίσου την ελληνική του εμπειρία.

«Μετάνιωσα που έπαιξα εκεί, γιατί είναι μια λίγκα φανατικών που κάποια μέρα θα σκοτώσουν έναν διαιτητή ή παίκτη» είχε πει χαρακτηριστικά ο Ναφτί, ο οποίος έψαχνε να βρει διέξοδο και προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Βαγιαδολίδ, η οποία τότε έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία.

Στην Ισπανία… ρίζωσε για τα καλά, αφού παλιότερα είχε αγωνιστεί για μια πενταετία στην Σανταντέρ και, μετά την Βαγιαδολίδ, το έκανε σε Μούρθια και Κάντιθ. Ο 44 φορές διεθνής με την Τυνησία Ναφτί δεν άφησε έκτοτε την Ιβηρική, όπου κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών.

«Θα του ξεριζώσω το κεφάλι»

Και, επειδή ως παίκτης είχε μάθει πάντα να δουλεύει σκληρά, ασχολήθηκε αμέσως με την προπονητική. Έκανε τα απαραίτητα μαθήματα για να πάρει το δίπλωμα και ξεκίνησε από τα χαμηλά, φιλοδοξώντας όμως να φτάσει ψηλά.

Μαρμπέγια και Μέριδα για να πάρει το… κολλάει και, από τον Οκτώβριο του 2018, βρίσκεται στο τιμόνι της Μπανταχόθ, την οποία φιλοδοξεί φέτος να ανεβάσει στην δεύτερη κατηγορία, ώστε να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο νέος ιδιοκτήτης, ο επιχειρηματίας Χοακίν Πάρα.

Η Μπανταχόθ είναι σκληρό καρύδι, διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας της και το βράδυ της Πέμπτης (23/01) έκανε τον Νεφτί τον «πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο», όπως είπε μετά την ιστορική πρόκριση επί της Έιμπαρ.

«Θα πεθάνω για εσένα και εσύ για εμένα. Αυτή την φιλοσοφία έχω στην δουλειά και στην ζωή μου» λέει για την πολύ καλή του σχέση με τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους σπεύδει να υπερασπιστεί, όποτε το κρίνει σκόπιμο.

Πριν από λίγο καιρό, όταν η ομάδα του δέχονταν σκληρή κριτική για κάποιες κακές εμφανίσεις, ξέσπασε. «Εμένα μπορούν να με σκοτώσουν, δεν με απασχολεί. Αλλά όποιος αγγίξει μια τρίχα των παικτών μου, θα του ξεριζώσω το κεφάλι» είχε πει ο 41χρονος Ναφτί, ο οποίος κοιτάει ψηλά και μαζί μια από τις ομάδες – έκπληξη του φετινού, συναρπαστικού Κυπέλλου Ισπανίας.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This