Επιλογή Σελίδας



Ιστορική πρόκριση της ΑΕΚ στους «8» του Τσάλεντζ Καπ, μετά την ισοπαλία με 27-27 με την Ντράμεν στη Νορβηγία!

Μετά τη νίκη επί της νορβηγικής ομάδας στο ΟΑΚΑ (33-31) και την ισοπαλία στη Νορβηγία, η ΑΕΚ περνάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αραμπατζή να ανοίγει το σκορ και τις δύο ομάδες να κοντράρονται στα ίσια μέχρι και το 7΄που ο Χιμένεθ έκανε το 3-5 . Στη συνέχεια ΑΕΚ και Ντράμεν συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι χέρι έως και το 14′ όπου η Ντράμεν με τον Χόργκεν πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (7-6), κάτι που όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς ο Δομπρής κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα.

Τα τρία χαμένα πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου στοίχισαν στην ΑΕΚ, και η Ντράμεν είχε την ευκαιρία να περάσει ξανά μπροστά και οι δύο ομάδες πήγαν τελικά στα αποδυτήρια με σκορ 13-12.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Νορβηγοί μπήκαν πιο δυναμικά στο γήπεδο και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα 3 τερμάτων στο 34′ με τον Χόργκεν. Ωστόσο, με γκολ των Αραμπατζή και Χιμένεθ το σκορ έφτασε εύκολα στο 18-17.

Στο 39′ κι ενώ το σκορ ήταν 20-18 με ένα 2-0 από τους εξαιρετικούς για ακόμη μία φορά, Μυλωνά και Γιάκομπσεν, ήρθε η ισοφάριση (20-20).

Τα τελευταία λεπτά εξελίχτηκαν σε θρίλερ καθώς η Ντράμεν πέτυχε γκολ πρόκρισης στο 57′ (26-23) και η ΑΕΚ, δείχνοντας το πόσο πολύ το… θέλει μείωσε και πάλι σε 26-25, κερδίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 59:30 με τον Αραμπατζή (26-26), ενώ η Ντράμεν προηγήθηκε και πάλι. Οι Ενωσίτες δεν το έβαλαν κάτω, ισοφαρίζοντας και πάλι με τον Ζαμπούνη (27-27) στη λήξη του αγώνα.

Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Αραμπατζής με 7 γκολ ενώ για ακόμη μία φορά ο Κοσάνοβιτς προσέφερε τα μέγιστα κάτω από τα δοκάρια!

Δίλεπτα: 5-1.
Πέναλτι: 1/1- 2/6

Ντράμεν (Κρίστιαν Κιέλινγκ): Άλμπεργκ, Μπεχ, Μπόιλεσεν, Χάνσεν 4, Χέιερεν, Χόργκεν 10, Χίκερουντ 2, Λάρχολμ 4, Λιλέλιεν, Όλαφσον 2, Πέντερσεν, Ράσταντ-Χόελ 3, Ρόμσας, Θόρσμπαϊ 2, Βαγκ

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Αραμπατζής 7, Άρσιτς, Κριτσιοτόιου 1, Δομπρής 2, Γιόσμου, Γιάκομπσεν 4, Κεδέρης, Κοσάνοβιτς, Μωραΐτης, Φλορίδο 1, Μυλωνάς 5, Νικολαΐδης, Παπαδιονυσίου 1, Πλάθα 3, Ζαμπούνης 1, Χόγκας 2

Πηγή: E Handball

Pin It on Pinterest

Shares
Share This