Επιλογή Σελίδας



Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχθηκε την ΑΓΕ Πιερίας στο κλειστό γήπεδο του Σταθμού και γνώρισε την ήττα με 64-69 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένα τοπικό ντέρμπι, Πιερικός Αρχέλαος και ΑΓΕ Πιερίας κονταροχτυπήθηκαν για σαράντα λεπτά στο κλειστό γήπεδο του Σταθμού, με τους φιλοξενούμενους να δραπετεύουν εν τέλει με το ροζ φύλλο αγώνα επικρατώντας με 64-69.

Το ματς κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού καθ’ όλη τη διάρκειά του, είχε συγκινήσεις, πολλές εναλλαγές στο σκορ, μεγάλα καλάθια αλλά και ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό φινάλε με τους γηπεδούχους να αστοχούν σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση σε μία προσπάθειά τους να στείλουν την παρτίδα στην παράταση και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν με δύο εύστοχες βολές τους κινητήριους πόντους για την 9η επικράτησή τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα η ΑΓΕ Πιερίας βελτίωσε το ρεκόρ της στο 9-6, ενώ ο γηπεδούχος Πιερικός Αρχέλαος υποχώρησε στο 4-11.

Στην πρώτη περίοδο, οι δύο μονομάχοι συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά, με τον Πιερικό Αρχέλαο να “φορτσάρει” στα τελευταία τέσσερα να ανεβάζει τη διαφορά μέχρι τους 7 πόντους (18-11) λίγο πριν το τέλος και την ΑΓΕ Πιερίας να μειώνει στη συνέχεια, με το σκορ της περιόδου να κλείνει στο 18-15.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν το πιο συναρπαστικό από όλα, με τους δύο αντιπάλους να μπαίνουν ορεξάτοι στο παρκέ και να πετυχαίνουν αμφότεροι από 23 πόντους, με τις συνεχείς εναλλαγές στο σκορ να κλέβουν την παράσταση. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι κατείχαν το πάνω χέρι στο σκορ μέχρι τα μισά περίπου του δεκαλέπτου (26-24, 4′ και 50”) με τους φιλοξενούμενους να βάζουν το… πόδι στο γκάζι και τρέχοντας ένα επιμέρους 0-10 να κάνουν το 26-22, 26-32 με 2′ και 52” πριν το ημίχρονο. Οι παίκτες του Θανάση Τοπούζη έβγαλαν άμεση αντίδραση και με όπλο την περιφέρεια αλλά και τις εύστοχες βολές πέτυχαν ένα δικό τους 12-4 σερί, παίρνοντας προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Κατόπιν η ΑΓΕ Πιερίας ισοφάρισε την παρτίδα, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν buzzer beater τρίποντο και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ως “οδηγοί” στο σκορ (41-38).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο σε σχέση με το δεύτερο, αφού ήταν αρκετά αντιπαραγωγικό κυρίως από πλευράς γηπεδούχων οι οποίοι πέτυχαν μόλις 8 πόντους, ενώ ενδεικτικό είναι επίσης το στοιχείο ότι μέχρι τα μισά αυτού, ο Πιερικός Αρχέλαος είχε πετύχει μόνο δύο πόντους, ενώ η ΑΓΕ Πιερίας μόλις τέσσερις! Στο δεύτερο μισό της περιόδου οι δύο ομάδες ήταν σε απόσταση αναπνοής η μία με την άλλη, με τους φιλοξενούμενους πάντως να έχουν το προβάδισμα και με εύστοχο καλάθι με την… κόρνα να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο με αέρα έξι πόντων (49-55).

Η τελευταία περίοδος επεφύλασσε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ματς καθώς εκεί η τύχη της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Γιώργου Χρυσανθόπουλου να διατηρούν το ισχνό προβάδισμά τους καθ’ όλη τη διάρκεια παρά το γεγονός πως ο Πιερικός Αρχέλαος κόντεψε να κάνει το φινάλε ροντέο. Οι γηπεδούχοι ήταν στο -5 και με δύο λεπτά να υπολείπονται για το φινάλε, μείωσαν στον πόντο τη διαφορά (64-65, 1′ και 26”) ενώ λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν και το ματς!  Με την ΑΓΕ Πιερίας να είναι μπροστά με τρεις και τον Πιερικό Αρχέλαο να έχει στη διάθεσή του μία ολόκληρη επίθεση για να στείλει την παρτίδα στην παράταση, ο παίκτης των γηπεδούχων αστόχησε στο κρίσιμο σουτ τριών πόντων και εν συνεχεία έγινε φάουλ στους φιλοξενούμενους οι οποίοι βρήκαν τις δύο εύστοχες βολές που τους έδωσαν οριστικά τη νίκη με 64-69.

Διαιτητές: Χρυσάφης Στ. – Τοπαλίδης.

Δεκάλεπτα: 18-15, 41-38, 49-55, 64-69.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Πολυχρόνης 6 (2), Μποζίνης, Τζιοβάρας 18 (4), Μυλοβιανός, Ζησόπουλος 16 (1), Ελευθεριάδης 1, Φανούλης 3 (1), Παπαπέτρου, Κουπάντσης 3 (1), Ζαρκανέλας 6, Ρέντζος 11 (1), Τσαλμπούρης.

ΑΓΕ Πιερίας (Χρυσανθόπουλος): Μωυσίδης 8, Βαϊτσόπουλος 6 (2), Παπαδόπουλος 13, Καρατόλιος 2, Γκαβοτάσιος 4, Βαφόπουλος 8, Τόκας, Σαλταπίδας, Κουρκούτας 28, Αποστόλου, Ζαπαντιώτης, Αργυρόπουλος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This