Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Αξίζει να δούμε πως θα συνεχιστεί το πρότζεκτ της νεανικής Τσέλσι κι αν είναι αποφασισμένοι οι άνθρωποι του συλλόγου να συνεχίσουν την πορεία τους ό,σα ανάποδα κι αν έρθουν, ωστόσο, η κίνηση με τον Ζίγιεχ δείχνει μια υποτυπώδη επιστροφή στην κανονικότητα…

Ο Λάμπαρντ κατάλαβε μέσα στη σεζόν ότι ναι μεν χρειάζεται δουλειά αυτό το πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ που αποδέχθηκε ν’ αναλάβει, αλλά αντικρίζοντας προβλήματα ποιότητας και την απαραίτητη ανάγκη που γεννά το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ, καταλαβαίνει πως είναι απαραίτητες οι «ενέσεις» παικτών με τις εμπειρίες και τις ικανότητες του Ζίγιεχ.

Ο Μαροκινός, έχοντας αναδειχθεί από τον Άγιαξ και την εκπληκτική πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν, παίρνει μια μεταγραφή που την αξίζει και για την οποία δεν βιάστηκε όπως έκαναν άλλοι το περασμένο καλοκαίρι αποχωρώντας από τον Αίαντα.

Ήθελε να δείξει την ευγνωμοσύνη του στο κλαμπ για τη βοήθεια που πήρε από τους ανθρώπους του Αίαντα και δεν άφησε το «καράβι» αμέσως. Παρέμεινε ακόμα μια χρονιά ανανεώνοντας το συμβόλαιό του ώστε ν΄ανανεωθεί και η ρήτρα του για να βγει οικονομικά κερδισμένη η ομάδα του. Και τώρα, αποτελεί μια μεταγραφή για την Τσέλσι που υποδεικνύει ότι οι «μπλε» θέλουν να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Συμβόλαια νεαρών παικτών ανανεώθηκαν, θα συνεχίσουν να πλαισιώνουν έναν κορμό που θα περιλαμβάνει ορισμένους από εκείνος με τις περισσότερες εμφανίσεις και εμπειρίες, ορισμένοι που φέτος ακόμα δεν έχουν καταφέρει ν’ αποκτήσουν σταθερότητα στην απόδοσή τους, ωστόσο, είναι δεδομένο πως τουλάχιστον μεσοεπιθετικά η ομάδα θα στηριχθεί σε πιο έμπειρες λύσεις.

Αν καταφέρει η Τσέλσι να βρει κι έναν αμυντικό που θα καταφέρνει να εμπνέει εμπιστοσύνη και να κάνει τον αντίπαλο να σκεφτεί και μια φορά παραπάνω ότι πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για το γκολ, τότε ο Λάμπαρντ θα μπορεί ν’ ανεβάσει τον πήχη…

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This