Επιλογή Σελίδας



Bonjour!

Ανοίγει απόψε η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Coupe de France, με μια από τις δύο αναμετρήσεις ανάμεσα σε Δαυίδ και Γολιάθ, την ερασιτεχνική Belfort και την Rennes της Ligue 1. Πάμε να δούμε τι έχουμε:

ASM Belfort – Stade Rennais FC     @ Stade Auguste Bonal, Montbeliard

Μπήκαμε στη φάση των «8», μονά παιχνίδια. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο εξασφαλίζει μια θέση στο Europa League της ερχόμενης σεζόν.

* Το ματς θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, έδρα της Sochaux-Montbeliard (ομάδας της Ligue 2), μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική έδρα της γηπεδούχου στα ανατολικά σύνορα με την Ελβετία.

* Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μετά το 3-1 επί της Nancy της Ligue 2 στη φάση των «32», ήρθε η ώρα της Montpellier στον προηγούμενο γύρο του θεσμού. Με όπλο την εξαιρετική αμυντική της λειτουργία κράτησε το 0-0 στα 90 λεπτά, έπαιξε με παίκτη περισσότερο σε όλη την παράταση και προκρίθηκε στη «ρουλέτα» των πέναλτι. Από την άλλη, η Rennes πήρε την πρόκριση στο πιο όμορφο από πλευράς θεάματος και διακυμάνσεων ματς της προηγούμενης φάσης. Αφού δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 2-0 στο ημίχρονο και να διασφαλίσει το υπέρ της 3-1 που κατείχε στο 85′, δέχθηκε την ισοφάριση από τη γηπεδούχο Angers, που οδήγησε το ματς στην παράταση. Πιο ψύχραιμη και πιο ποιοτική, πήρε τελικά τη νίκη με 4-5 στα 120 λεπτά.

Θεσμός των εκπλήξεων και η Belfort θα επιδιώξει να συνεχίσει αυτό το μίνι ποδοσφαιρικό θαύμα. Η Rennes θα πρέπει να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν για να μην έχει προβλήματα.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
Coupe de France – 1/4 de Finale
21:55 ASM Belfort – Stade Rennais No Goal (1.78) 0-3 FT

Pin It on Pinterest

Shares
Share This