Επιλογή Σελίδας

Τo ενδεχόμενο να πτωχεύσει η Φούτμπολ Λιγκ και η ανάθεση του πρωταθλήματος να περάσει στην ΕΠΟ συζητήθηκε στο άτυπο ΔΣ που έγινε την Δευτέρα 5/12, αφού το προγραμματισμένο ΔΣ αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι οφειλές της μικρής λίγκας ανέρχονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έγιναν σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρέη προς το δημόσιο, τους υπαλλήλους και προς τρίτους, ενώ δεν υπάρχουν έσοδα ούτε από τηλεοπτικά ούτε από χορηγούς.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, το μόνο που έχει υποσχεθεί είναι η θεσμοθέτηση ποσοστού από το στοίχημα, όμως ο νέος αθλητικός νόμος, θα καθυστερήσει να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν με την ΕΠΟ, η ομοσπονδία έθεσε σαν όρο να μην πάρει τους υπαλλήλους της Φούτμπολ Λιγκ, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα.

Σε πρώτη φάση θα αποφασιστεί να γίνει διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λoγιστές.

Τέλος υπάρχουν ομάδες που είναι υπέρ της αναβολής τέλεσης του πρωταθλήματος.

πηγή: sdna

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Football League: 

“Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Football League, ανακοινώνονται τα εξής:

-Επειδή δεν υπήρχε απαρτία ιδιοκτητών ΠΑΕ, θα οριστεί μέσα στις επόμενες ημέρες νέα συνεδρίαση του ΔΣ  με θέμα ενδεχόμενη πτώχευση της Football League.

-Επίσης, εξετάστηκαν σενάρια εξυγίανσης και αποφασίστηκε η ανάθεση σε εξειδικευμένη πολυεθνική εταιρία και γραφείο ορκωτών λογιστών της διεξαγωγής πλήρους διαχειριστικού ελέγχου για την Football League.

-Τέλος, ανατέθηκε σε εξειδικευμένο γραφείο η αντιμετώπιση της φορολογικής εκκρεμότητας της Football League για τις περιόδους 2005-2006, 2006-2007″.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This