Επιλογή Σελίδας



Δελτίο τύπου για την εκτός έδρας ήττα από τους Ίκαρους Γιαννιτσών Rolloplast με 91-59, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, εξέδωσε η ΚουΠα Κιλκίς.

Το κείμενο:

“Βαριά ήττα στα Γιαννιτσά

Του Γιάννη Σιταρίδη (koupa basketball team manager)

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να εξηγηθεί το αποτέλεσμα. Η ομάδα μας έχασε εκτός έδρας από αυτήν των Ικάρων Γιαννιτσών με 91 – 59, κάνοντας τη χειρότερη μέχρι στιγμής εμφάνιση της από το ξεκίνημα της γεμάτης αντιξοότητες αυτής χρονιάς.

Η ΚουΠα Κιλκίς κατάφερε να είναι ανταγωνιστική για μόλις 7 περίπου λεπτά όταν και προηγήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά με 10 – 11, 2’ και 23’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Πέραν τούτου, ουδέν. Απέναντί της είχε κατά τον γράφοντα την καλύτερη και πληρέστερη ομάδα της λίγκας, και βέβαιη διεκδικήτρια του εισιτηρίου για την άνοδο στη Γ εθνική.

Ένα επιθετικό κρεσέντο 14 αναπάντητων πόντων (το 18 – 14 μετατράπηκε σε 32 – 14), έδιωξε κάθε υπόνοια θετικού αποτελέσματος για την ΚoυΠα Κιλκίς, μετατρέποντας τη γηπεδούχο σε ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη, μια νίκη που κατακτήθηκε πάρα πολύ εύκολα.

Το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες πολύ μακριά τη μία από την άλλη, ενώ οι φιλότιμες προσπάθειες της για ακόμα μία φορά αποδεκατισμένης ΚουΠα Κιλκίς, στάθηκαν ουσιαστικά άκαρπες.

Σαν αν μην έφταναν όλα αυτά, ο τραυματισμός του Ποζίδη στο κεφάλι προκάλεσε ακόμα ένα πρόβλημα στην ομάδα αν και συμμετείχε κανονικά στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να βρει ποτέ ρυθμό στο παιχνίδι.

Η ομάδα ήταν άστοχη συνολικά, οι παίκτες της πολλές φορές εκβίασαν το σουτ, ενώ έλειψε το καθαρό μυαλό και η καλή κυκλοφορία της μπάλας. 

Στο αμυντικό κομμάτι στάθηκε αδύνατο να αναχαιτιστεί η επιθετικότητα της ομάδας των Γιαννιτσών, με τους 91 πόντους να ξεπερνούν ακόμα και τους 89 που δέχτηκε η ΚουΠα Κιλκίς κατά την πρώτη της συμμετοχή στη λίγκα, από τους Αετούς Βέροιας τρία χρόνια νωρίτερα.

Τα περιφερειακά σουτ των Ικάρων ήταν σχεδόν πάντα ελεύθερα, ενώ η υποτυπώδης πίεση των φιλοξενούμενων στη ρακέτα στάθηκε εξίσου ανεπαρκής. Τα διεκδικούμενα ριμπάουντ κατά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκαν, ενώ οι Ιωαννίδης και Υφαντίδης δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. 

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο, με τους Ίκαρους να απομακρύνονται όλο και περισσότερο. Το 43 – 21 έγινε 54 – 27, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν και οι Ίκαροι προηγήθηκαν με 75 – 37 (+38).

Το 91 – 59 ήρθε τελείως φυσιολογικά με τις άμυνες να χαλαρώνουν περισσότερο και τη φιλοξενούμενη να ισορροπεί έστω όσο αφορά το τελευταίο δεκάλεπτο. (το επιμέρους σκορ ήταν 25 – 25), με συνεχόμενα καλάθια των Μουστάκα και Πατσούρη.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Τάσος Μουστάκας

Πάλεψε όσο ήταν ξεκούραστος. Ξεκίνησε με διαδοχικά άστοχα σουτ, ανέβασε στροφές στα τρία επόμενα δεκάλεπτα, ωστόσο η συνολικά θετική του παρουσία δεν επηρέασε καθόλου την διαφαινόμενη εξέλιξη του αγώνα. Πέτυχε 20 πόντους κατέβασε 9 ριμπάουντ ενώ συμμετείχε σε όλες τις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες. Ήταν ο καλύτερος της ομάδας για ακόμα μια φορά. Δυστυχώς η προσπάθεια του δεν καρποφόρησε. Έφυγε ηττημένος μαζί με την υπόλοιπη παρέα από τα Γιαννιτσά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Τα τρίποντα του Μπαξεβάνη έδωσαν κάποιες ανάσες στην ομάδα ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο που η ΚουΠα ήταν ελαφρώς ανταγωνιστική, ωστόσο και ο ίδιος χάθηκε μέσα στη μετριότητα της ομάδας ενώ συνολικά ήταν άστοχος (3 / 13 τρίποντα).

Προσπάθησαν Τσουλφαΐδης και Πατσούρης, ανασταλτικά κυρίως ο πρώτος, οργανωτικά και προς το τέλος και επιθετικά ο δεύτερος, φάνηκε όμως πως δεν κατάφεραν ούτε αυτοί να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα. 

Ευχάριστη νότα η εμφάνιση του νεαρού Δημήτρη Ζάλτου που πήρε χρόνο συμμετοχής, σκόραρε 4 πόντους, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ.

zaltos

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ομάδα έχασε ένα παιχνίδι, από μια ανώτερη  ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν φιλοδοξούσε να  νικήσει ούτε να «σημαδέψει» το παρόν παιχνίδι ως ένα από αυτά που οφείλει να επικρατήσει προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες.

Σαφώς και δεν αποτελεί δικαιολογία, μα ο ταλαιπωρημένος από μια ίωση αυτήν την εβδομάδα αρχηγός της, Πάρης Χοτουμανίδης της έλειψε, ενώ οι απουσίες των Ψωμιάδη, Σκάλε και Δαγκλιάρη δεν έδωσαν το δικαίωμα στον coach Τσάτση να διαχειριστεί πιο άνετα το ήδη αποδυναμωμένο 9 μόλις παικτών ρόστερ του.

Ωστόσο το παιχνίδι με αντίπαλο τον Αιγινιακό το ερχόμενο Σάββατο είναι πολύ σημαντικότερο από το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου και προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουν να πορευθούν παίκτες και προπονητικό επιτελείο, προκειμένου να ανακτήσουν τη χαμένη είναι η αλήθεια αυτοπεποίθησή τους και να κοιτάξουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Ζάλτος 4, Ποζίδης 3(1τρ), Κώττης, Υφαντίδης 2, Τσουλφαΐδης 2, Πατσούρης 15(1τρ), Μουστάκας 20, Μπαξεβάνης 12 (3τρ), Ιωαννίδης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 21 –  14 / 43 – 21 / 66 – 34 / 91 – 59″

team stats15

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα:

Pin It on Pinterest

Shares
Share This