Επιλογή Σελίδας



Η ΑΚΕ Πιερίας υποδέχθηκε τον ΜΠΑΣ Εργόναθλο Πολυκάστρου στο Β’ ΔΑΚ Κατερίνης και επικράτησε με 72-69 στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Παρότι ήταν μπροστά στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έχοντας μάλιστα πάρει προβάδισμα 19 πόντων στην 2η περίοδο, η ΑΚΕ Πιερίας δυσκολεύτηκε αρκετά στο φινάλε κόντρα στον μαχητικό Εργόναθλο Πολυκάστρου καταφέρνοντας να πάρει εν τέλει τη νίκη με 72-69.

Η ομάδα της Κατερίνης δεν άφησε ποτέ το προβάδισμα το οποίο πήρε από το ξεκίνημα του ματς, έφτασε μέχρι το +19 στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά και το +13 ενάμισι μόλις λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν αντίδραση στο τελευταίο διάστημα του ματς και να διεκδικούν ακόμη και τη νίκη στο τέλος αφού μείωσαν στον πόντο 50 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Η ΑΓΕ Πιερίας ωστόσο φάνηκε ψύχραιμη στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και κατέκτησε δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν το ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας των γηπεδούχων από τα 6,75 (17 εύστοχα τρίποντα), καθώς και το προσωπικό κρεσέντο του παίκτη του Εργόναθλου Πολυχρονίδη ο οποίος “έγραψε” 37 πόντους, ευστοχώντας μάλιστα σε επτά σουτ τριών πόντων!

Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Κατερίνης βελτίωσε το ρεκόρ της στο 8-10, ενώ αντίθετα η ομάδα του Πολυκάστρου υποχώρησε στο 12-6.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ όμορφο από πλευράς ρυθμού και ταχύτητας με την ΑΓΕ Πιερίας να παίρνει από την αρχή το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, να ανεβάζει σταδιακά τη διαφορά φτάνοντας αρχικά στους εννέα (22-13, 1′ και 21”) και κλείνοντας το δεκάλεπτο με αέρα δέκα πόντων (24-14).

Στη δεύτερη περίοδο, η γηπεδούχος ομάδα συνέχισε να … πατάει γκάζι και με μεγάλο όπλο το περιφερειακό σουτ εκτόξευσε το προβάδισμά της αρχικά στους δεκαπέντε (35-20, 7′ και 34”) και αργότερα δις στους δεκαεννέα (41-22, 5′ και 40”) (43-24, 0′ και 50”) πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια με “μαξιλάρι” δεκαεπτά πόντων (43-26).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και με ένα επιμέρους 0-9 μετά το πρώτο δίλεπτο, έριξαν την διαφορά στους οκτώ, με την ΑΓΕ Πιερίας να βρίσκει το πρώτο εύστοχο καλάθι στη συγκεκριμένη περίοδο έπειτα από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού. Από κει και έπειτα οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν, άνοιξαν και πάλι την ψαλίδα παίρνοντας προβάδισμα δεκατριών πόντων (56-43) με ενάμισι λεπτό να υπολείπεται, ωστόσο ο Εργόναθλος κράτησε μετά την αντίπαλό του στο μηδέν πετυχαίνοντας παράλληλα οκτώ πόντους και κάνοντας ντέρμπι το ματς στην τελευταία περίοδο (56-51).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ΑΓΕ Πιερίας συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμά της, με τους φιλοξενούμενους πάντως να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και να μειώνουν στους δύο στα μέσα περίπου (64-62, 4′ και 48”) ενώ στο φινάλε έριξαν τη διαφορά στον πόντο (67-66) με μόλις πενήντα δευτερόλεπτα για τη λήξη προσπαθώντας να κλέψουν το ματς.
Η ομάδα της Κατερίνης με εύστοχο τρίποντο και μία εύστοχη βολή ανέβασε το προβάδισμά της στους πέντε, αλλά ο Εργόναθλος μείωσε εκ νέου στους δύο με δικό του εύστοχο σουτ από την περιφέρεια. (71-69, 0′ και 10”).

Ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδας στη συνέχεια ευστόχησε στη μία βολή, η ομάδα του Πολυκάστρου είχε την ευκαιρία να στείλει την παρτίδα στην παράταση, αλλά το σουτ από τα 6,75 δε βρήκε στόχο, με το ριμπάουντ στην εξέλιξη της φάσης να καταλήγει στα χέρια των γηπεδούχων και μαζί με αυτό και το ροζ φύλλο αγώνα.

Διαιτητές: Γρηγοριάδης – Φελεκίδης.

Δεκάλεπτα: 24-14, 43-26, 56-51, 72-69.

ΑΚΕ Πιερίας (Ραΐσεβιτς): Προβατίδης, Αντωνίου Ι. Μαράζης, Παπάς, Γκιουλμπασάνης, Ξαφένιας, Λάπας, Αντωνίου Χ., Πατσιογιάννης, Πιτσιάβας, Ίτσιος.

ΜΠΑΣ Εργόναθλος Πολυκάστρου (Παπαδόπουλος): Δημητριάδης, Αρκούδας, Γιαμπατζίδης, Μπερμπερίδης, Κουσιδώνης, Γιαννακούλης, Πεχλιβανίδης, Εκμετζόγλου, Δαμακούδης, Πολυχρονίδης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This